Perşembe, Mart 28, 2024

İlgili İçerikler

Bu hafta gündemdekiler

Red Hat, OpenShift Online’ı hizmete sundu

red hat globaltechmagazineRed Hat yeni nesil OpenShift Online genel bulut ile geliştiricilerin hızına hız katıyor. 

Dünyanın lider açık kaynak çözümleri sağlayıcısı Red Hat, sektörün ilk açık kaynak, konteyner-yerlisi, çoklu-kullanıcılı platformu olan yeni nesil Red Hat OpenShift Online’ı hizmete sunduğunu açıkladı. Ödüllü Red Hat OpenShift Container Platformu ile aynı Kubernetes tabanını ve Linux konteyneri temel alan Red Hat OpenShift Online, geliştiricilerin genel bulut ortamında bulut-yerlisi uygulamaları daha çabuk ve kolay oluşturmalarını, kurmalarını ve ölçeklendirmelerini sağlıyor.

OpenShift Online’ın ilk tanıtıldığı 2011 yılından bu yana platformda, dünya genelinde bireysel geliştiriciler, start-uplar, eğitim kurumları, bağımsız yazılım sağlayıcıları ve kurumlar tarafından yapılan üç milyondan fazla uygulama barındırılıyor. Bu da OpenShift Online’ı, genel bulut üzerinde herkesin dilediği yerden dilediği uygulamayı oluşturduğu en popüler geliştirici platformlarından biri yapıyor.

OpenShift Online, talepler değiştikçe uygulamalar için yeni hazırlıklar yapma, yönetme ve ölçeklendirme gibi işin doğasında olduğu kabul edilen karmaşıklıklara dair kaygıları ortadan kaldırarak, geliştiricilerin bulut tabanlı konteyner platformu üzerinde bulut yerlisi uygulamalar geliştirmelerini mümkün kılıyor. Genel bulutta Red Hat tarafından sağlanan işlemler ve yönetim sayesinde geliştiriciler, kendi işleri için kod yazmaya, yeni özelliklerin ilk örneklerini çıkarmaya da bir sonraki süper fikirlerine odaklanabiliyor ve tüm bunları self-servis ortamında yapabiliyorlar.

Çok-dilli bir platform olan OpenShift,  aralarında Java, Node.js, .NET, Ruby, Python, PHP olmak üzere gibi birçok dili destekliyor. Spring Boot, Eclipse Vert.x, Node.js ve Red Hat JBoss Middleware gibi her türlü çerçevede uygulamaların yapılandırılıp kurulmasını sağlayarak iş akışlarını en yüksek seviyeye çekiyor. 

Red Hat OpenShift başkan yardımcısı ve genel müdürü Ashesh Badani yeni nesil platform hakkında şunları söylüyor: “Hızla değişen müşteri ihtiyaçlarını ve rekabetçi ortamı göz önüne aldığınızda, uygulama çevikliği ve daha genel anlamda söyleyecek olursak dijital dönüşüm artık sadece bir hedef değil, tüm dünyadaki kurumların geçirmek zorunda olduğu bir değişim. Linux konteynerler ve bulut yerlisi uygulamalara, bu dönüşümün yakıtı olarak bakabiliriz. Red Hat OpenShift Online, geliştiricilere yeni geliştirme projelerine hızlıca başlama ve işletmelerinde kolayca üretime alma yeteneği kazandırarak, kurumların konteyner tabanlı uygulamalarında üretime giden yolu çabuklaştırmalarını mümkün kılıyor.”

Red Hat OpenShift Online dünya standartlarında geliştirici deneyimi sağlarken aşağıdakileri içeren yeni yetenekler de ekliyor:

  • Basitleştirilmiş kurulum – Kurulum yaşam döngüsü üzerinde tam kontrol gerektirmeyen geliştiriciler ve sistem yöneticileri için uygulama hazırlığı ve kurulumunu düzenlemeye yardımcı olan, yeni, tek tık ve “Git push” komutu ile kurulum yetenekleri eklendi.
  • Otomatik ölçeklendirme – Uygulama yükündeki artış yüzünden yeni uygulama yapmanın gerektiği durumlarda operasyona elle müdahale gereğini ortadan kaldıran otomatik uygulama ölçeklendirmesi sayesinde bulut esnekliği sağlandı.
  • S2I yapılar – Yeniden üretilebilen konteyner görüntüleri oluşturmak için kaynaktan görüntüye (source to image-S2I) çerçevesi kullanılabiliyor. Böylece geliştiricilerin docker’ı anlamaları veya docker görüntüleri yaratıp yönetmeleri gerekmiyor; bu da hem hataları azaltıyor hem de geliştiricilerin kendi istedikleri dide uygulamalar yazmaya odaklanmalarını sağlıyor.
  • IDE entegrasyon – Bu platform Eclipse, Red Hat JBoss Developer Sudio ve Titanium Studio gibi popüler entegre geliştirme ortamlarını kendi içinde bulunduruyor; böylece geliştiriciler OpenShift ile çalışırken en rahat ettikleri entegre geliştirme ortamı (IDE) içinde kalabiliyorlar.
  • Arakatman hizmetleri – Red Hat OpenShift Uygulama Hizmetleri, OpenShift üzerindeki bulut tabanlı hizmetler olan Red Hat JBoss Middleware portföyündeki ürünlerin çok güçlü yeteneklerle donatılmasını sağlıyor. Bu hizmetler geliştiricilerin uygulama yapmasını, diğer sistemlerle entegre etmesini, kural ve süreçleri idare etmesini ve hibrit ortamlarda kurmasını mümkün kılıyor.

Red Hat OpenShift Online şu anda iki farklı sınıf olarak sunuluyor:

  • Başlangıç: 1 GB bellek ve sınırsız kullanımlı 1GB depolama ile ücretsiz hizmet
  • Pro: Bellek veya depolamada gigabayt başına ayda 25 dolara ilave kaynakların eklendiği ücretli hizmet. Pro sınıfı yaklaşık 200 ülkede kullanılabiliyor. OpenShift Pro ayrıca sınırlı bir zaman için ücretsiz Temel Destek de içeriyor.

Teknoloji Makaleleri