Perşembe, Mart 28, 2024

İlgili İçerikler

Bu hafta gündemdekiler

Penta ’dan Tam Donanımlı Teknoloji Merkezi

penta globaltechmagazineTürkiye’nin önde gelen teknoloji dağıtıcılarından Penta Teknoloji, iş ortaklarına sunduğu katma değerler zincirine yeni bir halka daha ekleyerek, Penta Teknoloji Merkezi’nin hizmete açıldığını duyurdu.

Uçtan uca çözümlerin gerçek dünyadaki simülasyonu amacıyla hazırlanan tam donanımlı teknoloji merkezi ile ürün demoları, kavram kanıtlama çalışmaları, ürünlerle ilgili farklı senaryolar sergilenebiliyor. Geliştirilen donanım ve yazılım birlikteliği çözümleri ile Penta iş ortaklarına ve son kullanıcılara tam bir iş çözümü sunulması hedefleniyor.

Akıllı, kapsamlı ve güvenli

Penta Teknoloji Merkezi’nde (PTM), ürün tanıtım çalışmalarını en etkin şekilde gerçekleme ve kavram kanıtlama çalışmalarını en üst seviyeye çıkarılmasını sağlamak amacıyla özel bir veri merkezi ve güvenli internet bağlantısı bulunmaktadır. Tüm yazılım ürünlerini çalıştıracak en yeni sunucu, veri depolama, network sistemleri ve kesintisiz hizmeti garantilemeye yönelik uzaktan kumandalı akıllı bir güç dağıtım ünitesi altyapısı da PTM’de bulunuyor.

Aynı anda bağımsız üç oturuma ev sahipliği yapabilecek üç farklı demo odası içeren merkezde, odalardaki havalandırma, aydınlatma ve perdeler, akıllı ev/ofis sistemi ile yönetiliyor. LED ekranlar ve video duvar ekranları gibi sistemlerin içeriklerinin kontrolü bile, Penta’nın dağıtımını yaptığı önde gelen akıllı ev/ofis sistemi olan Control4 ile gerçekleştiriliyor.

Altyapısı ve ileri teknoloji sunum ekipmanları sayesinde, aynı anda hem sunumların, hem de demoların farklı ekranlarda gösterilmesine imkan tanıyan merkezde, istenildiği takdirde mobil cihaz ekranlarından da gösterim yapılabiliyor.

Penta Teknoloji Merkezi’nin gelişkin ve güvenli video konferans sistemi ise coğrafi engelleri ortadan kaldırarak iş ortaklarının ve onların müşterilerinin video konferans ekipmanlarını, web tarayıcılarını (WebRTC) ya da Lync/Skype hesaplarını kullanarak demolara ve sunumlara bulundukları yerden katılmalarına olanak tanıyor.

“İş faydası öne çıkıyor”

Penta Teknoloji Merkezi’nin, şirketin iş faydasını ön plana çıkaran katma değerler zincirine eklenen yeni halkalardan biri olduğuna dikkat çeken Penta Satış ve Pazarlama Direktörü Necmi Ön, görüşlerini şu sözlerle dile getirdi: “Penta olarak iş ortaklarımıza ve müşterilerine daha sık ulaşmak için web tabanlı eğitim sistemlerini kullanıyoruz. İş ortaklarımız ve son kullanıcılarımız, satış öncesi hizmet ekibimizden ve üreticilerimizden ürün/çözüm eğitimleri alabiliyor. Penta Teknoloji Merkezi’nin üstlendiği eğitim tesisi fonksiyonu sayesinde iş ortaklarımız, uçtan uca çözümlerin gerçek dünyadaki simülasyonunun yanı sıra B2B portalımızı kullanarak webinar’lara da katılım gerçekleştirebilirler.”

Teknoloji Makaleleri