Cuma, Mart 29, 2024

İlgili İçerikler

Bu hafta gündemdekiler

Atos en yeni teknolojisi ile Rio Olimpiyatları’na damgasını vurdu

Atos GlobaltechmagazineMobil teknoloji devi Atos, Rio 2016 Olimpiyat Oyunları’nda izleyicilerin beğenisine sunduğu yeni teknolojilerle adından söz ettiriyor. Olimpiyat oyunlarının  en yeni teknolojisi Olimpik Video Oynatıcısı ile Atos,  tek bir ekranda izleyicilere canlı spor etkinliklerinin sonuçlarını, istatistikleri, biyografileri ve sosyal medya diyaloglarını  anında izleyicilere sunuyor.

Olimpiyat ve Paralimpik Oyunlarının dünya çapındaki IT Ortağı Atos, Rio 2016™ Olimpiyat Oyunlarında izleyecilerin beğenisine sunduğu yeni teknolojilerle adından söz ettiriyor. Olimpiyat oyunlarının  en yeni teknolojisi Olimpik Video Oynatıcısı ile Atos,  tek bir ekranda izleyicilere canlı spor etkinliklerinin sonuçlarını, istatistikleri, biyografileri ve sosyal medya diyaloglarını  anında izleyecilere sunuyor. Spor taraftarları, tek bir tık uzaklıkta olan Olimpik Video Oynatıcısı ile nerede, neyi, nasıl izleyeceklerine karar verebiliyor.

Mobil teknoloji dünyasının en büyük şirketi Atos, ayrıca oyun sonuçlarının ve diğer verilerin online olarak ve geleneksel yöntemlerle daha hızlı bir şekilde herhangi bir yerde herhangi bir platformda paylaşılmasını mümkün kılmak amacıyla IOC’nin teknoloji çalışmalarına da öncülük etti.

‘Atos  olmadan olimpiyat oyunları olmaz’

Atos yöneticisi Michèle Hyron, “Atos olmadan Olimpiyat Oyunları yüz binlerce atlet, çalışan, gönüllü, medya, temsilcileri ve Rio’daki sporseverler ve dünya çapında Oyunları izleyen milyarlar için erişilebilir olmaz. Atos’un IT sistemleri, 6 bin saatlik Olimpiyat Oyunları içeriğinin hem daha geleneksel olan televizyon yayınları ile hem de dijital olarak milyarlarca laptopa, tablete ve akıllı telefona anlık olarak iletilmesini ve gönderilmesini sağlayacaktır” dedi.

‘Olimpiyatları en dijital hale getirdik’

Rio2016 Teknoloji Direktörü olan Elly Resende, “Atos’un sistemleri ve diğer ortakların ileriye yönelik düşünmeleri sayesinde Rio 2016’yı şimdiye kadar ki en dijital Oyunlar haline getirdik ve önceki Olimpiyat Oyunlarına kıyasla daha fazla insanın Rio 2016’yı deneyimlemesini mümkün kılacağız” diye konuştu.

CIS ve MyInfo sistemleri fark yaratıyor

  • CIS: Teknoloji Operasyon Merkezinden merkezi olarak yönetilen Yorumcu Bilgi Sistemi, yorumcuların ve medya mensuplarının, seyircinin tezahüratlarını duymadan önce sonuçları görebilecek hızda bilgiler sunması için bir dokunmatik ekran teknolojisi sunacak. Ayrıca yayıncılar ilk defa, bütün Olimpiyat ve 12 Paralimpik spora erişim sağlayabilecek.
  • myInfo+: Akreditasyona sahip medya yetkilileri, resmi spor yetkilileri ve atletlerin, onların erişimine açık bilgileri görebilmelerini mümkün kılar bir internet uygulamasıdır. İlk defa, canlı sonuçlar bütün Olimpiyat ve Paralimpik spor dalları için mevcut olacak. Ayrıca, yarışma takvimi, madalya sıralaması, ulaşım haberleri ve sportif rekorlar hakkında da bilgiler sunar. Bunların hepsi, ana sayfalarını takip ettikleri ülkeye göre özelleştirebilecekleri uygulamaları içeren laptoplar aracılığıyla kullanıcılar için erişilebilir olacak.

Teknoloji Makaleleri