Cuma, Mart 29, 2024

İlgili İçerikler

Bu hafta gündemdekiler

Xerox’tan Baskı Farkındalık Yazılımı

xerox_globaltechmagazineXerox, ofislerin karbon ayak izlerini azaltmalarını ve baskı maliyetlerini düşürmelerini sağlayacak Xerox Baskı Farkındalık Aracı (Xerox Print Awareness Tool) adlı yazılımı Türkiye’de kullanıma sunuyor.

Günümüzde şirketler ve çalışanların çoğu karbon ayak izlerini azaltmanın yolunu arıyor. Gereksiz baskı işlemleri yüksek miktarlarda kağıt, sarf malzemesi kullanımı ve enerji tüketimine neden oluyor. Dijitalleşen iş süreçleri sayesinde iş yerlerinde yapılan baskı miktarının giderek azaldığı düşünülse de gereksiz yapılan baskı işlemleri nedeniyle şirketlerin baskı hacimleri hala çok yüksek seviyelerde bulunuyor. Bu durum ağaçların kesilmesi, gereksiz enerji tüketimi ve su kaynaklarının azalması gibi çevre sorunlarına neden oluyor. Xerox, gereksiz baskı işlemlerinin doğaya verdiği zararın önüne geçmek ve baskı hacimlerini azaltarak şirketlerin baskı maliyetlerini düşürmek amacıyla geliştirdiği Xerox Baskı Farkındalık Aracı adlı yeni yazılımını Türkiye’de ofislerin kullanımına sunuyor.

Aylık geri bildirim sunuyor

Bir masaüstü aracı olarak kullanılabilen yazılım uygulaması ile şirket kendisi için aylık bir baskı sayısı ve enerji tasarrufu hedefi koyabiliyor. Ofisteki her çalışanın baskı işlemlerini bu hedef doğrultusunda baskı türü ve adeti olarak gözlemleyen ancak basılan belgenin içeriğiyle hiçbir şekilde ilgilenmeyen yazılım, sağladığı aylık geri bildirimler ile kullanıcılara gereksiz baskı işlemlerini gösteriyor. Ayrıca baskı alışkanlıklarını değiştirmelerini sağlayacak ipuçları veriyor.

Uygulamanın basit arayüzü ve interaktif gösterge paneli ile çalışanlar anlık baskı işlemlerini gözlemleyebiliyor ve şirketin aylık baskı tasarruf hedeflerine göre kendini değerlendirebiliyor. Xerox Baskı Farkındalık Yazılımı, çalışanlara hem çalıştıkları kuruma hem de çevreye karşı faydalı olma hissini yaşatıyor.

Rekabet ortamı yaratıyor

Xerox Baskı Farkındalık Yazılımı üzerinden baskı işlemlerinin miktarı, ne sıklıkta ve ne türde yapıldığı görüntülenebiliyor. Yazılım çalışanlara baskı hedefleri doğrultusunda kolektif hareket etme imkanı tanıyor, bireysel baskı tasarruf miktarlarını diğer çalışanlarla karşılaştırarak olumlu bir rekabet ortamı yaratıyor.

Şirketlerin baskı masraflarını azaltıyor

İş yerlerine daha az kağıtla; daha az israf ve daha az masraf vadeden Xerox Baskı Farkındalık Aracı ile şirketler; kağıt, toner, elektrik gibi giderlerinde önemli tasarruflar sağlarken, çevreye saygılı bir iş yapış biçimine de kavuşuyor. Xerox Baskı Farkındalık Yazılımı, aylık bir sabit ücret karşılığında kişi ve kuruluşların kullanımına sunuluyor.

Teknoloji Makaleleri