Cuma, Nisan 19, 2024

İlgili İçerikler

Bu hafta gündemdekiler

EMC İş Ortakları Zirvesi’nde 2016 Kanal Hedeflerini Açıkladı

emc globaltechmagazineEMC, gerçekleştirdiği EMC İş Ortakları Zirvesi’nde iş ortakları ağını genişletme hedefi üzerinde duruldu. Etkinlikte Türkiye’nin en başarılı ve en çok çalışılmak istenen kanal ekibi olma vizyonu doğrultusunda 2016 hedefleri ile yeni trendleri ve teknolojileri iş ortakları ve BT profesyonelleriyle paylaşıldı. 

Bulut teknolojileri, depolama, büyük veri, veri analizi, bilgi üvenliği, içerik yönetimi ve bütünleşik altyapıyı içeren ürün ve hizmetleriyle iş ortaklarına çözüm sunmaya devam eden EMC, 19-21 Şubat tarihlerinde düzenlediği “Redefine Future” (Geleceği Yeniden Tanımla) başlıklı İş Ortakları Zirvesi’nde, iş ortakları ve sektörün BT profesyonelleriyle bir araya geldi.

EMC TEEAM Bölgesi Başkan Yardımcısı Mohamed Talaat’ın açılış konuşmasını yaptığı etkinlikte EMC Türkiye Kanal Satış Direktörü Erkut Göktan, EMC Türkiye İş Ortakları Kıdemli Sistem Mühedisi Feyza Başaran, VCE Türkiye Satış Müdürü Alp Bağrıaçık, Vmware Türkiye Sistem Mühendisleri Müdürü Bünyamin Özyaşar ve Brocade MEMA Bölgesi OEM Müdürü Aylin Çelikbilek Koca’nın sunumlarıyla devam etti. Zirve’de, genel olarak EMC’nin 2015 yılı değerlendirmesi ve 2016 trendleri, pazar trendleri ve tahminler, yeni teknolojiler ve sunucudan masaüstüne sanallaştırma konuları ele alındı.

EMC Türkiye Kanal Satış Direktörü Erkut Göktan, 2015’in EMC için bir değerlendirmesini paylaştı. “2015, EMC Türkiye için çok başarılı bir sene oldu. Her sektörde önemli pazar payı kazandık; kanal ciromuzu hatırı sayılır bir oranda arttırdık. Flash, bütünleşik teknolojiler ve giriş seviyesindeki sistemler büyüdü. En önemlisi de iş ortakları ekosistemimizi geliştirdik” diyen Göktan, 2016 hedeflerini de şöyle aktardı:

“Kanalın başarımızdaki payı yadsınamaz. İş ortaklarımızla büyümeye devam etmek, Türkiye pazarında en başarılı ve en çok çalışılmak istenen kanal ekibi olmaya devam etmek istiyoruz. İş ortaklarımızın yeni teknolojilere geçişini de hızlandıracağız. Anadolu’da daha da büyüme hedefimiz var. En iyi kanal şirketi olma yolunda 2016’dan beklentilerimiz büyük.”

2016 nesnelerin internetinin ilk büyük yılı olacak

2016 trendlerine de değinen Göktan, “Kanal işbirliğinde rekabet çok daha yaygın hale gelecek; hatta yetenek savaşı olacak. Gündemimizde yeni teknolojiler var. Hiper bütünleşik mimari ve Vxrail, EMC ve Vmware açısından bu yılın en önemli kanal ürünleri olacak. Flash, yazılım tanımlı ve hiper bütünleşik altyapılarda yüksek büyüme göreceğiz. Modern veri merkezleri daha da önem kazanacak.  Dağıtıcılar, evrim geçirmeye devam edecek. 2016 yılı ayrıca, Nesnelerin İnterneti’nin ilk büyük yılı olacak” dedi.

EMC Türkiye İş Ortakları Kıdemli Sistem Mühedisi Feyza Başaran ise tüm endüstrilerin dijital olarak birleştiğini vurguladı. Başaran, sunumunda yeni dijital dünya, 3. Platformun teknoloji yansımaları, modern veri merkezi ve Isilon, xtremIO, ScaleIO, Vxrail, ECS gibi gelişen teknolojilere değindi.

Daha fazla bilgi için http://www.emc.com/tr-tr/index.htm adresini kullanabilirsiniz.

Teknoloji Makaleleri