Cumartesi, Nisan 20, 2024

İlgili İçerikler

Bu hafta gündemdekiler

Citrix Bulut Merkezli yeniliklerini duyurdu

citrix globaltechmagazineArtan global rekabet ve baş döndürücü yenilikler şirketlerin; iş modellerini yeniden tasarlamaları ve çalışma tarzlarını değiştirmelerini, bunun için de daha hızlı ve dijital olmalarını, Bulut, Mobil, Büyük Veri ve Nesnelerin İnternetinden (IoT) faydalanmalarını gerektiriyor. IDC’ye göre önümüzdeki 3-5 yıl içinde dijital dönüşüm stratejilerine sahip kurumların oranı iki katına çıkacak. Hız, rahatlık ve erişilebilirlik talebi Bulutu bu dijital stratejilerin köşe taşı haline getirecek; IDC, 2018 itibariyle IT harcamalarının yarısının bulut tabanlı olacağını tahmin etmekte.

Citrix Synergy konferansında Citrix, çalışanların her yerde verimli bir şekilde çalışabilmek için ihtiyaç duydukları, tümleşik bir Hizmet olarak Çalışma Alanı (Workplace as a Service-WaaS) sağlayan yeni ürün ve hizmetlerini sergiledi. Citrix’in yeni ürünleri tümleştirilmiş ve güvenli bir şekilde yönetme becerisi sunuyor. Geleceğin çalışma alanı vizyonu için Citrix, genişletilmiş Citrix Cloud’dan bulut hizmetleri olarak sunulabilecek veya karma IT altyapısında yerinde uygulanabilecek yeni VDI ve uygulama sanallaştırma, ağ sağlama, güvenli dosya paylaşımı ürünleri ve yeniliklerini tanıttı.

Citrix Systems Baş Pazarlama Sorumlusu Tim Minahan, tüm bu yeniliklerle ilgili şöyle konuştu:Tüm şirketler gitgide daha dijital hale geliyor. IT liderleri, şirketlerinde dijital dönüşüme liderlik etme ve işlerin yapılış biçimini yeniden düzenleme fırsatına sahipler. Citrix Cloud çalışanlara, her yerde verimli olmak için ihtiyaç duydukları veri ve uygulamalara güvenli bir şekilde erişim sağlama özgürlüğünü verir. Ayrıca, diğer bulutlar, veri kaynakları ve eski altyapılarla köprü kurmak için gerekli esneklikle birlikte IT’nin tüm uygulamalar, veriler ve ağları tek ve tümleşik bir platformdan birlikte sunmak ve bunların güvenliğini sağlamak için ihtiyaç duyduğu kullanıma hazır hizmetleri de sunar.”

Synergy’de duyurulan yenilikler şöyle; 

Citrix Cloud, buluttan iş ortaklarına ve müşterilerine güvenli bir şekilde hizmet sunuyor ve bu hizmetlerin yönetilmesine yardımcı oluyor. Citrix Cloud hizmetleri, güvenli ve dinamik bir dijital çalışma alanı sağlamak için gerekli, Citrix NetScaler, ShareFile, XenApp, XenDesktop ve XenMobile gibi büyük Citrix ürünlerini bir araya getiriyor. Müşterilerine dijital dönüşümlerini istedikleri yerde başlatma ve tam WaaS paketlerini kendi hızlarına uygun olarak kolaylıkla genişletme olanağı sunan bu teklifler ayrı ayrı kullanılabiliyor veya bir Hizmet olarak Çalışma Alanı çözümü içinde birlikte erişim sağlanabiliyor. Citrix Cloud ayrıca, müşterilerinin seçtikleri herhangi bir bulut veya altyapıyı kullanmalarına olanak tanıyarak şirketlere, kurumlarının ve yasaların gereksinimlerini en iyi şekilde karşılamaları için verilerinin ve altyapılarının güvenliğini sağlama ve yönetme esnekliği veriyor.

Citrix ShareFile ise, her bulut ve karma IT altyapısında çalışabilen tek kurumsal sınıf dosya eşitleme ve paylaşım çözümü olarak bu yolda öncülük etmekte. Sektör analizcileri tarafından en güvenli ve gelişmiş mevcut çözümlerden biri olarak gösterilen ShareFile, veri koruma ve güvenliğini yeni bir seviyeye taşıyor. Bu güçlü yeni özellik, veri güvenliğinin, ShareFile sistemini terk etse bile “dosyayı takip etmesini” ve korunmasız cihazlar, USB sürücüler, e-posta eklentileri ve diğer dosya paylaşım sistemlerine ulaşsa dahi dosya güvenliğini kontrol altında tutmasını sağlıyor.

XenApp ve XenDesktop 7.9 Citrix’in VDI ve uygulama sanallaştırmadaki yenilikleri, sektördeki en güvenli uygulama ve sanal masaüstü deneyimini daha da geliştiren XenApp ve XenDesktop 7.9 ile devam ediyor. XenApp ve XenDesktop 7.9, genişletilmiş kimlik denetimi, gelişmiş grafik desteği ve zenginleştirilmiş baskı özellikleriyle kullanıcı deneyimini rahatlık ve performansın yeni seviyelerine taşırken sanal uygulama ve masaüstü sağlama maliyetlerini düşürüyor.

XenMobile 10.3.5 sürümü Citrix Synergy’de mobil uygulama yönetiminin (MAM) avantajlarını göstermek için en yeni XenMobile 10.3.5 sürümü de tanıtılıyor. XenMobile, IT birimlerinin; kişisel cihazların şirketin mobil cihaz yönetim (MDM) çözümüne kaydedilmesini gerektirmeden uygulamaları güvenli bir şekilde dağıtabilmesini sağlayacak.Bu beceri, cihazlarını kaydettiren ve kişisel mobil cihazlarına bir MDM istemcisi yükleyen çalışanlar için de anahtar nitelikte bir avantaj.

Teknoloji Makaleleri