Cuma, Mart 29, 2024

İlgili İçerikler

Bu hafta gündemdekiler

Data Merkezli Şirketler Dünya Devi Oluyor

bimsaİnternetten sonraki ikinci sanal devrim “Big Data” ile başlayan yeni çağın aktörleri İstanbul’da düzenlenen “Smartcon Big Data Big Ideas” konferansında bir araya geldi. Türkiye’nin önde gelen bilgi teknolojisi şirketlerinden BimSA’nın da sponsorları arasında yer aldığı zirvede, BimSA Genel Müdürü Tunç Taşman, “Büyük Veri İle Aranızdaki Mesafe” sunumunda veri üretiminin artışındaki hıza vurgu yaparak, şirketlerin data merkezli çalışma sistemi ile dünya devi olduklarına dikkat çekti.

BimSA Genel Müdürü Tunç Taşman, “Dijital ve fiziksel endüstri aynı anda ve hızla büyüyor. Sabancı Grubu şirketlerinin bugüne kadar ürettikleri toplam veri 2,5 PetaByte’a ulaştı, üretilen veri miktarı her yıl yüzde 25 artıyor. Sabancı Topluluğu şirketlerinden BimSA da 40 yıllık bilgi teknolojileri tecrübesi ile, şirketlerin dijitalleşmesine rehberlik ediyor. Veri üretimindeki artış hızı girişimcilere sıra dışı işler yaptırabildi. Artık şirketler analitik veri oluşturabilen güvenli yazılımlar sayesinde ürettikleri veriyi ürün olarak kullanabiliyorlar. Dünyanın en değerli perakendecisi “Alibaba”nın envanteri yok, dünyanın en büyük taksi şirketi “Über”in filosu yok. Dünyanın en yaygın konaklama sağlayıcısı “Airbnb” otel işletmiyor, “Facebook” dünyanın en popüler medyası fakat içerik üretmiyor. Bulut tabanlı teknolojiler, şirketler ile müşteri ya da kullanıcı arasında görünmez bir köprü oluşturdu. Teknolojinin tüketiciler tarafından içselleştirilip kullanılma hızında inanılmaz bir artış var. Sabit telefonun 50 milyon kullanıcıya ulaşması 75 yıl almıştı, Facebook aynı sayıda kullanıcıya 4 yılda, Instagram 2 yılda ulaştı.” dedi.

BimSA’nın şirketlerin büyük veri ile olan imtihanında yanlarında olduğunu vurgulayan Tunç Taşman, “Güvenilir veri analizi yapmanın ötesinde, doğru yeteneklere yatırım yapmak, yatırım maliyetlerini etkili yönetmek, pilot projeler yapmak ve analitiği gerçek zamanlı operasyona dönüştürmek başarıyı getirecek” dedi. BimSA “iş çözümlerinde güvenilir iş ortağı olmak” misyonu ile bugün ve yarının iş teknolojileri alanında müşterilerinin ihtiyaçlarını karşılamaya odaklanarak şirketlerin dijitalleşme yolculuklarına eşlik etmeye devam ediyor.

Teknoloji Makaleleri