Perşembe, Nisan 25, 2024

İlgili İçerikler

Bu hafta gündemdekiler

Türkiye’nin En Beğenilen E-ticaret Şirketleri Sıralamasında GittiGidiyor Zirvede

GittiGidiyor,Capital,EBA,CAWI,IABCapital Dergisi tarafından yapılan araştırma kapsamında iş dünyasını temsilen 700’ün üzerinde şirketten 1.602 yöneticiye ulaşıldı. 3 ay boyunca saha çalışması süren araştırma CAWI (bilgisayar destekli web görüşmesi) tekniği ile yapıldı.

Araştırmada sektörlerin en beğenilen şirketleri sadece ilgili sektörün temsilcilerinin yanıtları ile belirlendi. Ankete katılan yöneticilerden, sektörünün en beğenilen şirketini belirtirken “kendi şirketi dışında” yanıt verilmesi istendi. Yöneticilerden gelen yanıtlar sonucunda GittiGidiyor, bu yıl rakiplerini geride bırakarak e-ticaret kategorisinde birincilik koltuğuna oturdu.

Kantarcı: “Ödüllerle dolu bir yıl geçirdik”

Konuyla ilgili açıklama yapan GittiGidiyor Genel Müdürü Öget Kantarcı, GittiGidiyor olarak her alanda çok başarılı bir yıl geçirdiklerini belirterek 2015 yılını %51 büyüme ile kapattıklarını söyledi.

“Kendimizi sadece markaların değil e-ticaretin de ev sahibi olarak konumlandırıyoruz. Türkiye’deki birçok e-ticaret platformunun bizzat kullandığı ve dükkân açtığı bir yer sağlayıcı haline geldik. Bu anlamda ekosistemimiz diğer e-ticaret sitelerini destekleyen ve sektörün büyümesi için global deneyimini herkese açan bir yapı” olduklarının altını çizen Kantarcı; tüm bu çalışmaların sonucu olarak ulusal ve uluslararası arenada verilen önemli e-ticaret ödüllerin de sahibi olduklarının altını çizdi. “Capital Dergisi tarafından ‘En beğenilen e-ticaret sitesi’ ödülünü almamızın yanı sıra, Türkiye İnternet Ölçümleme Araştırması (IAB)’ye göre ülke geneli e-ticaret kategorisinde “En çok tercih edilen e-ticaret sitesi” olduk.  Avrupa’nın Çok Uluslu En İyi İşverenleri” listesine de birkaç yıldır adını yazdıran eBay’den sonra GittiGidiyor da bu yıl Türkiye’nin ‘En İyi İşverenleri’ arasında yerini aldı. RSM International sponsorluğunda düzenlenen, Avrupa’nın önde gelen iş dünyası liderleri, akademisyenler, basın ve devlet adamları tarafından desteklenen Avrupa İş Dünyası Ödülleri’nde (European Business Awards – EBA) 2015-2016 Türkiye Ulusal Şampiyonu olduk. Bulut Bilişimi başarıyla uygulayan ve bunu iş sonuçlarına yansıtarak sektöre rol model olabilecek uygulamaların ödüllendirildiği Euro Cloud Ödülleri’nde ise “Yılın Bulut Hizmeti Müşterisi” kategorisinde ödül alarak Türkiye’yi Euro Cloud Avrupa Finali’nde temsil etme hakkı kazandık.”

2015 yılında kullanıcılara ilham verici bir alışveriş deneyim yaşatmak için birçok projeyi hayata geçirdiklerini ifade eden Kantarcı, 2016 yılında da aynı hızda devam edeceklerinin altını çizdi.

Teknoloji Makaleleri