Cuma, Nisan 19, 2024

İlgili İçerikler

Bu hafta gündemdekiler

VMware üst üste yedinci kez Liderler Kategorisinde yer aldı

VMware GlobaltechmagazineBulut altyapısı ve Kurumsal mobilitede lider VMware, Inc. (NYSE: VMW), araştırma ve danışmanlık şirketi Gartner tarafından yayınlanan 2015 Magic Quadrant x86 Sunucu Sanallaştırma Altyapısı Raporu’nda üst üste yedinci kez “Liderler Kategorisi” içerisinde gösterildi.

Gartner tarafından yapılan açıklamada, “Sanallaştırma katmanı (sanal makineler ve konteynerler biçiminde) IaaS’ı (Altyapı olarak servis) mümkün kılan bir temeldir. Ayrıca bu sanallaştırma; özel, genel ve hibrit bulut servislerinin kurulumunda kullanılıyor olacak. Tüm IaaS servisleri sanal makineler ve konteyner teknolojisini kullanacak” denildi.

VMware Bulut Platformu İş Birimi Ürünlerden Sorumlu Başkan Yardımcısı Mark Lohmeyer ise konuyla ilgili açıklamasında şunları söyledi: “VMware’in x86 sistemleri için sanallaştırmanın özgün öncüsü olması nedeniyle müşterilerimiz BT verimliliği ve kurumsal çevikliği elde edebilme adına VMware vSphere®’i altyapıları nezdinde geniş ölçekte benimsemiş bulunuyorlar. Magic Quandrant tarafından lider olarak konumlandırılmamız dünyanın her yerindeki müşterilerimize sunduğumuz yenilikçi çözümleri vurgularken geleceğe yönelik stratejik vizyonumuzun da tanındığı anlamına geliyor. VMware vSphere’i müşterilerimize hem geleneksel uygulamalar, hem bulut uygulmalarını çalıştırabilecekleri, hem özel hem de genel kullanıma açık bulut ortamlarında ortak bir platform sunabilecek şekilde genişletmeyi sürdüreceğiz.”

VMware vSphere: Bulut-Yerel ve Geleneksel Uygulamalar için Ortak Platform

VMware vSphere müşterilere iş süreçleri açısından kritik olan bulut veya geleneksel uygulamaları çalıştırma, koruma ve yönetme imkanı tanıyan erişilebilirlik seviyesi yüksek, çevik ve talep tabanlı bulut altyapısı sunuyor. VMware vSphere with Operations Management™’ın temel platformu olan VMware vSphere ve VMware vCloud Suite® KOBİ’ler, büyük şirketler, hibrit ve genele açık bulut servis sağlayıcıları tarafından geniş çapta kullanılırken masaüstü sanallaştırma pazarının da temelini oluşturuyorlar.

VMware son bir yılda vSphere’i kurumsal BT gereksinimlerine yanıt vermenin yanı sıra açık API’ler ve konteyner teknolojisini kullanarak uygulama oluşturmaya yönelik geliştirici deneyimini daha da iyi bir hale taşıyan OpenStack ve bulut-yerel teknolojilerini destekleyecek şekilde genişletmişti. Şirket, müşteirlerin üretimdeki konteynerlenmiş uygulamaları edinmesini sağlama amacıyla bilişim sistemleri, ağ, depolama ve yönetim unsurlarında konteyner desteği sunuyor. VMware’in genişletilmiş çözümleri arasında şunlar yer alıyor:

VMware vSphere Integrated Containers™ – BT ekiplerine konteynerlere kolay erişim imkânı tanırken VMware altyapısındaki mevcut altyapı, insan, süreç ve yönetim araçlarınının kalitesini yükseltiyor.

VMware Integrated OpenStack – Bir OpenStack dağıtımı olarak, kurumların VMware’in kurumsal seviye altyapısına erişecek geliştiricilere hızlı ve uygun maliyette açık API’ler sunmasını sağlıyor. VMware dağıtımın tüm bileşenlerini paket haline getiriyor, test ediyor ve destekliyor. Bunlara açık kaynak OpenStack kodu da dahil. VMware ayrıca yeni ve mevcut vSphere Enterprise Plus Edition™, vSphere with Operations Management Enterprise Plus Edition™ ve vCloud Suite müşterilerine dağıtımı ücretsiz olarak gerçekleştiriyor.

VMware Photon Platform – API temelli, birden fazla müşteriye hizmet verilen, yüksek ölçekli ortamlar için kullanıma uygun, amaç temelli modern uygulamalar ve konteynerler için optimize edilmiş yeni bir bulut temelli altyapı çözümü. Bugün, platform, açık kaynaklı dağıtım kontrol paneli VMware Photon Controller, minimal bir Linux konteyner taşıyıcısı olan Photon OS ve VMware ESXi™’den oluşuyor. Pivotal ve VMware, kurumların bulut uygulamaları çalıştırmalarını, işletmelerini ve kurmalarını kolaylaştıran, Pivotal Cloud Foundry ve VMware Photon Platform özelliğine sahip bir bulut çözüm paketi sunuyor.

Teknoloji Makaleleri