Salı, Mart 19, 2024

İlgili İçerikler

Bu hafta gündemdekiler

Canon Yeni 4K Kamerası EOS C300 Mark II’yi Tanıttı

EOSC300Canon film yapımcılarının ve televizyon yayıncılığı profesyonellerinin yaratıcı vizyonlarını göz alıcı sinematik detaylarla hayata geçirmelerine imkan tanıyan yeni 4K video kamerası EOS C300 Mark II’yi tanıttı. Ünlü EOS C300 modelinin başarısı esas alınarak, çok daha dayanıklı bir şekilde üretilen EOS C300 Mark II modelinde çift DIGIC DV5 işlemciyle geliştirilmiş bir görüntüleme motoru, yeni profesyonel codec dizileri ve olağanüstü bir dinamik aralık var. Bu özellikleriyle EOS C300 Mark II, şimdiye kadar üretilmiş en yüksek kapasiteli, esnek ve erişilebilir Sinema EOS video kamerası olma niteliğini taşıyor.

Daha az renk akması ile canlı görüntüler

15 durağa kadar dinamik aralıkla CFast karta 4K’da 410Mbps hıza kadar 10-bit 4:2:2 dosya veya 2K/Full HD’de 10/12-bit 4:4:4 dosya kaydetme kapasitesiyle EOS C300 Mark II, tam renk spekturumunda daha az “renk akması” (color bleed) ile çok daha canlı görüntüler üreterek çok farklı amaçlarla kullanılabilecek post prodüksiyon çalışmaları için uygun videolar sunuyor. Bu kamera profesyonel film yapımcıları ve televizyon yayıncıları için en iyi görüntü kalitesini sunarken; hem televizyon yayıncılığı (3840 x 2160) hem de DCI sinematik (4096 x 2160) çözünürlüklerinde 4K kayıt yapıyor.

Harici cihazlara da kaydediyor

EOS C300 Mark II CFast 2.0™ medyasına yüksek bit hızıyla 4K dosyalar kaydederken, 4K RAW dosyaların eş zamanlı olarak bir harici kayıt cihazına kaydedilebilmesi, bugün geçerli olan en yüksek kalitede üretimde esneklik ve evrensel uygunluk sunuyor. Ek olarak, aynı zamanda SD karta 2K/Full HD Proxy dosyaları da kaydetme özelliği üretim iş akışı sürecini çok daha sorunsuz hale getiriyor.

Yeni Canon tasarımı Süper 35mm CMOS sensör ve ISO 102.400 seviyesine kadar genişletilen ISO aralığı olağanüstü düşük ışık performansı sunarak, operatörlerin görüntü kalitesinden taviz vermeden birbirinden çok farklı zorlayıcı çekim ortamında düşük parazitli videolar çekilebilmesini sağlıyor.

Hareket halinde çekimi kolaylaştırıyor

Çok farklı çekim uygulamalarının gereksinimlerini karşılamak için EOS C300 Mark II’nin, hem sinematik ortamlar için ideal tam manuel kontrol hem de otomatik modları var. Bunlar arasında güçlendirilmiş Dual Pixel CMOS AF (artık karenin dikeyde ve yatayda yaklaşık %80’ini kuşatır), otomatik beyaz ayarı ve Yüz Tespiti AF yer alıyor ve bu özelliklerin hepsi bağımsız haber muhabirleri ve belgesel film yapımcılarının hareket halinde çekim yapabilmelerini kolaylaştırır.

Profesyonel iş akışlarına anında entegrasyon

Sektör standardı Lineer Olmayan Montaj (Non-linear Edit) sistemleriyle uyum sağlamak üzere tasarlanan Canon’un yeni XF-AVC H.264 codec dizisi seçenekleri, hem 4K hem de 2K/Full HD videoların iş akışlarına sorunsuz bir şekilde entegre edilmesini sağlarken, en yüksek görüntü kalitesini koruyor. Seçenekler arasında 4K için XF-AVC intra ve XF-AVC Long GOP ve 2K/Full HD kayıt için Proxy seçenekler var. Bunların her ikisi de H.264 codec dizisinden yararlanarak post prodüksiyon esnekliği ve kullanım kolaylığı sunuyor. EOS C300 Mark II’nin 4K için 30P’ye veya 2K/Full HD için 120P’ye kadar çekim yapabilme kapasitesiyle film yapımcıları, üretimlerine en uygun çözünürlüğü ve codec dizisi tipini seçebiliyor.

EOS C300 Mark II, BT.2020, Canon Cinema Gamut ve DCI-P3 dahil olmak üzere çeşitli renk alanı seçeneklerini destekliyor. Bu fotoğraf makinesi aynı zamanda Canon’un yeni Canon Log2 teknolojisine sahip olan ilk Sinema EOS modeli oldu. Bu yeni teknoloji 15 duraklı dinamik aralığıyla, eski Sinema EOS modellerinden çok daha geniş bir aralık sunuyor. Fotoğraf makinesi 4 kanallı 16 veya 24 bit ve 48 kHz ses kaydını destekliyor.

Çok yönlülük için tasarlandı

EOS C300 Mark II, Sinema EOS tasarımı DNA’sını, kapsamlı aksesuar seçenekleriyle her bir kullanıcının ve her bir çekim koşulunun ihtiyaçlarına göre uyarlanabilen modüler bir gövdeyle yaratıldı. EOS C300 Mark II donanımında ayrıca sensöre ulaşan ışık miktarını genişletme modunda 10 durağa kadar azaltan elektronik olarak kontrol edilen dahili cam ND  filtreleri de var. RC-V100 uzaktan kumanda cihazıyla uyumlu olması ve opsiyonel Wi-Fi kontrolünün bulunması da çok farklı ortamlarda kolayca kullanılmasına imkan tanıyor.

Aksiyon çekimine uygun

Fotoğraf makinesinin sensör okuma hızı iki katına çıkarılarak orijinal EOS C300 seviyesine getiridi, rolling shutter azaltıldı ve böylelikle hareketli ortamlarda net görüntüler yakalanabilmesi sağlanarak modelin aksiyon çekimleri için ideal bir seçenek haline gelmesi sağlandı.

Canon’un zengin lens tasarımı mirasından güç alan EOS C300 Mark II, 90’dan fazla mevcut EF ve EF Sinema lensiyle uyumlu. Dolayısıyla operatörlerin mevcut EF mount lenslerini kullanabilmelerine imkan tanıyor. Ek olarak, EOS C300 Mark II, Canon Cine servo zum lensi desteğiyle birlikte geldiği için şu an pazarda bulunan en geniş sinema ve televizyon yayıncılığı lens seçeneklerinden birini sunuyor. Daha fazla esneklik için kullanıcılar isterlerse varsayılan EF montesinden Sinema Kilitli EF montesine veya bir hizmet seçeneği olarak sektör standardı PL montesine geçiş yapabilirler.

EOS C300 Mark II temel avantajları:

·         Harici RAW ile birlikte yüksek bit hızıyla dahili 4K kayıt

·         Post prodüksiyon için ideal yüksek dinamik aralık dosyaları

·         Profesyonel iş akışlarıyla sorunsuz entegrasyon

·         Otomatik özelliklerle kolayca bağımsız çekim yapılabilir

·         Düşük ışık altında düşük parazitle güvenle çekim yapılabilir

Teknoloji Makaleleri