Perşembe, Nisan 25, 2024

İlgili İçerikler

Bu hafta gündemdekiler

DAM Startup Studio, Türkiye’nin Dijital Konglomerat’ı olacak

DAM Startup Studio globaltechmagazineTürkiye’de son dönemde, en çok dikkat çeken şirketlerinden biri olan ve dijital fikir fabrikası olarak Türkiye’de ilk yatırımını da alan DAM Startup Studio, Türkiye’nin önde gelen ilk Dijital Konglomerat’ı olma yolunda hızla ilerliyor. Devrimsel dijital fikirleri hayata geçirmeyi, hayata geçiren Startup’ları desteklemeyi ve İnternet’in sunduğu sınırsız imkanlarla, üretim ekonomisinin dönüşümünde öncü olmayı hedefleyen DAM Startup Studio, dijital şirketler üreten konglomerat bir şirket olacak.

Omurgası internet üzerine oturan, kar amacı güden veya güdmeyen projelerin yaratılmasını/desteklenmesini, fikirlerin dijital ürünlere dönüştürülmesini ve organizasyonel temelleri sürekli inovasyona dayalı işletmelerin kurulmasını mümkün kılacak olan DAM Startup Fikir Stüdyosu’nda, bugün şirketin UX tasarım çözümleri alanında en güçlü markası SHERPA, DAM Growth Hackers, Dijital Stüdyo ve Ciz.io olmak üzere 4 başarılı girişim bulunuyor. Ve bu girişimlerin başarıları, DAM Startup Studio’nun kısa bir zamanda ne kadar güçlü bir Dijital Konglomerat olacağının da en açık işaretleri olarak gösteriliyor.

Fiziksel sınırların ortadan kalktığı yeni dünya için etki alanı ve son kullanıcıya faydası yüksek iş fikirleri üretilmesi amaçlayan DAM Startup Studio’nun ilk ve en dikkat çeken girişimi SHERPA, masaüstü, mobil ve cihazlarda yer alan dijital ürün ve servisler için sonuç odaklı kullanıcı deneyimi tasarımları yaratmak amacıyla çalışıyor. E-ticaretten perakendeye, beyaz eşyadan telekom ve finans sektörlerine kadar birçok kuruluş için yatırıma geri dönüşü yüksek projeler sunmuş bulunan SHERPA, kısa bir zamanda Frosmo, VWO, Optimizely, Hotjar ve Segmentify gibi global çözümlere sahip firmaların yetenekleri ile kendi UX ve CX tasarım & analitik optimizasyon yeteneklerini birleştirerek birçok başarılı projeye imza atmış bulunuyor.

Gelişimin mühendisliğini üstlenen DAM Growth Hackers, şirketlere dijital dönüşüm ve büyümeyi en verimli ve sistematik şekilde nasıl sağlayacaklarını anlatan hizmetler sunarken, Dijital Stüdyo farklı mesleki dallardaki profesyonellere iş hayatlarında ışık tutan ileri düzey eğitimler düzenliyor. Grubun son girişimi olan ve bugün 6.000’e yakın girişimci kullanıcıya, 5.500’e yakın oluşturulmuş iş kanvasına ve 3.500’in üzerinde yaratılmış iş fikrine rehberlik yapan Ciz.io ise, kullanıcı bazında aylık %13’lük bir büyüme ile Startup’lar ve yatırımcılar tarafından dikkat çekici şekilde ilerliyor. Geçen yıl Türkiye’den Avrupa’ya UX çözümleri de ihraç etmeye başlayan DAM Startup Studio, 2017 yılında ayrıca Avrupa ofisini de açarak global atılımını daha da güçlendirmeyi hedefliyor.

Teknoloji Makaleleri