Cumartesi, Nisan 20, 2024

İlgili İçerikler

Bu hafta gündemdekiler

NetApp, Flash Depolamaya Geçen İşletmelere Destek Programını Genişletti

netapp globaltechmagazineIDG’nin araştırmasına göre hibrit bulut altyapısı üzerinden sunulan BT hizmetlerinin gelecek üç yıl içerisinde üç kattan fazla artması bekleniyor. Bu geçişi daha da hızlandırmak isteyen NetApp, iş ortaklarının ve işletmelerin hibrit buluta geçişine yardımcı olmak amacıyla yeni bir destek programı hayata geçirdi.

Araştırma şirketi IDG’nin NetApp için gerçekleştirdiği araştırmaya göre bugün işletmelere kurum içi dahili çözümler üzerinden sunulan BT hizmetlerinin %60’tan fazlasında bulut bileşenleri kullanmıyor. Araştırmaya göre bu oranın gelecek üç yıl içerisinde %35 düşmesi ve hibrit bulut altyapısı ile sunulan hizmetlerin üç kattan fazla artış göstermesi bekleniyor.

NetApp’ın yeni NetApp® All Flash FAS (AFF) 8000 serisi, veri merkezlerini bulutu kapsayacak şekilde yeniden yapılandıran müşterilerin ilgisini üzerine çekiyor. Bu yeni seri, NetApp tarihinde en hızlı büyüyen ürünlerden biri durumuna geldi. NetApp bu kapsamda iş ortaklarının ve işletmelerin hibrit buluta geçişine yardımcı olmak için yeni bir destek programı hayata geçirdi.

DeepStorage şirketinde LLC Başmühendisi olarak görev yapan sektör analisti Howard Marks konuyla ilgili yaptığı açıklamada, “Her ne kadar flash destekli ürünler uygulamaların performansını artırıyor olsa da birçok işletme, yeni depolama altyapılarına flash desteği getirmenin maliyetli olabileceğini görmezden geliyor. NetApp’ın all-flash AFF serisi işletmelere performans kazandırırken aynı zamanda kendini kanıtlamış Data ONTAP® mimarisi ile çalışıyor. Bu sayede işletmeler, olgunlaşmamış teknolojilerinde büyük güncelleme yaparken karşılaştıkları entegrasyon ve eğitim maliyetlerinden kurtulmuş oluyor.” dedi.

NetApp’ın hayata geçirdiği programın sunduğu bazı avantajlar ise şunlar:

  • Ücretsiz denetleyici güncellemesi: 31 Aralık 2015’e kadar üç yıllık SupportEdge Premium sözleşmesi2 yapan müşteriler, altyapı yenileme süreci kapsamında yeni bir AFF denetleyiciye ücretsiz sahip olabilecek.
  • Fiyat Korumalı Destek Uzatımı: Müşteriler üç yıllık standart garanti sürelerini dört yıl daha uzatabilecek. Müşteriler bu seçeneği satış ya da dilerlerse yenileme süreci içerisinde seçebilecek.
  • Yeni AFF Serisi Model:  AFF serisinin son ürünü AFF8080 EX 6U modeli, NetApp’ın birinci sınıf tümleşik all-flash serisinin daha küçük form faktörüne sahip bir versiyonudur. %40 daha az alan kaplamasına karşın bu ürün kurumsal sınıf ürünlerinin tüm kapasitesini sunuyor. Şu an satışta olan bu model, SAN iş yüklerine yanıt verebilecek şekilde sadece 15 dakika içerisinde kurulabiliyor. Flash teknolojisinin sunduğu performansın kendi iş yüklerini nasıl etkilediğini görmek isteyen uygun iş ortakları ve müşteriler, risksiz deneme sistemlerini kullanabilecek.

All-Flash Serisi, iş ortaklarının ve müşterilerin hibrit bulut geleceğini güvenceye alıyor

All-flash depolama uygulamaların performansını ve sunucu verimliliğini çarpıcı şekilde artırarak şirketlerin çalışma yöntemlerini değiştiriyor. Kurumsal seviyede yararlar sunan AFF8000 serisi, birinci sınıf performansı ve sektörün en iyi veri yönetimini tek bir çözümde bir araya getirerek all-flash sistemlerini daha geniş kapsamlı kurulumlara hazır hale getiriyor.

AFF serisi, flash performansını ve verimliliğini daha da artıran FlashEssentials yazılım optimizasyonlarını da içeriyor. FlashEssentials, NetApp’ın gelecek vizyonu Data Fabric’in temelini oluşturan Clustered Data ONTAP içerisinde yer alıyor. AFF modelleri, bağımsız sistemlerde ve birleşik altyapılar sunan FlexPod® çözümünde kullanılabiliyor. NetApp veya iş ortakları tarafından sunulan profesyonel hizmetler, all-flash sistemlerinin en iyi şekilde fayda göstereceği iş yüklerini belirlemelerine yardımcı oluyor.

NetApp Ürün ve Çözümler Pazarından Sorumlu Başkan Yardımcısı Lee Caswell yaptığı açıklamada şunları söyledi: “Müşteriler hibrit buluta geçiş planları yaparken bulut, veri merkezlerinin konsolidasyonunda yeni bir dalga yaratıyor. Bu müşteriler performans ve verimlilik artışı için “ilk önce flash” düşüncesini benimsese de yeni mimarilerin izole olmuş veri siloları yarattığının da farkında. Flash, disk ve bulut kaynakları genelinde kusursuz veri yönetimi imkanı sunan tek sistem olan NetApp’ın AFF serisi ise bu engeli ortadan kaldırıyor. Kanal ortaklarımız için AFF, kurumsal seviyede faydalar sağlayan buluta geçiş için kolay bir yol ve müşterilerinin taleplerinin ek maliyet yaratmasını önleyen bir yöntem olarak öne çıkıyor.”

NetApp distribütörü Avnet’in NetApp Çözümleri Başkan Yardımcısı ise açıklamasında, “Flash teknolojisinin benimsenmesini deneme aşamasından bir ana akıma dönüştürmeyi amaçlıyoruz. NetApp ve onun, flash teknolojisini FlexPod çözümlerine kusursuz şekilde entegrasyon eden kabiliyeti ile çalışmayı sabırsızlıkla bekliyoruz. Bu, iş ortaklarımız ve kurumsal müşterilerimize disk ve bulut kaynaklarında kendilerini uzun vadede ek maliyetlerden kurtaracak hizmetler sunmamıza yardımcı olacak.” dedi.

Integrated Archive Systems şirketinin Başkan Yardımcısı John Woodall da açıklamasında şu ifadeleri kullandı: “NetApp AFF, yetkili satıcıların flash çalışmalarını güçlendirmelerine ve 25 bin dolarlık bağımsız kurulumlardan kurumsal ortamlar için çok daha kompleks kurulumlara kadar bir çok uygulama alanı için hizmetlerini genişletmelerine imkan veriyor. NetApp AFF uygulama entegrasyonunun derinliğini ve en son AFF FlexPod Cisco Validated Design ile Cisco ACI  için yeni entegrasyon desteğimizi güçlendiriyoruz.”

Teknoloji Makaleleri