Cumartesi, Nisan 20, 2024

İlgili İçerikler

Bu hafta gündemdekiler

Red Hat, veri merkezi altyapısında sınırları aşıyor

red hat-globaltechmagazineRed Hat CloudForms’un son versiyonu ile otomasyon sağlayan Red Hat, veri merkezi altyapısının kontrol sınırlarını genişletiyor. 

Açık kaynak çözümlerinde dünya lideri Red Hat, en yüksek düzeyde ölçeklendirilebilir altyapı yönetim aracının son versiyonu Red Hat Cloudforms 4.7’nin genel kullanıma sunulduğunu duyurdu. Red Hat CloudForms 4.7, hibrit bulut altyapılarındaki BT yönetimini düzenleyip basitleştirmek üzere tasarlanan yeni altyapı entegrasyonları ve  Red Hat Ansible Automation ile daha derin seviyede entegrasyonları içeriyor.

Red Hat CloudForms 4.7 ile daha zengin Red Hat Ansible yetenekleri

Gartner’a göre, “bulut kullanım çeşitlerine baktığımızda hibrit bulutları ve çoklu bulutların ön plana çıktığını görüyoruz. 2020 yılına dek, kurumların yüzde 75’i çoklu bulut veya hibrit bulut modelini hizmete alacak.” Red Hat, hibrit bulut altyapısı, kullanmak isteyen kurumların öncelikli ihtiyaçlarının altyapısal yönetim yetenekleri ve fiziksel, sanal ve özel bulut ortamlarında gözetim yeteneği olduğuna inanıyor. Red Hat CloudForms’un son versiyonu, BT hizmetlerindeki tüketicilerin, politika kontrollü, self-servis aracılığıyla kurum içinde ve sanal kaynaklarda birleşik ve istikrarlı bir yönetim sağlamalarına yardımcı oluyor.

Red Hat CloudForms, Red Hat’in güvenilir hibrit bulut yönetim portföyü’nün kurum içi bileşenine Red Hat Ansible Tower’ı katarak genel bulut hizmetleri yeteneklerinin otomasyona alınmasını sağlıyor. İki ürün bir araya geldiğinde, kurumsal BT ayakizleri tek bir panelden yönetilebiliyor, iş akışlarında otomasyon yeteneği kazandırılıyor, sistem yapılandırmaları standartlaşarak BT ortamlarında sistem istikrarı ve güvenilirliği korunuyor.

Daha ileri düzey otomasyon

Red Hat Ansible Otomasyon ile daha da entegre olan Red Hat CloudForms 4.7, CloudForms içinde yaratılmış, daha fazla Ansible becerisi anlamına geliyor. Kullanıcılar artık Red Hat Ansible Tower işyüklerini doğrudan doğruya CloudForms arayüzü üzerinden çalıştırabiliyor, böylece ileri düzey otomasyonu kolay bir şekilde kullanabiliyorlar. Bu iki çözümü birbiriyle daha da sentezleyen Red Hat CloudForms 4.7, kurumların BT kurulumlarını hızlandırmalarını sağlarken, hizmet istikrarı ve performansını da koruyor.

Yeni altyapı entegrasyonları

Red Hat CloudForms 4.7; Nuage Networks Virtualized Services Platform (VSP) ve Lenovo XClarity gibi fiziksel altyapı ve ağ sağlayıcılarla yeni ve iyileştirilmiş entegrasyonlar sağlıyor. Böylece, kullanıcıların tek bir çözümle sanal ve çoklu-bulutun yanı sıra fiziksel ve ağ işlem altyapısını da daha iyi yönetmelerini sağlıyor. Bu entegrasyon, kullanıcıların fiziksel altyapılarını, tıpkı sanal altyapılarda olduğu gibi sorunsuzca hazırlamalarına yardımcı olarak, birinci gün ve ikinci gün operasyonlarını kolaylaştırıyor, performansı artırıyor.

Red Hat, yönetimden sorumlu başkan yardımcısı Joe Fitzgerald,  “Uygulamaların hibrit bulut altyapısına taşınması kurumsal BT organizasyonlarının çoğunun önceliği haline gelmişse de, fiziksel, sanal ve özel bulut altyapısının etkili yönetimi hala hibrit bulutu tüm yönleriyle kullanabilmenin temel taşı olma özelliğini koruyor. Red Hat CloudForms 4.7, genel bulut hizmetlerini kurum içi altyapıyla birlikte kullanmak isteyen kurumlar için gerekli bir sıçrama tahtası. Böylece kullanıcılar, hem veri merkezi ortamlarında daha güçlü bir kontrol sağlıyorlar hem de farklı kurum içi kaynaklar için birleşik ve istikrarlı, bir dizi yönetim becerisi kazanıyorlar” diyor.

Teknoloji Makaleleri