Cuma, Mart 29, 2024

İlgili İçerikler

Bu hafta gündemdekiler

100 inç Ekranlar Artık En Ufak Odalara Bile Sığacak

astel_globaltechmagazineDünya görüntü teknolojileri devlerini Türkiye pazarıyla buluşturan Astel Elektronik; BenQ’nun merakla beklenen ve dünyanın Full HD (1080p) çözünürlüğüne sahip ilk ultra kısa-atım projektörü MH856UST’yi, Ağustos ayında Türkiye pazarına getirecek.

Ultra kısa atım teknolojisi ve kurulum kolaylığı sağlayan sayısız özelliği bir araya getirerek; alan ve düzen kısıtlaması yaşanan tüm mekanlarda uygulanabilecek bir projeksiyon alternatifi sunan “MH856UST”, bunu yaparken görüntü kalitesinden de ödün vermeden, Full HD çözünürlüğün en ince detaylarını, 3,500 ANSI lümenin yüksek ışık gücü ile kullanıcılarına unutamayacakları bir görselliğin keyfini yaşatacak.

Türkiye’nin görüntü teknolojileri pazarı lideri Astel Elektronik’in tüketicilerle 2015 Ağustos ayında buluşturacağı BENQ “MH856UST”; ultra kısa-atım teknolojisi ile 1080p (Full HD) çözünürlüğü bir araya getiren ilk projeksiyon cihazı olarak hem alan sorununu ortadan kaldırıyor, hem de en canlı, dinamik ve keskin görüntü performansının sözünü veriyor.

Kurulum kolaylığı ile her türlü ortama uygun!

Sadece 43 cm’lik bir mesafeden 100-inç büyüklüğünde bir ekran açabilen “MH856UST”, bu özelliği ile dar ve ufak mekanlarda bugüne dek görülmemiş bir alternatif olarak öne çıkıyor.

“MH856UST”nin sunduğu kurulum ve enstalasyon kolaylıkları bununla sınırlı değil. “MH856UST”, üzerinde bir kurulum tablosu ve ölçüm cetveli de bulunan kurulum-dostu duvar askı aparatı ile kolaylıkla takılabiliyor ve ince bir ayar için hem yatay, hem de dikey eksende hareket ettirilebiliyor.

Kısıtlı alanlarda projeksiyon yapmanın, yalnızca projeksiyon cihazını yerleştirebilecek bir nokta bulmakla sınırlı olmadığının farkında olan BenQ, “MH856UST”yi bir sonraki adıma hazırlamak için “Corner Fit” teknolojisi ile de donatmış. Projektörün merkezi bir konuma yerleştirilemediği durumlarda oluşan ekran yamukluğunu gideren Corner Fit teknolojisi ile hangi açıdan ve konumdan projeksiyon yapılırsa yapılsın; muntazam bir dikdörtgen ekran oluşuyor.

Uzun operasyon ömrü boyunca azalmayan üstün görüntü kalitesi!

Üstün görüntü kalitesinin; ister müze, ister sınıf, ister ev, isterse işyerinde; en yüksek performans ve katılımın vazgeçilmez bir ön koşul olduğunun bilinciyle hareket eden BenQ, ilk defa ultra kısa-atım bir projektörü Full HD (1080p) çözünürlük ile donatarak en ince ayrıntıları bile gözler önüne seriyor.

3,500 ANSI lümen ışık gücü ve lamba ömrünü uzatan Smart ECO teknolojisiyle uzun süreli bir operasyon ömrü sağlayan; tüm BenQ projektörlerin gücünü aldığı DLP teknolojisi ile de üstün görüntü kalitesini, canlı renkleri garanti altına alarak lamba ömrünü uzun kullanım boyunca azalmadan devam ettiren “MH856UST”; seyir zevkini artırırken hem cepleri düşünüyor, hem de zahmetsiz bir bakım olanağı sunuyor.

Eğitim ortamları “MH856UST” ile çağ atlayacak, başarı ve verim artacak!

Karşılıklı etkileşimin ve derse katılımın daha yetkin ve modern bir eğitim ortamı inşasında oynadığı önemli rolün altını çizen BenQ’nun “MH856UST”si, öğretmenlerin işini kolaylaştıracak, öğrencilerin öğrenme iştahını arttıracak ve kendi inisiyatifleri ile öğrenmelerini cesaretlendirecek çeşitli araçlar ile donatılmış. “MH856UST” ve opsiyonel “PointWrite” teknolojisi ile öğretmenler, artık istedikleri duvarı dokunmatik bir akıllı tahtaya dönüştürebilecek, aynı anda 4 öğrenci ile derse katılım sağlayabilecek. Daha da zengin bir öğrenim deneyimi sağlanmak istendiğinde ise, “Dual Screen” (Çift Ekran) teknolojisi ile 2 adet “MH856UST” kullanılarak iki katı büyüklüğe ve etkiye sahip interaktif bir “tahta” yaratılabilecek.

“MH856UST” kullanıcıların ilk seçimi olacak!

Ağustos 2015 tarihinde bu benzersiz projeksiyonu Türkiye pazarına sunacak olan Astel Elektronik’in Pazarlama Direktörü Kaan Kısakol, “MH856UST, üstün görüntü kalitesi, ultra kısa-atım teknolojisi ve kurulum-dostu özelliklerini tek cihazda topluyor. Ultra kısa-atım ve esnek kurulum özellikleri ile kısıtlı bir alana sahip tüm mekanlarda, projeksiyon çözümünü bir seçenek haline getirirken ayrıca Full HD çözünürlüğü ile de en üstün görüntü kalitesini teminat altına alıyor. Bu yönleriyle BenQ MH856UST’in sınıflarda, müzelerde, evlerde, kurumsal toplantı odalarında ve bilumum ‘Pro AV’ uygulamalarında kullanıcıların ilk seçimi olacağına inanıyoruz” diye konuştu.

 MH856UST”nin başlıca özellikleri:

·         Ultra kısa-atım: MH856UST sadece 43 cm mesafeden 100-inç büyüklüğünde bir ekran açabilir.

·         Yüksek görüntü performansı: “MH856UST” Full HD (1080p) çözünürlüğe sahip ilk ultra kısa-atım projektördür. Full HD çözünürlüğü ve 3,500 ANSI lümen parlaklığı aydınlık ortamlarda bile en ince ayrıntıları gözler önüne seren, etkileyici ve gerçeğe yakın bir görüntü performansı sunar.

·         Kurulum Esnekliği: Özel duvar askı aparatı ve “Corner Fit” özelliği ile ufak, dar ve projektörün merkezi bir noktaya konulamadığı, en zorlu kurulum ortamlarında bile rahatlıkla kurulum yapılabilmesini, düzgün bir görüntü alınabilmesini mümkün kılar.

·         Yüksek enerji korunumu ve düşük maliyet: “MH856UST”, düşük maliyetli tasarımının yanı sıra “SmartEco™” teknolojisi ve “LANControl” özellikleri ile de yüksek enerji korunumu ve düşük kullanım ve bakım maliyetleri sunarak; eğitim kurumları, toplantı odaları, kurumsal alanlar ve müzeler gibi uzun süreli projeksiyon yapılan profesyonel uygulamalara uygun, avantajlı bir seçenek olarak öne çıkmaktadır.

 

Teknoloji Makaleleri