Cuma, Mart 29, 2024

İlgili İçerikler

Bu hafta gündemdekiler

iyzico son bir yılda işlem hacminde büyük bir artış yakaladı

iyzico globaltechmagazineiyzico, son bir yılda işlem sayısında yüzde 800, işlem hacminde ise yüzde 540’lık bir artış yakaladı. 

Türkiye’nin yenilikçi ödeme şirketi iyzico, 4. yaşını yenilenen yüzüyle kutlarken büyümeye devam ediyor. 2013 yılında Barbaros Özbugutu ve Tahsin Isin tarafından kurulan iyzico, bugün 10 binin üzerinde aktif üye işyerine ve pazaryerleri altında 200 bin üzeri aktif satıcıya ulaşıyor. iyzico, her ay 650 işyerini sisteme dahil ediyor. Bugün Türkiye’den 6 farklı banka kartı ailesi ile ödeme alma imkanı sunan iyzico, son 12 ay içinde 170 ülkeden ödeme aldı.

Son bir yılda ortalama işlem sayısını yüzde 800 artıran şirket, işlem hacminde ise yüzde 540’lık bir artış yakaladı. Bu büyük artışta güçlü ve yerli teknolojiye sahip iyzico’nun modern, hızlı ve kolay entegre edilebilen bir ödeme sistemi çözümü olmasının yanı sıra pazar taleplerine de hemen yanıt verebilmesi önemli rol oynuyor. iyzico, müşteri talepleri doğrultusunda ödeme altyapısına yeni özellikler ekliyor. Kullanılan teknolojiler ve yazılım süreçlerinde hıza ve kaliteye büyük önem veren iyzico, 79 kişilik alanında uzman kadrosuyla dışarıdan yardıma ihtiyaç duymadan tüm projelerini kendi bünyesinde tamamlayabiliyor.

iyziPOS, online satış yapan firmaların tek entegrasyonla 24 saat içinde tüm bankaların kredi kartlarından ödeme alabilmelerine olanak sağlıyor. iyzico’nun e-ihracatta sınırları aşan ürünü iyziGlobe, şirketlerin euro, dolar, sterlin ve riyal başta olmak üzere 15 farklı para birimiyle ödeme kabul edebilmesine imkan tanıyor. Pazar yerlerine özel bir çözüm olan iyziBazaar ise online ödemeleri ve satıcı hesapları arasındaki para akışını otomatik yönetebilmeyi sağlıyor.

Çok kısa bir sürede online ödeme sistemleri pazarında lider konuma geldiklerini hatırlatan iyzico CEO’su Barbaros Özbugutu, şöyle devam ediyor: “Sunduğumuz çözümlerle offline olarak ürün ve hizmet satan firmaları, internetten üzerinden satış yapmaya teşvik ediyor, aynı zamanda ülkemizin e-ihracat hedeflerine yönelik firmaları yurtdışına satış yapmalarını sağlamak adına destekliyoruz. Amacımız ticaret içerisinde kartlı ödeme ile yapılan alışverişleri arttırmak. Türkiye’de yakaladığımız başarının ardından odağımıza İstanbul’a maksimum üç saat uçuş mesafesindeki bütün ülkeleri aldık. 5 yıl içinde hedefimiz ödeme sistemleri alanında bölgesel liderliği yakalamak ve Türkiye’den çıkan milyar dolar değerlemede bir şirket olmak. Bölgemizde ayak izimizi bırakmak adına çalışmalarımızı sürdürmeye devam edeceğiz.”

iyzico’nun yakaladığı istikrarlı büyüme ivmesi yatırımcıların da ilgisini çekiyor. Ocak ayında da gelişmekte olan pazarlarda fintech girişimlerine yaptığı yatırımlarla öne çıkan Vostok Emerging Finance liderliğinde toplam 13 milyon dolar yatırım alan şirket, geçtiğimiz günlerde Avrupa’nın tanınmış yatırımcılarından Amadeus Capital Partners’tan 2 milyon dolarlık yatırım aldı. iyzico’nun C serisinde aldığı toplam 15 milyon dolara ulaşan yatırım tutarı, son dönemde bir Türk şirketine yapılmış en büyük yatırım oldu.

Teknoloji Makaleleri