Çarşamba, Nisan 24, 2024

İlgili İçerikler

Bu hafta gündemdekiler

NetApp’tan All Flash Sistemlerini Şirketlerin İlk Tercihi Yapacak Çözüm

netapp_globaltechmagazineNetApp, all-flash depolama ürünleri yelpazesini, kurumlar için geliştirdiği ve tanıtımını yaptığı yeni modeller ile genişletti. All Flash FAS (AFF) 8000 serisi yeni modeller birinci sınıf performansı ile endüstrinin en iyi veri yönetimini tek bir çözümde bir araya getiriyor. Bu yeni modeller flash performansını ve verimliliğini artıran Data ONTAP™ FlashEssentials™ yeniliklerini de içeriyor.

All-flash depolama teknolojisi, uygulama performansını artırarak ve sunucu verimliliğini geliştirerek şirketlerin iş süreçlerini ciddi şekilde değiştiriyor. Ancak bugün piyasadaki diğer all-flash çözümlerinde; kurumlar için uygulama entegrasyonu, yerleşik veri koruması ve bulut ile entegrasyon gibi çekirdek öneme sahip özellikler bulunmuyor. AFF8000 serisi ise all-flash sistemlerini kurumların gelişimi için hazır hale getirecek yararlar sunuyor. Eskiyen verileri kusursuz bir şekilde flash üzerinden disk ve buluta taşıyabilen NetApp, müşterilerin yatırım karlılığını da artırıyor.

Pazar araştırma şirketi IDC’nin Depolama Uygulamaları Araştırma Müdürü Eric Burgener konuyla ilgili yaptığı yorumda, “Flash teknolojisini kullanan kurum sayısı arttıkça,  flash ile optimize edilmiş, ölçeklenebilir ve tamamlanmış zengin verilere sahip platformlar kurumsal depolama alanında yapılacak alımlarda anahtar kriter olacak. Flash kullanmanın toplam mülkiyet maliyeti ile ilgili sunduğu yarardan faydalanmak isteyen girişimciler, bu çözümlerin karma iş yükü yoğunluğunu uygun şekilde kontrol edebileceğini de bilmeli. Yüksek flash optimizasyonu yapılmış güçlü platform portföyleri olan NetApp gibi şirketler alıcıların ihtiyaçlarını karşılamaları için seçenekler sunuyor.

Dört AFF8000 modeli; bağımsız sistemler veya FlexPod birleşik altyapı çözümleri içerisinde satın alınabiliyor. NetApp ya da ortakları tarafından sunulan Profesyonel Hizmetler, kullanıcılara iş yüklerine en iyi şekilde uyan all-flash sistemlerini belirmelerinde yardımcı oluyor.

NetApp açıklamasında ayrıca AFF8000 serisi için yeni kurulum ve uzatılmış destek seçeneklerini de duyurdu. Müşteriler yeni sistemleri 30.000 dolardan başlayan fiyatlarla satın alabilecek. Riskten uzak seçenekler ile müşteriler NetApp ya da ortakları üzerinden NetApp’ın all-flash çözümlerini deneme imkanı da bulacak.

NetApp Ürün ve Çözüm Pazarlamasından Sorumlu Başkan Yardımcısı Lee Caswell ise açıklamasında, “AFF8000 serisi yüksek performanslı flash depolama sistemini ana akıma dönüştürmek için üretildi. Verilerin flash üzerinden disk ve buluta taşınmasına verdiğimiz destek ve kurumlara yönelik komple çözümler ile müşterilerimizin daha iyi uzun vadeli sonuçlara ulaşmasına yardım ediyoruz. ” dedi.

Öne çıkanlar:

• FlashEssentials: All Flash FAS, NetApp’ın ileri teknoloji geliştirme laboratuvarından çıkan yazılım optimizasyonlarını içerir. Bu yenilikler içerisinde; optimize edilmiş flash okuma veri yolu, inline sıkıştırma ve sıfır-tabanlı inline veri tekilleştirme bulunuyor. FlashEssentials, NetApp’ın veri yönetiminin geleceği ile ilgili vizyonu olan Data Fabric’in temeli Clustered Data ONTAP içerisinde de yar alıyor. NetApp’ın yaklaşımı, müşterilerinin flash üzerinden disk ve buluta veri aktarımında güvenliği ve yönetimi nasıl yapacaklarını kontrol edebilmelerini ve seçim sahibi olmalarını amaçlıyor.

• OnCommand Performans Yönetimi 2.0:  Bu yeni yazılım, kullanıcılara optimal sistem faaliyetini sürdürebilmesi için sorunları ve performansı otomatik bir şekilde değerlendirebilecekleri kapsamlı panel sunuyor.

