Cuma, Mart 29, 2024

İlgili İçerikler

Bu hafta gündemdekiler

Fortinet Güvenlik Stratejisinden Sorumlu Yeni Genel Müdürü Tyson Macaulay Oldu

Tyson Macaulay Fortinet GlobaltechmagazineSiber güvenlik ve tehdit istihbaratı alanında yüksek performanslı çözümler sunan Fortinet, deneyimli üst düzey yönetici Tyson Macaulay’ı Güvenlik Stratejisinden Sorumlu Genel Müdür olarak atadı. Macaulay, aynı zamanda yeni Güvenlik Hizmetleri Başkan Yardımcısı olarak Fortinet’in siber tehditlere karşı mücadelesinde ve C-seviyesindeki üst düzey müşterilerin kurumsal veri güvenliğinin sağlanmasında kilit rol oynayacak.

Fortinet, bilgi güvenliği hizmetleri alanında yaptığı çalışmalar kapsamında, güvenlik sektörünün önemli ismi Tyson Macaulay’ı Güvenlik Stratejisinden Sorumlu Genel Müdür ve Güvenlik Hizmetleri Başkan Yardımcısı olarak atadı. Macaulay, yeni görevinde üst düzey kurumsal müşterilerin siber güvenlik danışmanlığını yürütecek ve sürekli değişen tehdit ortamında veri güvenliğinin şirketler tarafından bütüncül bir yaklaşımla ele alınmasına yardımcı olacak.

Atamayla ilgili açıklama yapan Fortinet’in Pazarlamadan Sorumlu Genel Müdürü Holly Rollo, “Büyük, orta ve küçük ölçekli işletmelerin tamamı, günümüzün karmaşık siber tehditlerine karşı kurumsal bilgilerini koruma almak zorunda. Bunun için her şeyden önce proaktif bir yaklaşım belirleyerek mevcut BT altyapılarını kesintisiz tehdit koruma sistemleriyle desteklemeliler. İş dünyasındaki bu gereksinim doğrultusunda,  Fortinet’in Güvenlik Stratejisinden Sorumlu yeni Genel Müdürü Tyson Macaulay, kurumsal müşterilerimiz ile birlikte olası siber saldırılara karşı etkili stratejiler geliştirerek, her gün değişen ve gelişen siber tehditlerin bir adım önünde olmalarına, hassas kurumsal verilerini korumalarına yardımcı olacak” dedi.

Tyson Macaulay kimdir?

Fortinet’ten önce Intel Security şirketinde Teknolojiden Sorumlu Başkan olarak görev yapan ve Telekomünikasyon Stratejisi’ne yönelik çalışmaları yürüten Tyson Macaulay, güvenlik çözümleri geliştirme sürecinde önemli bir rol oynadı. Burada telekom müşteri temsilcileri, mühendisler ve profesyonel hizmet danışmanlarından oluşan uluslararası bir ekibi koordine eden Macaulay, aynı zamanda birinci sınıf operatörler, hizmet sağlayıcılar ve telekomünikasyon ekipmanı üreticileri aracılığıyla yeni satış kanalları yaratma konusunda da önemli başarılara imza attı.

Intel’den önce Bell Canada şirketinde Güvenlik Danışmanı olarak görev yapan Macaulay, 1996’da General Network Services adlı şirketi kurdu. Kariyerine ise, Kanada Federal Haberleşme Bürosu’nda (DoC) bilgi ağı araştırma uzmanı olarak başladı ve 90’lı yılların başında DoC için yeni nesil İnternet Hizmetleri geliştirmeye yardımcı oldu.

Endüstriyel denetim, makineden makineye sistemler ve Nesnelerin İnterneti (IoT) gibi özelleştirilmiş güvenlik disiplinleri hakkında kapsamlı bir deneyimi olan Macaulay, kritik altyapılara ve mevcut güvenlik mevzuatına dair uluslararası pazarda önemli bir geçmişe de sahip.

Bugüne kadar yayınladığı beş kitap ve 30’dan fazla makalesiyle dünya çapındaki güvenlik konferanslarının aranan konuşmacılarından biri olan Macaulay, aynı zamanda halihazırda beklemede olan çok sayıda patent başvurusunun da sahibi. Ontario’daki Carleton Üniversitesi’nden Siyaset Bilimi diplomasıyla mezun olan Macaulay, şu anda Uluslararası Standartlar Teşkilatı (ISO) ve Ontario Profesyonel Mühendisler (PEO) Odası aracılığıyla da aktif olarak mühendislik çalışmalarına ve güvenlik standartlarının geliştirilmesine de destek veriyor.

Macaulay, yeni göreviyle ilgili olarak şunları söylüyor: “Şirketlerin karşılaştığı güvenlik tehditleri günümüzde iyice karmaşık bir hal aldı. Proaktif davranmak ve tehditlerin sistemlerimize sızmasını engellemek, farklı sektörlerde faaliyet gösteren müşterilerimizin tamamı için artık bir zorunluluk halini almış durumda. Teknolojik atılımların böylesine etkili olduğu ve siber tehditlerin çevremize kuşattığı böylesine hassas bir dönemde, Fortinet ekibine katılmak ve kurumsal müşterilerimizin uzun vadeli güvenlik stratejilerine yardımcı olmak için sabırsızlanıyorum.”

Teknoloji Makaleleri