Cuma, Mart 29, 2024

İlgili İçerikler

Bu hafta gündemdekiler

Avea ve Google İş Ortaklığı ile Avea Mobil Ödeme artık Google Play Store’da

avea_globaltechmagazine1Avea, Google ile gerçekleştirdiği İş Ortaklığı kapsamında, Google Play Store üzerinden yapılacak uygulama satın alma işlemleri için Avea Mobil Ödeme seçeneğinin kullanıma girdiğini açıkladı.

Bu yeni iş birliği ile tüm Avealı müşterilerin, Google Play platformundaki içerik ve uygulamaları kredi kartına ek olarak mobil ödeme kanalıyla satın alabileceğini ifade eden Türk Telekom Grubu Entegre Bağlantı Yönetimi Direktörü Baran Yurdagül; “Google ile gerçekleştirdiğimiz bu iş ortaklığıyla Avealı Müşterilerimiz için alternatif bir ödeme seçeneğinin yanı sıra, aynı zamanda hem içerik sağlayıcılar hem de uygulama geliştiriciler için alternatif bir ödeme kanalıyla beraber daha fazla müşteriye ulaşma imkanı sağlamış oluyoruz.” dedi.

Google Play Store’dan Android™ cihazlarına uygulama ve içerik satın alan Avealılar, bundan böyle banka ve/veya kredi kartına ihtiyaç duymaksızın sadece cep telefonu numaralarıyla ödemelerini kolayca yapabilecekler.  Bu ödeme yöntemiyle birlikte Android kullanıcıları Google Play Store üzerinden kitap, uygulama ve oyun gibi içeriklere artık Avea hatlarıyla kolayca sahip olabilecekler.

Google Play Store ödeme platformuna Avea Mobil Ödeme seçeneğinin eklenmesiyle birlikte müşterilerine farklı bir ödeme alternatifi sunduklarını ifade eden Türk Telekom Grubu Mobil Finansal Servisler Direktörü Zeynep Bosna, “Avea Mobil Ödeme ile müşterilerimiz artık banka ve kredi kart bilgisi paylaşmadan, yalnızca cep telefonu bilgisini vererek Google Play Store üzerinden mobil içerik ödemelerini gerçekleştirebilecekler. Böylece Avealılar tüm içerikleri ve uygulamaları Avea Mobil Ödeme sayesinde kolayca, güvenli ve hızlı bir şekilde satın alabilecekler” dedi.

Android cihazlarda alışveriş şimdi Avea güvencesinde

Google Play Store üzerinde Avea Mobil Ödeme seçeneğiyle ödeme yapabilmek için tek yapmanız gereken ‘Google Play Store Ödeme Yöntemleri’ arasında ‘Avea Mobil Ödeme Kullan’ seçeneğini seçmek. Avea Mobil Ödeme ile yapılan ödemelerde tutar faturalı müşterilerde müşterinin faturasına yansıtılırken, ön ödemeli hatlarda ise müşterinin mevcut bakiyesinden düşülmektedir.

Teknoloji Makaleleri