Cuma, Mart 29, 2024

İlgili İçerikler

Bu hafta gündemdekiler

Tabaka kağıt ve inkjet ilk kez bir arada

xerox globaltechmagazineTabaka kağıt ile inkjet baskı sistemini ilk kez bir arada sunan baskı makinesi Xerox Brenva HD, yüksek baskı kalitesi, düşük baskı maliyeti ve uygulama çeşitliliği ile kullanıcılarına önemli pazar fırsatları vaat ediyor.

Teknoloji ve iş süreç yönetimi alanında dünyanın lider şirketlerinden Xerox, bir ilke daha imza atıyor. Xerox, baskı sektörünün ilk tabaka kağıda baskı yapan inkjet dijital baskı sistemi Xerox Brenva HD’yi Türkiye’de kullanıma sundu. Baskı işletmelerinin büyüyen inkjet baskı pazarında, daha uygun maliyetlere yüksek hacimli dijital baskı işleri yapmalarını sağlayacak Xerox Brenva HD Production Inkjet Press, pazardaki dengeleri değiştirmeye aday bir baskı sistemi.

Ayda 3 milyon sayfa baskı

Xerox iGen’den adapte edilen Xerox Brenva HD’nin baskı platformu, ayda 750 bin ile 3 milyon sayfa arasında baskı yapma kapasitesi sunuyor. 600×600 dpi çözünürlüğünde dakikada 197 A4 sayfa baskı hızı olan Xerox Brenva HD’nin 8 ayrı kağıt çekmecesine 20.000 sayfa kağıt istiflenebiliyor. 60 gramdan 220 gram kağıt ağırlıklarına baskı yapabilen Xerox Brenva HD ile 177,8 mm x 25 mm’den  364 mm x 520 mm’e kadar farklı kağıt ebatları kullanılabiliyor. Xerox Brenva HD, 1. hamur, işlenmemiş ve inkjet kağıtlara   baskı yapabilme imkanı veriyor.

4 farklı mürekkep yoğunluk modu

Xerox Brenva HD, 4 farklı yoğunlukta mürekkep damlatma modu ile baskı uygulamalarında istenilen miktarda mürekkep harcanmasını sağlıyor. 4 farklı yoğunlukta mürekkep damlatma özelliği ile ister düşük ister yüksek  baskı kalitesinde çıktı alınabiliyor. Xerox Brenva HD’nin nesneye dayalı renk yönetim sistemi; metin, grafik ve görüntü ayrımı yaparak her birini ayrı ayrı optimize ediyor; baskı tipine uygun farklı damla yoğunlukları ile tüm spot renkleri kağıt üzerine aktarıyor.

İster mono ister renkli

Xerox Brenva HD ile istenirse sadece mono (siyah beyaz) baskı da yapılabiliyor. Satır içi spektrofotometre ve Full Width Array özelliği sayesinde özel profil oluşumunu otomatik olarak yapılabiliyor ve baskı sırasında oluşabilecek püskürtme eksiklerini düzeltebilme imkanı veriyor. 

En ileri teknoloji ile ölçülebilir iş sonuçları 

Xerox Brenva HD, kusursuz baskı uygulamaları geliştirilmesi için üzerinde birçok üstün teknoloji barındırıyor: 

  • İş odaklı renk yönetim sistemi: Baskı işleminde kullanılacak yazı, grafik ve görselleri tanımlıyor ve her bir unsura özgü görüntü kalitesi düzeyini otomatik olarak ayarlıyor.
  • Mürekkep tahmin aracı: Baskı işlemi öncesinde ne kadar mürekkep kullanılacağını öngörüyor ve bu miktarı kullanıcısına bildiriyor. Aynı zamanda operatöre piksel seviyesini, baskı boyutunu ve böylece mürekkep kullanım oranını düşürme veya yükseltme imkanı veriyor.
  • Sadece siyah modu modu: Kullanıcı isteğine göre siyah beyaz baskı cihazları kadar tasarruflu modda çalışabiliyor. İşlemsel faturalama, direkt posta ve reklam gibi kar getiren uygulamalar için renkli ve siyah beyaz baskı opsiyonları arasında kolayca geçiş imkanı sunuyor.
  • Inline spektrofotometre: Baskı cihazı kalibrasyonu ve medya profili yaratmak gibi en çok ihtiyaç duyulan konularda otomasyon özelliği sağlıyor, baskı sırasında püskürtme eksikliklerini düzeltebiliyor.

En düşük baskı maliyeti

Xerox Brenva HD, inkjet ile tabaka baskının avantajlarını tek bir üründe sunarak en düşük maliyetlere en kaliteli baskı işlerinin yapılmasını sağlıyor. Stoklar üzerinde kontrol, iş yükleme ve bitirme opsiyonlarında çeşitlilik imkanı veriyor. Xerox Brenva HD, baskı uygulamalarında daha fazla renk kullanılmasını, depolama maliyetlerinin azaltılmasını sağlıyor. İş akışlarının, baskı uygulamalarının ve alan yönetiminin iyileştirilmesini mümkün kılıyor.

Zengin uygulama çeşitliliği

Baskı işletmeleri Xerox Brenva HD ile rakiplerinden farklılaşabilecekleri çok çeşitli baskı uygulamaları gerçekleştirebilecek. Basılmak istenen dokümanlar IPDS, PDF, PDF-VT gibi çeşitli dosya formatlarında baskıya gönderilebiliyor. Xerox Brenva HD, kitap, kitapçık, kullanım kılavuzları, raporlar, iş dokümanları ile değişken veri içeren doğrudan pazarlama dokümanları basmak için ideal bir baskı sistemi.

Teknoloji Makaleleri