Cumartesi, Nisan 20, 2024

İlgili İçerikler

Bu hafta gündemdekiler

Hitachi Data Systems yeni bulut çözümlerini duyurdu

Hitachi Data Systems globaltechmagazineHitachi Ltd.’nin alt şirketi olan Hitachi Data Systems, dijital dönüşüm girişimlerini geliştirecek ve hızlandıracak üç yeni yol duyurdu. Şu an pazarda olan ürünler müşterilerin istediği esnekliğe ve seçeneklere sahip olmadığı gibi BT’yi de zorluklar ve çıkmazların yarattığı sorunlarla tek başlarına uğraşmak zorunda bırakıyor. Hitachi Data Systems tüm bu sorunlara çözüm olarak şunları sunuyor:

  • Veri merkezi operasyonlarını ve uygulama dağıtımını otomatikleştirmek için özel ve hibrit bulut seçimini yapan, şirketlere yönelik Hitachi Enterprise Cloud (HEC).
  • Kurumların altyapılarının yönetimini basitleştirmelerine yardımcı olan Hitachi Management Automation Strategy.
  • Ekonomik ve açık bütünleşik ve hiper bütünleşik sistemlere sahip BT altyapılarını dönüştürmek ve modernize etmek isteyen kurumlar için Hitachi Unified Compute Platform (UCP) 2000 ve UCP HC geliştirmeleri.

Uygulamaya özel, kullanıma hazır HEC platformu kullanıcıların operasyonel harcamaları azaltmasına ve özel ve hibrit bulut kurulumlarını hızlandırmalarına yardım edecek ön mühendisliği yapılmış, önceden hazırlanmış hizmet kataloglarıyla; atanmış bütünleşik platform, yazılım ve HDS ya da iş ortakları tarafından sağlanan hizmetleri birleştiriyor. HEC ailesinin ilk örneklemesi olan Hitachi Enterprise Cloud with VMware vRealize® Suite, VMware vRealize Air® Cloud Management Platform™’unu (CMP) destekliyor. Çözüm, geleneksel satın alma modelinde hem şirket içi hem de şirket dışı olarak sunulurken istenildiği halde kullanıma ve sonuca bağlı yönetilmiş bulut çözümü olarak da sunuluyor.

VMware Ürün Pazarlama ve Bulut Yönetim İş Kolu Başkan Yardımcısı Rob Smoot, Hitachi’nin yaptığı duyuruyu şirketlerin bulut yolculuklarını hızlandıracak VMware vRealize platformuna iyi bir örnek olarak değerlendiriyor. “Hitachi Enterprise Cloud with VMware vRealize Suite birinci sınıf sunucu ve depolama altyapısıyla inşa ediliyor. Platform ortak müşterilerimizin VMware vRealize Suite’i güçlendirmeleri için güçlü bir ilk adım atıyor. Bunun yanında bulut yönetim platformlarının operasyonel harcamalarını azaltırken iş çevikliğini de artırıyor.”

Yeni Hitachi Management Automation Strategy bulut kurulumuyla çalışan basitleştirme şartlarını karşılayacak modern altyapı yönetimi için altyapıyı sağlıyor. Ayrıca uygulamalar ister geleneksel isterse de yeni nesil olsun; hizmet olarak BT (ITaaS) kullanımını özendirmeyi destekliyor. Yeni strateji tek ve çoklu UCP 2000 sistemleri için basitleştirilmiş, akıllı birleşik yönetimi sağlayan UCP Advisor’ı içeren otomasyon odaklı yazılımın büyüyen ürün ailesinin de içinde yer alıyor.

451 Research Baş Analisti Eric Hanselman dijital dönüşümü ileri taşıyan üç ana iş şartının zeka, çeviklik ve müşteri merkezlilik olduğunu ve BT’nin başarı ya da başarısızlıkta merkezi bir rolü olduğunu belirtiyor. “Bu şartları sağlayacak gelişmiş altyapı çevikliğine ulaşmak BT ekipleri için büyük bir zorluk. Hitachi Management Automation Strategy içerisinde taahhüt edilen otomasyon ve basitleştirilmiş yönetim, bu zorlukların üstesinden gelmek için merkezi öneme sahip.”

UCP Advisor yazılımının erişilebilirliğine ek olarak müşteriler için değerli yeni seçenekler yaratacak Hitachi Unified Compute Platform’un (UCP) performans, ölçek ve ekosistem desteğinde önemli yeni geliştirmeler bulunuyor. UCP 2000 ve UCP HC sistemleri daha hızlı Intel Broadwell işlemcilerini destekliyor ve Hitachi Data Ingestor, Hitachi Content Platform ve WAN Optimizer’a benzersiz ve uyarlanabilir çözümler sağlayacak opsiyonel desteği de içeriyor. UCP 2000, ayrıca şimdi de 128 nodeları da dahil olmak üzere 8X sunucu ölçeklenebilirliğinin yanı sıra birçok ağ ve güvenlik geliştirmesine de sahip. Bunun dışında HDS sistemi OpenStack ortamlarını destekleyecek şekilde genişletti. UCP HC, yüksek kapasiteli 2U/1-node hibrit ve 26 TB’a kadar artırılabilen kullanılır flash kapasiteye sahip all-flash sistemiyle geliştirilerek diğer gerçek dünya fonksiyonlarının yanı sıra analitik ve işlem odaklı yüksek performans ve ölçek sağlayacak hiper birleşik portföy yetkinliğini genişletiyor.

HDS, müşterilere ileri düzeyde geliştirilmiş seçim ve esneklikle birçok yeni hizmet olarak yönetilmiş bulut seçenekleri sunuyor. Bunun içerisinde Hizmet Olarak Depolama (STaaS), Hizmet Olarak Hesaplama çözümleri, BT hizmet yönetimi ve operasyonları için yeni hizmet olarak analitik çözümü ve uzaktan operasyon hizmetleri için yeni seçenekler de bulunuyor. Şirket ayrıca Hizmet Olarak Yedekleme, Hizmet Olarak Arşivleme ve Hizmet Olarak Felaket Kurtarma’nın veri koruma için bütüncül yaklaşımı da sunuyor.

Hitachi Data Systems Bulut Pazarına Açılma Başkan Yardımcısı Devangi Patel dijital dönüşümü yeni inovasyon ve yaratıcılık çeşitlerini tanıtan, müşteri deneyimini geliştiren ve iş modeli ve süreçlerine yeniden şekil veren bir katalizör olarak tanımlıyor. “Hitachi Data Systems, iş dönüşümünü hızlandırabilen ve BT’nin karşılaştığı zorlukların üstesinden gelebilen etkili ve pratik alternatifleri sağlamaya kendini adadı. Hitachi Enterprise Cloud şimdiye kadar hiç görülmemiş şekilde şirketlerin dijital dönüşümlerini gerçekleştirmelerine yardımcı olacak seçenekler sunuyor.”

Teknoloji Makaleleri