Perşembe, Mart 28, 2024

İlgili İçerikler

Bu hafta gündemdekiler

Dijital Performans Yönetimi Pazarı 2 Milyar Dolar’ı Aştı

Asseco DynatraceIDC, dijital performans yönetim şirketi Dynatrace’in dünya çapında uygulama performansı pazar payında lider olduğunu açıkladı. “Dünya Çapında Uygulama Performansı Yönetimi Yazılımı Pazar Payları, 2014: Yenilik ve Büyüme Yılı” başlıklı rapora göre Dynatrace, 305 milyon Dolar gelir ve yüzde 13,7 küresel pazar payıyla ilk sırada yer alıyor.

Kurumsal uygulamaları fırsata dönüştürmenin yolu, doğru performans yönetimi sağlamaktan geçiyor. Doğru performans yönetimi, iş süreçlerinin daha kaliteli ve sorunsuz işlemesine yardımcı oluyor. Uygulama Performansı Yönetimi (APM) alanında lider konumda bulunan Dynatrace, sağladığı yazılım, uzmanlık ve proje deneyimleriyle kurumların kritik hizmetlerinin en üst düzeyde yürütülmesini ve son kullanıcıya fayda yaratılmasını garanti altına alıyor. Dynatrace APM Çözümleri, web, web dışı, mobil, internet üzerinden yayın ve bulut uygulamaların performansını optimize etme konusunda endüstri lideri konumunda bulunuyor. Son kullanıcı deneyimini temel alan Dynatrace APM, kullanıcının internet sitesindeki seçiminden, ana sistemde çalışan uygulama koduna kadar kullanılan bütün teknoloji katmanlarını ve süreç aşamalarını kapsıyor. Dynatrace APM, mobil cihazlardaki web ve yerel uygulamaların performans yönetimini sağlayan en gelişmiş bulut bilişim APM çözümünü sunuyor.

Dijital performans yönetimi ile hizmet kalitesi artıyor

IDC’nin toplamda 2,2 milyar Dolar olarak belirttiği oldukça rekabetçi uygulama performansı yönetimi pazarında, Dynatrace küresel ağını giderek genişletiyor. Sadece geleneksel değil, yeni nesil sağlayıcılara liderlik etmeyi sürdüren Dynatrace, en yakın yeni nesil APM rakibini 200 milyon Dolar’ı aşkın geliri ve üç kat fazla pazar payıyla geride bırakmış durumda. Dynatrace’in Türkiye ofisi olarak hizmet veren Asseco SEE, Dijital Performans Yönetimi şirketi Dynatrace’in IDC tarafından dünya çapında uygulama performansı yöneticisi pazar payı lideri olarak duyurulduğunu açıkladı. Firma, 13,7 küresel pazar payıyla birinci sırada gösteriliyor. IDC pazar payı sıralamaları, 2014 yılı dünya çapındaki gelirler baz alınarak düzenlenmiş durumda.

Dynatrace, üç yıl içerisinde yüzde 47 büyüdü

Dynatrace, bağımsız bir şirket olarak ilk yılında, teknoloji genişliği, derinliği, geliri ve müşteri tabanıyla endüstrinin lider performans yönetimi çözümü sağlayıcısı oldu. Bu başarıdan dolayı, şirketin yeni nesil dijital performans çözümü Dynatrace Application Monitoring, geçtiğimiz üç yılda yüzde 47’lik yıllık bileşik büyüme oranı yakaladı. Ayrıca hepsi bir arada, SaaS tabanlı performans izleme çözümü Ruxit’in başarılı tanıtımı ve Keynote’un lider bulut tabanlı test, izleme ve analitik çözümüyle, şirket müşteri deneyimini yeni nesil performans çözümleri için standart haline getirerek, pazarı yönlendirmeye devam ediyor.

Kurumları her platformda destekleyen tek performans platformu

Dynatrace’in dijital çağda performans yönetimini dönüştüren katalizör olduğunu belirten, endüstriyi ileri taşımaya ve müşterileri için olanakları genişletmeye kendilerini her zamankinden daha çok adadıklarını ifade eden Dynatrace CEO’su John Van Siclen, sözlerine şöyle devam etti: “Bir kez daha APM pazarı lideri olarak kabul edildiğimiz için gururluyuz. Bir numara olmak bizim için bir başlangıç noktasından ibaret. Kullanılan yeni uygulamalar şirketlerin buluta geçişini hızlandırıyor. İşletmeleri bulut uygulamalarından karmaşık kurumsal uygulamalara kadar destekleyebilen tek performans platformunu sunuyoruz. Keynote ve Ruxit’in eklenmesiyle, dijital performans paketimiz her ölçekteki şirketi daha rekabetçi ve başarılı kılarak endüstrinin en esnek ve en güçlüsü olmalarına fırsat tanıyor.”

Önemli olan satış rakamları değil, sağlanılan fayda

Asseco SEE Yeni Ürünler Yöneticisi Osman Özdemir ise konu hakkında “Türkiye operasyonunu yönettiğimiz Dynatrace’in bir kez daha, hem de açık ara pazar lideri olmasından memnunuz. Bizim için asıl önemli olan satış rakamlarının büyüklüğü değil, sunduğumuz platformun bizlerle birlikte çalışan kurumlara sağladığı faydanın pazar lideri olmasıdır. Dynatrace’in bu alanda en iyi olduğunu hem bağımsız danışmanlık firmalarının rapor ve yorumları hem de bu çözümü seçen lider kurumların aldığı kararlar doğruluyor.” dedi.

Teknoloji Makaleleri