Salı, Nisan 16, 2024

İlgili İçerikler

Bu hafta gündemdekiler

VMware ve Pivotal’den İleri Düzey Kurumsal Bulut çözümü

vmware globaltechmagazine
Pivotal ile VMware’in bir araya gelerek geliştirdiği İleri Düzey Kurumsal Bulut çözümü buluta özel uygulamaların etkin ve hızlı kullanımını sağlıyor.

Pivotal Foundry ile VMware Photon Platform çözümü olan Cloud Native Stack, kurumların tek bir çözüm aracılığıyla uygulama ve altyapı yönetimini hiçbir sorun yaşamadan gerçekleştirmelerini mümkün kılıyor.

Pivotal® ve VMware, Inc. (NYSE: VMW), buluta özgü Kurumsal yapı Pivotal Cloud Foundry® ile VMware Photon Platform’u duyurdu. Bu yenilik, Pivotal’ın sürekli inovasyon bulut platformu ile VMware’in buluta özel altyapısını tek bir çözüm içinde toplayarak, dahili uygulama ve altyapı yönetiminin hızlanmasını sağlıyor. İki şirket daha önce bu ortak çözümlerinin ön duyurusunu ABD’de düzenlenen VMworld 2015’te yapmıştı.

Dijital dönüşüm, daha etkin bir şekilde rekabet etmek ve inovasyonlar gerçekleştirmek için çeviklik kazanmak isteyen kurumların en önemli önceliğini oluşturuyor. Pivotal ile VMware’in ortak çözümü olan buluta özel küme, kurumların müşteri deneyimlerini zenginleştirmelerini sağlıyor.  Bu çözümle kurumsal liderler bulut ekonomisinin avantajından faydalanırken, geliştiriciler startup hızında inovasyon yapabiliyor, operatörler yazılımları daha verimli kullanabiliyorlar. Kurumların kendi yerlerinde buluta özel uygulamalarını hızlı bir şekilde kurmaları ve çalıştırmaları mümkün kılınıyor.

Pivotal-VMware buluta özel küme, buluta özel uygulamalarını etkin bir şekilde kullanmak isteyen kurumlara şu özellikleri sağlıyor:

  • Sınıfının En İyisi Buluta Özel Küme– VMware Photon Platform, Pivotal Cloud Foundry ile bir araya gelerek endüstri lideri bir platformda startup hızında kurumsal güvenilirlik sağlıyor,
  • Satın Alması, Kurması ve Bakımı Kolay– Yazılım müşterilerinin kurumsal sınıfta, buluta hazır bir çözümü tek bir kerede satın alarak ve destek deneyimi ile hızlıca çalıştırmalarını ve kolayca yönetmelerini sağlar.
  • Geliştiriciler ve Operatörler için Daha Hızlı İnovasyon–Hız, ölçek ve programlanabilirlik sağlayan bu ortak çözüm, geliştiriciler ve operasyon ekibinin yanı sıra bu iki işkolu arasında kalan herkes tarafından kullanılabiliyor. Geliştiriciler için CLI ve operasyon ekipleri için GUI’lar olmak üzere API’ler aracılığıyla erişilebilip kontrol edilebiliyor.

Pivotal Cloud Foundry geliştiricilerin üretkenliğini artıran, operasyonel mükemmellik sağlayan, kurumsal sınıfta güvenlik, ölçeklenebilirlik ve operasyonel kontrol getiren platform yeteneklerine sahip. Böylece müşteriler yazılım çözümlerinin pazarlamasını daha hızlı yapabiliyorlar. Açık kaynak teknolojisini temel alan Pivotal Cloud Foundry, müşterilerin daha hızlı inovasyon yapmalarını ve startup hızıyla ve kurumsal güvenlik özelliğiyle pazar fırsatlarını yakalamalarını sağlıyor.

VMware Photon Platform, konteynerler ve modern uygulamalar için en iyi hale getirilmiş yeni bir buluta özel altyapı çözümü. API ile çalışan, çok kullanıcılı ve yüksek ölçekli ortamlar için özel olarak üretildi. Bugün bu platform VMware Photon Controller, açık kaynak dağılımlı kontrol düzlemi, Photon OS, minimal bir Linux konteyner ana makinesi ve VMware ESXi’den oluşuyor. Zaman içinde bu platform yeni bir bilgi işlem sunucusu olan VMware Photon Machine’i de içerecek.

Buluta özel bu yeni küme, Pivotal ile VMware arasındaki işbirliğini ve kurumlara buluta özel uygulamaları benimsetme hedeflerini daha da güçlendiriyor. 2013’ten bu yana küresel kurumlar, VMware vSphere üzerinde Pivotal Cloud Foundry’i başarıyla çalıştıran uygulama geliştirme girişimlerini hızlandırdılar. 2016 yılının ikinci çeyreğinde gelmesi beklenen ve tek bir destek noktası özelliği taşıyan bu küme; kurum içinde buluta özel uygulamaları çalıştırmak için gereken yazılımı satın alma, kurma ve bakımını sağlama konusundaki karmaşıklığı ortadan kaldırıyor.

VMware Mart 2016’da, Cloud Foundry kullanıcılarının iş akışlarını değiştirmeden Photon Platformunda uygulamalarını çalıştırmalarını ve yönetmelerini sağlayan Photon Platform BOSH CPI (Bulut Sağlayıcı Arayüzü) sürümünü duyurdu. CPI; Cloud Foundry, Photon Controller, Photon OS ve Project Lightwave’e ek olarak gelen ve bu çözümün birçok açık kaynak bileşeninden biri. Açık kaynak projeleri ile daha ayrıntılı bilgiye VMware’s GitHub page üzerinde ulaşılabiliyor.

“Fortune 100 şirketleri yazılım ulaştırma şekillerini ve operasyon uygulamalarını dönüştürmek için buluta özel platformlara yüzünü dönüyor” diyen Pivotal Ürünlerden Sorumlu Başkan Yardımcısı James Watters şöyle devam ediyor: “Pivotal-VMware buluta özel küme, bir uygulama yürütme çözümü olarak bu sektörün ilk eksiksiz altyapısıdır. Kurumlara modern bir yazılım geliştirme platformu sağlayarak, dönüşüm gerçekleştirmelerini mümkün kılıyor ve müşterilerine yeni deneyimleri hızla ulaştırmalarına yardımcı oluyor” dedi.

VMware başkan yardımcısı ve Buluta Özel Uygulamalar Genel Müdürü Kit Colbert ise görüşlerini şöyle ifade ediyor: “Sıfırdan başlayıp buluta özel bir ortam kuran kurumlar, bu noktadan sonra hızla devam edebilmek ve müşterilerine bu değeri taşımaya odaklanabilmek için kullanımı ve bakımı basit ve kolay bir çözüm istiyorlar. Pivotal ile çözüm ortaklığına girerek, kurumsal sınıfta bir çözüm kurma konusundaki karmaşıklığı yok etmek için tasarlanan buluta özel küme çözümümüzü tamamladık. VMware ile Pivotal kurumların buluta özel girişimlerini bugünden hızlandırmalarını sağlıyor.”

Teknoloji Makaleleri