Perşembe, Mart 28, 2024

İlgili İçerikler

Bu hafta gündemdekiler

Türk Teknoloji Şirketi Proline, Yurt Dışı Odaklı Büyüme Stratejisini 2016’da da Devam Ettirecek

proline globaltechmagazineProline Bilişim İcra Kurulu Başkanı Mehmet Doğanyiğit şirketin 2015 yılı performansını değerlendirirken 2016 hedefleri ile ilgili önemli açıklamalarda da bulundu.

Türkiye ve bölgede ciddi büyüme hedeflerine sahip Proline’ın 2015 yılı içerisinde çok önemli atılımlar gerçekleştirdiğini ve 2015 yılında yurt içindeki büyüme hamlelerini yurt dışında da sürdürdüğünü belirten Doğanyiğit, Ekim ayında ilk faz teslimi gerçekleşen Katar’ın başkenti Doha’nın güvenliğini sağlayan “Taala” projesi ile ilgili bilgiler de verdi. Kenti kendi geliştirdiği son teknolojileri içeren sistemler ile “Akıllı ve Güvenli Şehirler” kriterlerine uygun güvenlik seviyesine taşıdıklarını belirten Doğanyiğit, “FIFA Dünya Kupası’na ev sahipliği yapacak olan Doha’nın güvenlik altyapısını yenilikçi Türk mühendisliği ile destekleyerek, yaklaşık 120 km’lik bir alanın güvenliğini yüksek teknolojili ürünler ve çözümler ile üst seviyeye taşıdık. Video analitik yazılımlarıyla da desteklenen sistemden elde edilen tüm veriler fiber optik altyapı ile komuta kontrol merkezine aktarılarak tüm kentin güvenliği tek bir noktadan sağlanabilir hale getirildi.” dedi.

Son dönemdeki projeleriyle Suudi Arabistan gibi Orta Doğu’nun önde gelen ülkelerinde Proline’ın adını duyurduklarının da altını çizen Doğanyiğit, “Türkiye dışında, Orta Doğu, Kuzey Afrika ve Asya’da da çözümler sunduk. Bu kapsamda, özellikle “Akıllı ve Güvenli Şehirler” odaklı son teknolojiler üzerine inşa edilmiş akıllı güvenlik çözümlerimizi önümüzdeki yıllarda diğer ülkelerde de hayata geçirme planlarımız bulunuyor. “Akıllı Güvenli Şehir Platformu”muza ait yenilikçi bir ürünümüzü de 2016 yılında tanıtmayı amaçlıyoruz.” şeklinde konuştu.

Güvenli ve Akıllı Şehirler kavramını Türkiye’de akademik anlamda ele alan ilk şirket

Türkiye ve Türkiye’nin içerisinde bulunduğu bölgede yenilikçi ürün ve çözümleriyle fark yaratan bir teknoloji şirketi olma vizyonu ile faaliyetlerini sürdüren Proline Bilişim, Türkiye’deki yenilikçi çalışmalarında en önemli unsurlar arasında gösterilen “üniversite-özel sektör iş birliği” konusunda 2015 yılında önemli adımlar attı.

Bahçeşehir Üniversitesi tarafından uygulanan CO-OP Eğitim Modeli’ne dahil olan Proline, CO-OP kapsamında Güvenli ve Akıllı Şehirler kavramını Türkiye’de akademik anlamda ele alan ilk şirket oldu. Şirket, “Markalı Dersler” kapsamında, Bilgisayar, Elektrik ve Elektronik Mühendisliği bölümü öğrencilerine “Veri”, “Altyapı”, “Sensör” ve “Enerji” kavramlarını temel alan, “Güvenli ve Akıllı Şehirler” dersini anlattı. Öğrencilere eğitimlerine devam ederken bir yandan da proje deneyimi kazanma imkanı sağlayan dersler 2016 yılında da devam edecek. Şirket, yeni mezunlara yönelik işe alım programı “Proline Bilişim Akademisi” ile geçtiğimiz süre zarfında 11 mezuna iş imkânı sağladı. 2016 yılında tekrarlanması planlanan akademide daha önce, Bilgisayar, Elektrik ve Elektronik ile Matematik Mühendisliği bölümlerinden mezun öğrenciler 6 hafta boyunca hem eğitim görmüş hem de saha uygulamalarında yer alma imkanı bulmuştu.

“2016’da yurt dışında büyümeye ve eğitime yatırım yapmaya devam edeceğiz”

Açıklamasında şirketin 2016 yılı hedeflerini aktaran Proline Bilişim İcra Kurulu Başkanı Mehmet Doğanyiğit, Türkiye’deki genç nüfusun bilim ve teknoloji alanında dünyaya sergileyebileceği büyük bir potansiyel taşıdığını söyleyerek eğitime yaptıkları yatırımların 2016 yılında da aynı hızla devam edeceğini söyledi.

Teknoloji odaklı bir şirket olan Proline’ın en önemli önceliklerinden birisinin geleceğe yatırım yapmak olduğunu belirten Doğanyiğit, “2015 yılında, geleceğin teknolojilerini şekillendiren gençlerin ufkunu açacak ve onları vizyoner bireylere dönüştürebilecek çeşitli eğitim projelerini hayata geçirdik. 2016 yılında da bu alandaki yatırımlarımız sürecek. Bu çerçevede Bahçeşehir Üniversitesi bünyesinde verdiğimiz “Markalı Dersler” gelecek yıl da yeni dersler eklenerek devam edecek. Bu dersler ile teknolojinin yön verdiği değil teknolojiye yön veren sektör yöneticileri yetiştirmeyi amaçlıyoruz.” dedi.

2016 yılında fikirlerini ürüne dönüştürebilme ve büyüme aşamasında zorlanan girişimciler için de önemli projelerinin olduğunun altını çizen Doğanyiğit, girişimciler için en verimli modeli üretebilmek adına uzun süredir çalıştıklarını, bunun için ülkemiz ve dünyadaki yapıların detaylı olarak analiz edildiğini ve oluşturulacak model ile önemli girişim projelerinin hayata geçirilmesine destek olmayı planladıklarını söyledi.

Yurt dışı büyüme stratejisi doğrultusunda önemli bir adım daha atarak 2015 yılı içerisinde İslamabad, Karaçi, Peşaver ve Lahor olmak üzere Pakistan’ın 4 büyük şehrinde ofis açan Türk teknoloji şirketi Proline, ilerleyen dönemlerde Pakistan operasyonunu Türkiye’den ve Pakistan’dan sağlanacak insan kaynağıyla da genişletmeyi hedefliyor. Suudi Arabistan’dan Fas’a, Katar’dan Pakistan’a kadar Orta Doğu, Kuzey Afrika ve Asya üzerinde geniş bir coğrafyada iş geliştirdiklerini ve yurt dışı odaklı büyüme stratejisine 2016 yılında da devam edeceklerini dile getiren Doğanyiğit, “2016 yılında sürdürülebilir büyümeyi devam ettirerek daha önceki yıllarda olduğu gibi sektör ortalamasının üzerinde büyümeyi ve bölgedeki konumumuzu güçlendirerek bölgesel güç olma yolunda ilerlemeyi hedefliyoruz” dedi.

Teknoloji Makaleleri