Perşembe, Mart 28, 2024

İlgili İçerikler

Bu hafta gündemdekiler

Veeam EMEA ProPartner Programı’nı Genişletiyor

veeam globaltechmagazineVeeam’in EMEA ProPartner Programı iş ortaklarının kesintisiz çalışan şirketlerin ihtiyaçlarını karşılamalarına yardımcı olmak ve kanala verdikleri sözleri yerine getirmek için oluşturuldu. 

Şirketlerin kesintisiz çalışabilmesine yönelik çözümlerin yenilikçi tedarikçisi Veeam Software 2008’de ilk oluşturulduğu günden bu yana birçok başarıya imza atan EMEA ProPartner Programı’nda genişletme yaptığını duyurdu. Veeam ProPartner Programı iş ortaklarının kesintisiz çalışan şirketlerin ihtiyaçlarından doğan iş fırsatlarını avantaja dönüştürmelerini sağlıyor. 2015’te EMEA’da 4.300’den fazla yeni iş ortağının katılımıyla bölgedeki toplam ProPartner sayısı 22.700’e ulaştı.

ProPartner Programı Veeam’in ProPartnerları ve Veeam arasındaki verimli bir çalışma platformu olarak kesintisiz çalışan şirketlerin erişilebilirlik sorunlarına doğrudan sesleniyor. Veeam’in sadece kanal tabanlı bir iş modeli üzerinde çalışması sonucunda Veeam’in EMEA ProPartner Programı kanalın ana motorları olan KOBİ, ticari ve büyük şirketler üzerine odaklanmaya devam edecek. Bunun yanında Veeam Bulut ve Hizmet Sağlayıcılar’a ve satışçılara da daha fazla fırsat sunmayı sürdürecek.

ProPartner Programı’ndaki başlıca yenilikler:

Veeam EMEA ProPartner Programı’nın yeni özellikleri:

  • Veeam Ruhsatlandırılmış Hizmet iş ortağı (VASP) programı: Veeam ürün portföyü uygulamaları için değer katan ve güvenilir profesyonel hizmet sağlayacak teknik becerilere sahip seçilmiş iş ortaklarını, sistem integratörlerini ve BT danışmanlarını tanımlıyor.
  • Büyük şirket uzmanlığı: Kesintisiz çalışma ve iş devamlılığı konusunda büyük şirket müşterileriyle ilgilenecek ProPartnerlar’a seslenmeyi ve onları desteklemeyi amaçlıyor. Bu özelliğin 2016’nın ikinci çeyreğinde satışçıların büyük şirketleri Veeam’in erişilebilirlik çözümleri konusunda yönlendirmede desteklenmeleri için sunulması bekleniyor.

ProPartnerlar’a ek günlük destek sağlayacak gelişmiş pazarlama ve satış araçları

  • ProPartner Portal yeni tasarımı: 2016’da hizmete girecek ve iş ortaklarının teknik ve bilgi desteği alacakları portal.
  • İş ortaklarının pazarlama fonlarına, satış ve pazarlama kaynak ve kampanyalarına gelişmiş erişimi.

ProPartnerlar için gelişmiş eğitim

  • Veeam Satış Profesyoneli (VMSP) ve Veeam Teknik Satış Profesyoneli (VMTSP) sertifikaları: Tüm iş ortağı seviyesinde zorunlu.
  • Veeam Sertifikalı Mühendis (VMCE) Veeam Availability Suite™ v9 kursu ve sınavı Şubat’ta gerçekleştirildi.
  • VMCE Advanced: Yeni sertifikasyon (2 günlük kurs + sınav) – 2016’nın ortasında
  • Veeam sistem mühendisleri tarafından verilen ücretsiz Veeam üniversite kursları ve teknik atölyeler.

2015’te 50.400 kişiyle gerçekleştirilen en son EMEA iş ortağı memnuniyet raporunda Veeam’in iş ortaklarının yüzde 94’ü Veeam’in ProPartner Programı’nı “çok iyi” ya da “iyi” olarak tanımladı. EMEA iş ortakları ayrıca Veeam’in ürünlerinin kalitesini övdüler:

  • En çok kullanılan tanımlama: “Veeam’e ve ürünlerinin kalitesine güveniyorum.”
  • En çok kullanılan 2. ve 3. tanımlama: “Veeam’i müşterilerimin sahip oldukları çözümün yerine kullanıyorum.”
  • “Veri kaybı” ve “nesne kurtarma” iş ortaklarından Veeam ürünlerinin müşterilerinin / potansiyel müşterilerinin çözülmesini bekledikleri noktalar hakkında en çok aldıkları cevap.

Veeam EMEA Kanal & Bulut Başkan Yardımcısı Gilles Pommier Veeam’in kanal tabanlı bir iş modeliyle çalıştığını ve ProPartnerleri’nin başarısının Veeam’in başarısı üzerinde doğrudan etkisi olduğunun bilincinde olduklarını belirtiyor. “EMEA ProPartner Programı’ndaki yeni geliştirmeler ve güncellemeler çok daha güçlendirilmiş ve yetenekli bir kanal topluluğu yaratacak. Veeam kesintisiz çalışan şirketlere erişilebilirlik sağlamaya devam ettikçe iş ortağı eğitimini, değer katmasını, karlılığı ve entegre pazarlama desteğini de geliştirmeye ve güçlendirmeye gayret ediyor. Böylece iş ortakları Veeam müşterilerine karşı güvenilir danışmanlar olarak itibarlarını sağlamlaştırabilirler.”

Teknoloji Makaleleri