Çarşamba, Nisan 24, 2024

İlgili İçerikler

Bu hafta gündemdekiler

Sony IBC 2016’da yeni teknolojilerini tanıtacak

sony globaltechmagazineSony yayıncılara ilham vermek üzere bu yıl IBC 2016’ya geri dönüyor. Müşterilerle iş birliği içinde medya sektörünü dönüştürmek için Sony, süregelen iç görüsünü, sektöre etkisini ve kanıtlanmış teknolojilerini sergileyecek. ‘Beyond Definition’ vizyonu ile mirasını daha da ileri taşıyan Sony, yayıncılığın her alanında farklı kuruluşları nasıl desteklediğini ve böylece bu kuruluşların medya prodüksiyonuna yönelik yaklaşımlarını yeniden hayal etmelerine nasıl yardımcı olduğunu gösterecek. Sony özellikle görüntü, IP ve iş akışı alanlarındaki yenilikler aracılığıyla seyircilerin medya kreatörleri ve oluşturdukları içerik ile yeni biçimlerde nasıl ilişkiye geçebildiğini araştıracak.

Benzerlerinin Sony’yi bu alana çekmesiyle beraber, ürünler, sistemler ve çözümler sahneye çıkarılacak, yeni teknoloji standartları tartışılarak medya kuruluşları için yeni yöntemlerle çalışmanın zemini hazırlanacak. Sony yeni çalışma biçimlerini başarıyla benimsemiş müşterilerden örnekler verecek ve Avrupa’daki seyircilere yeni HDC-4800 sistem kamerasını ilk kez tanıtacak. Ana odaklardan biri de Sony’nin ortakları ve rakipleriyle birlikte sürdürdüğü çalışmalar sonucunda modern yayıncılığın ‘gerçek dünyasına’ uygun pratik meselelere hitap edecek çözümleri nasıl sunduğu olacak. Bu süreç sırasında, birlikte çalışabilirlik, miras alınan değer ve güvenilir çalışma zamanı üzerinden teknolojik atılımların nasıl sağladığının üzerinde durulacak.

Sony 9-13 Eylül tarihleri arasında Amsterdam RAI Kongre Merkezi’ndeki Elicium Hall’da satın almadan prodüksiyona ve arşivlemeye kadar ekosisteminin tamamını sergileyecek.

Sony Europe Pazarlama Direktörü Michael Harrit, konuyla ilgili şu açıklamalarda bulundu: “Medya sektörü dikkate değer bir değişim geçirdi ve bu dönüşüm bütün sektörü değiştiren teknolojilerde bir büyümeyle sonuçlandı. Seyirci deneyimlerini geliştirme potansiyeli giderek büyürken yayıncılar ve tedarikçilerin karşı karşıya kaldığı zorluklar da aynı şekilde büyüyor. Bu konuda bir çözüm yaklaşımı benimsemek gerekiyor. Biz de tüm sektör bileşenleri olarak iç görüyü ve iş verimini yaratıcı teknolojilerle bir araya getiren iş akışlarına geçiş yapıyoruz. Bütün bunları dikkate alan müşterilerimiz bizim bir teknoloji yenilikçisi, çözüm tedarikçisi ve iş ortağı olarak hareket etmemizi istiyor.”

Michael Harrit, “Bu yüzden IBC bizim için her zaman için heyecan verici olmuştur. Bu etkinlik müşteriler ile sektörü bir araya getirerek nelerin başarılabileceğinin keşfedilmesini sağlıyor,” diyerek sözlerine şöyle devam etti: “Yalnızca son 12 ay içinde bile çok büyük değişiklikler yaşandı. Örneğin canlı prodüksiyon alanında IP’yi ele alalım: Yayın prodüksiyonu sektöründe, tartışma ve keşif aşamasından açık standartlar yaklaşımına dayanan birlikte çalışabilir IP teknolojileri sunma aşamasına geçtik. Pinewood Stüdyoları’nda DMPCE tesisimizde bir IP Live Stüdyosu oluşturarak bir adım daha attık ve sektör ortaklarıyla yapmakta olduğumuz iş birliği sonucunda yayıncılara eksiksiz bir IP Live zinciri oluşturma alanında pratik deneyim kazandırmayı hedefliyoruz. Bu yıl NAB’de IABM Game Changer ödülünü kazanarak takdir toplayan Media Backbone Hive çözümümüzü ve ayrıca Medya Operasyonları Yönetimi alanının geri kalanındaki en yeni gelişmeleri ve işle ilgili avantajları sergilemek için  sabırsızlanıyoruz.”

Sony sergisi RAI Amsterdam, Elicium Hall’da olacak. Sony basın toplantısı 9 Eylül Cuma günü saat 09:00’da (CET) düzenlenecek ve canlı olarak yayınlanacak.

Teknoloji Makaleleri