• İş Yükü Sihirbazı: Bu sihirbaz, depolama ayarlarını basitleştirmek ve ana sunucu bağlantısını kurmak amacıyla Oracle ve Microsoft SQL Sunucu yüklemeleri için otomatik kurulum sağlıyor.

• Kurumsal Hizmet ve Destek:
o NetApp Profesyonel Hizmetleri, All Flash FAS yatırımlarını optimize etmeleri ve yüksek performanslı flash çözümleri için öncelikli iş yüklerini belirlemeleri için müşterilere yardımcı olabiliyor.
o NetApp SupportEdge fiyat koruması All Flash FAS sistemlerinin destek süresini satıştan itibaren yedi yıla kadar uzatıyor.
o Konfigürasyona bakılmaksızın All Flash FAS için tek seferlik NetApp Kurulum Hizmeti.
• Deneme Seçenekleri:  Uygun iş ortakları ve müşteriler; flash performansın iş yüklerine etkilerini daha çabuk görmek için riskten uzak deneme sistemlerini talep edebilir.

Tüketici & İş Ortaklarının Görüşleri

Cisco Systems Veri Merkezi Çözümleri Mühendisliği ve Birleşik İşlem Sistemleri Ürün Yönetimi Başkan Yardımcısı Satinder Sethi
“Yüksek teknoloji, imalat, sağlık, finans ve eğitim sektörlerinde BT birimlerini basitleştirmek ve ticari sonuçlara odaklanmak isteyen müşterilerimizden yüksek talep gelmeye devam ediyor. Cisco ve NetApp FlexPod çözümleri; artık veri tabanları, sunucu sanallaştırması ve sanal masaüstleri de dahil NetApp all-flash yeniliğinden yararlanacak kurumsal uygulamalar için optimize edildi.”

Cox Automotive Kurumsal Veri Depolama Müdürü Chris Prosceno
“Bayilerimiz araç envanterini ve fiyatlarını canlı veriler ile görebilmeyi istiyor. Bayilere gerçek zamanlı veri iletmek için 15 terabayt büyüklüğündeki Oracle veri tabanımızı NetApp FAS8080 all-flash dizinine taşıdık. Veri tabanında erişim gecikmesi şu an ortalama 370 mikro saniye civarında. Bu sayede sürekli şekilde mükemmel performans sağladığımız gibi bayilerin ilgisini de sürekli üzerimizde tutabiliyoruz. Ayrıca BT operasyon takımımız veri tekilleştirme, replikasyon, snapshot kopyalar ve ince klonlar gibi şu ana kadar kullandıkları tüm NetApp yazılım özelliklerini de kullanmaya devam ediyor.”

Datalink Baş Mimarı Jason Anderson
“Clustered Data ONTAP yeteneği ile desteklenmiş yeni NetApp All Flash FAS portföyü piyasanın kolay kullanılabilirlik ve  ve yüksek performans ihtiyacına hitap ediyor. NetApp’ın all-flash dizini gibi yenilikleri, Datalink’ın bilişim teknolojileri dönüşüm hizmetleri ile bir araya gelerek kurumların daha fazla atiklik ve ölçeklenebilirlik kazanmalarını sağlıyor. Bulut hizmetlerimizde NetApp AFF ürünlerini öne çıkarmayı ve müşterilerimize bilişim teknolojilerinden elde edecekleri ticari sonuçları maksimuma çıkarmaları için yardım etmeyi dört gözle bekliyoruz.”

Mantra Group
Avustralya’nın en büyük otel ve hotel ve tatil yeri pazarlama şirketi
“Yönetimimiz altındaki 11.000 odanın doluluk oranını artırmak için online oda satışını hızla müşterilerimize ulaştırmak oldukça önemli. NetApp’ın all-flash ürünleri SQL veri tabanı uygulamamız için gerekli olan performansı bize sağladı. Müşterilerimiz artık tatil planları ile ilgili önemli bilgileri almak için beklemek zorunda olmadığı gibi yeni özellikler veya hizmetler ne olursa olsun destek verebilecek duruma geldik.”
Mantra Group IT Genel Müdürü Garry Rich

Deutscher Wetterdienst (DWD)
Almanya’nın ulusal meteoroloji müdürlüğü
“Kullanıcılar uydularımızdan ve radar uygulamalarımızdan zamanında veri almak istiyor. Bu, havalanacak uçaklar için gerçek zamanlı hava durumu bilgisi olabileceği gibi kurtarma görevleri için ilk verilerin hızlıca iletilmesi de olabiliyor. NetApp all-flash teknolojisi ile uygulama yanıt zamanını yüzde 90 oranında kısaltarak 15 saniyeden 1 saniyeye düşürdük.”
Deutscher Wetterdienst Kullanıcı Destek Birimi Başkanı Alexander Harth

Teknoloji Makaleleri