Perşembe, Mart 28, 2024

İlgili İçerikler

Bu hafta gündemdekiler

Fortinet Küresel Tehdit Bilgilendirme Servisini duyurdu

fortinet globaltechmagazineFortinet Tehdit Bilgilendirme Servisi, işletmeleri sürekli değişen tehditlere karşı proaktif bir şekilde koruyabiliyor.

Fortinet Ürünler ve Çözümler Kıdemli Başkan Yardımcısı John Maddison konuyla ilgili şunları söyledi:

“Algılayıcı ağımızın olgunluğu ve büyüklüğü düşünüldüğünde, Fortinet olarak uzaktan tehdit bilgilendirme ölçümlerini dünyanın dört bir yanındaki kaynaklar ile sağlayan özel bir pozisyonda yer alıyoruz. FortiGuard Labs ile günlük 50 milyardan fazla olayı takip ediyoruz, FortiGuard Threat Intelligence Service ile de müşterilerimize ve güvenlik topluluğuna tehditlerle ilgili kapsamlı bilgiler sağlıyoruz.”

Son Gelişmeler

Yüksek performanslı siber güvenlik çözümlerinde küresel lider olan Fortinet bugün siber güvenlik liderlerine siber durum farkındalığı sağlayıp en son tehditler ve siber risklere karşı bilgilendirecek hizmetini duyurdu. Fortinet’in FortiGuard Threat Intelligence Service’i (TIS) sayesinde CISO’lar küresel tehdit ufkundan bir adım önden izleyip işletmelerini sürekli değişen tehditlere karşı proaktif bir şekilde koruyabiliyor.

  • FortiGuard TIS sağladığı tehdit metrikleri ve faaliyet trendleri ile CISO’lara dünyada neler olduğunu hemen anlayabilecekleri bulut tabanlı bir tehdit bilgilendirme platformu.
  • FortiGuard TIS Fortinet’in FortiGuard Labs’teki çığır açan tehdit bilgilendirme araştırmalarına sırtını yaslıyor. FortiGuard Labs dünyanın dört bir yanındaki üç milyondan fazla sensörden gelen veriyi analiz eden 200’den fazla uzman araştırmacıdan oluşuyor.

CISO’ların elinin altındaki Küresel ve Endüstriyel Tehdit Bilgilendirmesi

Yakın zamanda 342 güvenlik lideriyle yapılan bir Forrester anketine göre CISO’ların siber güvenlikle ilgili yaşadıkları en büyük zorluk “hızlıca değişen siber tehditlerin doğasına” uyum sağlamak. Rapora göre CISO’ların toplayacakları iyi tehdit bilgilendirmeleri ile saldırganların yöntemlerini ve zayıf noktalarını öğrenebilir. Halihazırda bir tehdit bilgilendirme platformu kullanan CISO’ların yüzde 78’inin herhangi bir güvenlik ihlali yaşamadığı belirtildi. Buna göre, düzgün tehdit bilgilendirme sistemlerini teknolojiyi merkeze alan güvenlik stratejileriyle birleştiren CISO’lar işletmelerini daha başarılı koruyorlar.

FortiGuard TIS özel olarak CISO’lara tehdit bilgilendirmeleri sağlamak için tasarlandı. Böylece karşılaşacakları yeni tehditlerden hep bir adım önde olacak CISO’lar, siber güvenlik risklerini C-Suite ve yönetim kurulu ile daha etkili bir şekilde paylaşabilecek. Ayrıca Security Operations’ın daha verimli yönetimleri ile kaynaklarını en doğru şekilde kullanılıp karşılaşılan tehditleri proaktif bir şekilde savunabilecekler.

  • Küresel tehdit ufkundaki faaliyetler CISO’ların nasıl bir siber tehditle karşı karşıya olduklarını anlamaları için öncelikli hale getirilmiştir. Bu kolay anlaşılabilir veri organizasyonun diğer bölümleriyle paylaşılıp güvenlik liderlerinin kendi ekiplerinin görev dağılımını verimli bir şekilde yapmasına yardımcı olur.
  • Kill Chain raporlamaları ile şu anda endüstriyi ve dünyayı etkileyen belirli tehdit trendlerine karşı ek bilgiler ediniliyor. Güvenlik liderleri en çok kullanılan uygulamaları, izinsiz giriş engelleyici imzaları, kötücül yazılımları ve botnetleri endüstri-endüstri inceleyip kendi endüstrilerinin büyüklük, coğrafi merkez ve genel görünüm trendleriyle kolayca karşılatabilirler.
  • Tekil uygulama açıkları ve kötücül yazılımların da dahil olduğu FortiGuard Labs tehdit araştırmacılarının sağladığı güncel bilgiler, şirketlere özel belirli ya da ortaya çıkabilecek tehditler hakkında bilgi veriyor. Konu hakkında daha detaylı bilgi belirli zaman aralıklarıyla Fortinet bloğunda, haftalık olarak FortiGuard Threat Intelligence Briefs’te ve üç ayda bir FortiGuard Threat Landscape Reports’ta yayınlanmakta.

Teknoloji Makaleleri