Cuma, Nisan 26, 2024

İlgili İçerikler

Bu hafta gündemdekiler

National Theatre Live, Hangmen’i Sony 4K Teknolojisiyle Yayınlayacak

Hangmen Sony 4K GlobaltechmagazineNational Theatre Live, Royal Court and Playful Productions iş birliği ile Londra’nın West End bölgesinden Hangmen‘i yayınlayacak. Ultra ayrıntılı Sony 4K teknolojisiyle çekilecek bu prodüksiyon, Vue Cinemas’ın 84 sinemasında izleyicilere en yüksek görüntü kalitesiyle yansıtılacak.

Hangmen, National Theatre Live, Vue Entertainment ve Sony Digital Cinema 4K’nın bir yıldır devam eden ortaklığı çerçevesinde yapılan dördüncü iş birliği olma özelliği taşıyor. BundanönceBehind the Beautiful Forevers, The Beaux Strategem ve Hamlet‘in 4K prodüksiyonlarısahneden büyük ekrana ulaştırılmıştı. Birinci sınıf tiyatro deneyimlerini rakipsiz 4K netliğiyle büyük ekrana taşıyan çalışma, sinemaseverlerin dikkatini çekmeye devam ediyor.

Hangmen, Wyndhams Theatre’ın özel 4K etkinlik sineması deneyimi için seçilen son prodüksiyonu oldu. Prodüksiyon iş ortaklarıyla yakın işbirliği içinde çalışan Sony, oyunları Olivier Theatre, The Barbican ve Wyndhams Theatre gibi farklı ortamlardan sinema ekranına taşımak için kurduğu iş ortaklıkları aracılığıyla çok yönlü teknolojisini kullandı.

Hangmen: Yalnızca Vue için Sony 4K kalitesinde çekilecek ve gösterilecek 

Matthew Dunster’ın yönettiği ve Martin McDonagh’ın yazdığı Hangmen‘de Yürüyen Ölüler’den David Morrissey, West End’e geri dönüyor. Prodüksiyon, The National Theatre’ın bu yıl 60.yaşını kutlayan Royal Court ile ilk işbirliği olma özelliğini taşıyor. McDonagh’ın karanlık ve komik oyununu 4K ayrıntılarla yakalayacak olan prodüksiyon, bar ve hapishanede geçen sert sahneler arasında gidip gelen sete netlik kazandıracak.

Prodüksiyon 4K çözünürlükte çekilecek ve 22Mart Salı günü ülke genelinde Vue müşterilerine özel gösterim için 4K DCP (Dijital Sinema Paketi) olarak sunulacak. İzleyicilerbugösterimlerdeSony’ninPMW-F55 4K kamerasınınyakaladığıgenişrenk aralığının güzelliğine şahit olacaklar. Bu renk aralığı, ekranda geleneksel HD iletime göre daha zengin ve canlı tonlar ile dokular sunarak sinema izleyicilerine gerçekçi bir deneyim yaşatıyor.

National Theatre Live Prodüktörü Emma Keith, “Hangmen 4K çözünürlükte çekim için harika bir seçenekti. 4K aracılığıyla hikaye anlatımını geliştirerek sahnelere daha fazla renk ve derinlik kazandırabiliyoruz. İzleyicilerin oyunu izlerken gördükleri ayrıntıların seviyesi olağanüstü. Bu, eşsiz bir prodüksiyon olacak.” diyor.

4K, dünyaca ünlü oyunların her ayrıntısını gözler önüne seriyor

Hangmen 6 adet Sony PMW-F55 kamerayla çekilecek. Soho Digital Cinema, NEP Visions ve Presteigne ile birlikte Full HD’den dört kat daha yüksek çözünürlüğe ulaşmak için gerçekleştirilen prodüksiyonda, 4K’nın etkileyici netliği ve ayrıntıları her performansın en küçük ayrıntılarını bile ortaya çıkarıyor.

ÜlkegenelindekiVue Cinemasseyircileri, sahnedesergilenenoyunu 4K çözünürlük sayesinde oradaymış gibi izleyebilecek. Vue’nunSony Digital Cinema 4K Projektörleriilegösterilecekolan bu 4K tekrar gösterimleri, NT prodüksiyonuna hayat verecek. Prodüksiyon, tiyatroseverlerin bu etkileyici deneyimi kendilerine en yakın sinemada yaşaması ve sinemaseverlerin de nispeten daha uygun maliyetli bir sinema bileti karşılığında tiyatronun en iyi koltuğuna oturması için ideal bir fırsat teşkil ediyor.

Sony Digital Cinema 4K Çözümleri Avrupa ve Amerika Başkan Yardımcısı David McIntosh, “Görsel açıdan görkemli olan bu prodüksiyonun Sony 4K teknolojisiyle sunulması, etkinlik sinemasının hızla genişleyen sınırlarını zorluyor. Bu prodüksiyon, olağanüstü tiyatro performanslarını ülke genelinde izleyicilerle buluşturan National Theatre Live ile Vue Entertainment’ın çok başarılı ve değerli ortaklığının ilk yılının zirvesi oldu. İster işletmelerin son gişe rekortmeni filmleri mümkün olan en iyi kalitede göstermesine yardım etmek ister etkinlik sinemasında standartları değiştirmek olsun, tüketiciler için en etkili deneyimlerin öncülüğünü yapmak üzere iş ortaklarımızla birlikte çalışmaya kararlıyız. Sony, çekimden 4K sunuma kadar prodüksiyonlarla iş ortaklığı çerçevesinde çalışıyor ve Hangmen de bu uygulamanın başka bir başka örneği.” diyor.

Vue Entertainment Birleşik Krallık ve İrlanda Genel Müdürü Kevin Styles ise görüşlerini şöyle ifade ediyor: “Vue olarak eğlence ve dijital yeniliği hizmetlerimizin kalbi olarak görüyoruz ve bu özel 4K prodüksiyonu müşterilerimize sunacak olmaktan gurur duyuyoruz. Daha da önemlisi, normalde böyle tiyatro prodüksiyonlarını izleyemeyecek müşteriler artık canlı etkinlik heyecanını yaşamakla kalmayacaklar, aynı zamanda bunu teknik açıdan en yenilikçi biçimde deneyimleyebilecekler.”

Teknoloji Makaleleri