Cuma, Nisan 26, 2024

İlgili İçerikler

Bu hafta gündemdekiler

SHERPA küresel pazar atılımını Avrupa ile başlatıyor

sherpa globaltechmagazineMüşteri deneyimi odaklı bir anlayışla, ideal insan-cihaz etkileşimi için dijital arabirimler tasarlayan SHERPA, e-ticaret ve perakende firmalarının veriye dayalı UX/CX analitik ile müşterilerini daha yakından tanımaları ve doğru aksiyonları almaları için Finlandiya, İngiltere, Almanya ve Fransa odaklı iş ortaklıkları ile küresel pazara açılıyor.

Günümüzde bütün teknolojiler dönüşüm optimizasyonu ile zamanı ve enerjiyi verimli kullanmamızı sağlamayı amaçlıyor. Diğer yandan, şirketlerin değerleri artık müşteri deneyiminde sundukları tasarım güçleriyle de ölçülüyor. SHERPA, küresel pazar atılımını, e-ticaret ve içerik sağlayıcıları için gerçek zamanlı dönüşüm optimizasyonu sağlayan dünya lideri Frosmo, A/B testlerinde dünyanın en güçlü platformu Optimizely ve Avrupa’ya ülkemizden güçlü bir giriş yapan büyük veri tabanlı Segmentify ile çözüm ortaklığı yaparak gerçekleştirdi. SHERPA’nın bu atılımı bu yıl içerisinde ayrıca müjdeleyeceği yeni iş birliklerine de gebe.

SHERPA Başkanı Yakup Bayrak, Türkiye’de uzun yıllardır e-ticaretten perakendeye, beyaz eşyadan telekom ve finans sektörlerine kadar birçok şirket için rekabet ve karlılık avantajı sağladıklarını, şimdi de yüksek standartlardaki yeteneklerini Avrupa pazarına sunmaları için birçok teklif aldıklarını belirterek, yeni atılımları ile ilgili şunları ekledi;

“Bugün dünyadaki büyük şirketler tasarıma ve müşteri deneyimine yatırım yapmanın önemini her geçen gün daha iyi anlamaya başladılar. Design Management Institute’ın kısa bir süre önce yaptığı Tasarım Değer Endeksi araştırmasına göre tasarımı merkezine alan şirketlerin son on yıldaki borsa performanslarına bakıldığında Standard & Poor’s listesindeki şirketlerden yüzde 228 daha iyi bir performans sergiledikleri görülüyor. Diğer yandan Gartner raporu, 2017 itibariyle, şirketlerin %89’unun müşteri deneyimine dayalı aktiviteler ile rekabet edeceklerini gösteriyor*. Dolayısıyla şirketler için iştah kabartan bu rakamlar pazarlama profesyonellerinin gözlerini tasarım ve UX/CX gibi konuların üzerine daha çok çekiyor.

Frosmo, Optimizely ve Segmentify gibi yurtdışında güçlü çözümlere sahip firmaların yeteneklerini SHERPA’nın UX ve CX analitik yetenekleri ile birleştirerek, dijital varlıkların performansını temele kadar inip sıfırdan yapılandırmak yerine, verimliliği ön planda tutan bir iyileştirme gerçekleştirmeyi hedefliyoruz. Dönüşüm optimizasyonunun temelini oluşturan bu iyileştirme ile kullanıcı deneyimini merkeze alan cihazlar, web ve mobil projelerin dönüşüm oranlarında dikkat çeken artışlar sağlamayı amaçlıyoruz. Yeni iş birliklerimiz ve deneyimli ekibimiz ile Türkiye’den Avrupa’ya kullanıcı ve müşteri deneyimi ihraç eder hale geldik. Hedefimiz 2017 yılında, bu yıl ilk adımlarını attığımız açılımımızı daha da büyütmek ve ülkemizi yurtdışı pazarlarda da gururlandırmak.” dedi.

SHERPA, Frosmo, Optimizely ve Segmentify gibi küresel çözüm ortaklıkları ile global müşterilerine veri ve davranış analizleri, sezgisel analiz, hipotez geliştirme, kullanıcı deneyimi tasarımı, kullanıcı arabirimi tasarımı ve çok daha fazlası ile ilgili hizmetler sunacak. Frosmo ve Segmentify, kişilerin web sayfaları üzerindeki davranışlarını, bünyesinde barındırdığı akıllı algoritmalar sayesinde takip ederek doğru müşteriye doğru ürünü doğru zamanda önererek ciro ve karlılık artışının yanı sıra, müşterilerin sayfa gezinme sayılarını ve dolayısıyla reklam gelirlerini artırıcı faydalar sağlıyor.  Optimizely’nin A/B Testing aracı ile ise şirketler, web sitesi ya da mobil uygulamalarında daha iyi bir müşteri deneyimi sunmak için kullanıcıların tüm aksiyonlarını derinlemesine ölçümleyebiliyorlar.

Teknoloji Makaleleri