Salı, Mart 19, 2024

İlgili İçerikler

Bu hafta gündemdekiler

Software AG Americold’un Tedarik Zincirini Dijitalleştirdi

softwareag globaltechmagazine3Tedarik zincirinde dijital dönüşümü hayata geçirmek için Software AG’nin webMethods Entegrasyon Sunucusu’nu tercih eden Americold, sipariş süreçlerine yönelik gelişmiş kabiliyetler ve gerçek zamanlı görünürlük sayesinde müşteri memnuniyetini bir üst seviyeye taşıyor. Yenilenen teknoloji altyapısı, Americold için sektörde ciddi bir rekabet avantajı yaratırken, şirketin hizmet seviyesi sözleşmesinin (SLA) gereksinimlerini de rahatlıkla karşılamasını sağlıyor.

Software AG, sıcaklık kontrollü depolama ve tedarik zinciri çözümlerinde gıda sektörünün öncü firmalarından Americold’un tedarik zinciri altyapısını, yenilikçi BT çözümleriyle iyileştirdiğini duyurdu. Halihazırda kullanılan i-3PL tedarik zinciri denetim sistemini Software AG’nin webMethods ürün portföyüyle entegre etme kararı alan Americold, bu sayede sipariş yaşam döngüsünün her aşamasında müşterilerine yüksek görünürlük sağlamayı ve siparişlere erişim imkanı vermeyi başardı. Bu süreçte webMethods, Americold müşterilerine sağlıklı ve kesintisiz bilgi akışı sağlamanın yanı sıra, 90 bin kamyon filosuyla dünya çapında 175 depoda faaliyetlerini sürdüren Americold’un B2B, depolama, nakliyat ve ERP sistemlerinden gelen verileri toplamak ve entegre etmek için kullanıldı.

B2B iletişimi ve müşteri memnuniyetinde dönüm noktası

Americold CTO’su ve Başkan Yardımcısı Thomas Musgrave, işbirliğiyle ilgili olarak şunları söyledi: ”Müşterilerimizin verdikleri siparişin durumunu istedikleri zaman görmeleri, takip etmeleri ve gerekirse siparişlerin ayrıntılarını değiştirmeleri için benzersiz bir kolaylık sunmak istiyorduk. İdealimizdeki sistemde müşteriler, aynı zamanda siparişin ve teslimatın herhangi bir aşamasında onay ve uyarı süreçlerine dahil olabilecekti. Tutarlı bir B2B iletişimi için gerekli olan böyle bir sistem, ancak tek bir portal üzerinden siparişler ile ilgili tam görünürlük sağlayan güçlü bir BT altyapısıyla mümkündü. Çünkü tek bir sipariş, birden fazla ağ üzerinde ilerleyerek farklı sistemlerden, birbirinden bağımsız mimarilerden geçerek iş ve çözüm ortaklarımıza ulaşıyor. Kullanıcı arayüzü ile veritabanı arasındaki veri alışverişini sağlayan algoritmanın bu açıdan son derece gelişmiş olması gerekiyordu.

Software AG’nin webMethods çözümüyle yalnızca SLA’ları karşılayıp müşterilerimizi siparişler konusunda bilgilendirmedik. Aynı zamanda tedarik zinciri sistemimizin kabiliyetlerini geliştirerek, devam eden bir siparişe ait tüm sanal aktiviteler hakkında da müşterilerimize ayrıntılar sunabildik. Bu da müşterilerimizin beklentilerini aşan bir stratejiyle firmamıza duydukları güveni perçinlememize yardımcı oldu.”

Musgrave ayrıca 28.28 milyon metre küp [ÖY1] [ÖY1]depolama alanıyla hizmet veren Americold’un, birden fazla kaynaktan gelen verileri birleştiren Software AG’nin webMethods ürünü sayesinde, iş ortakları ve müşteriyle birlikte gerçek zamanlı ve doğru bilgilere, raporlara ve uyarılara kolaylıkla ulaşabildiğini dile getirerek, “Doğru aksiyon alabilmek, müşteri taleplerini yeniden şekillendirebilmek ve kritik iş kararlarını hızla hayata geçirebilmek için gereken altyapıya artık sahibiz” dedi.

webMethods Entegrasyon Sunucusu

Americold’un dijital dönüşümünün merkezinde, Software AG’nin webMethods Entegrasyon Sunucusu yer alıyor. webMethods Optimize ve ARIS MashZone ile desteklenen çözüm, şirketin Depolama Yönetim Sistemi’ni  B2B ağ geçidine bağlıyor.

İşbirliği hakkında konuşan Software AG Kuzey Amerika COO’su Kevin Niblock ise, “Americold iş dünyasında ‘öncelik dijitalde’ yaklaşımının en önemli temsilcilerinden biri. Bu ilke doğrultusunda şu an, müşterilerinden ve iş ortaklarından aldıkları geribildirimler doğrultusunda, faaliyet gösterdikleri sektörde çok ciddi bir rekabet avantajı yakalamış durumdalar. Bundan böyle şirket, tedarik zincirindeki operasyonlar daha karmaşık hale gelse bile, SLA’ları kolaylıkla yerine getirebilecek çünkü  tedarik zincirinde benzersiz görünürlük sunan, ölçeklenebilir ve değişime açık bu sağlam altyapı, olası değişimlere uyum sağlayabilecek, sorunsuz operasyonlar yürütülmesini ve teslimatların zamanında yapılabilmesini sağlayabilecek özelliğe sahip” dedi.

Teknoloji Makaleleri