Pazar, Nisan 28, 2024

İlgili İçerikler

Bu hafta gündemdekiler

Western Digital 24 TB HDD’lerini sunmaya hazırlanıyor

Western-Digital-globaltechmagazineYeni uygulamalar, kullanım örnekleri ve bağlantılı cihazlar çoğaldıkça, Western Digital’ın kurumsal sınıf hızlı ve güvenilir sabit disk sürücüleri (HDD’ler), veri merkezi müşterilerinin daha uygun maliyetli, ölçeklenebilir ve sürdürülebilir bir altyapı oluşturmasına yardımcı olmaya devam ediyor. Üretken yapay zekanın ortaya çıkışı ve bunun mümkün kıldığı çok sayıda yenilikçi uygulamayla birlikte, yüksek kapasiteli, düşük güç tüketimli ve güvenilir depolamaya olan talep artmaya devam ediyor.

Western Digital, ölçeklenebilir, yüksek güvenilirlikli ürünlerde bellek artışı sağlamak için çok sayıda teknolojik yenilikten -ePMR, OptiNAND™, UltraSMR ve daha fazlası- faydalanıyor. Ve hiper ölçekli, bulut temelli, kurumsal veri merkezi müşterileri için yeni 10 diskli 24 TB CMR HDD ürün yelpazesini piyasaya sürüyor. Öte yandan ağustos ayından bu yana örneklemesi yapılan 28 TB SMR HDD de yükselişini sürdürürken, şirketin 26 TB SMR HDD eksabayt sevkiyatları, 2024 mali yılının ilk çeyreğinde sevk edilen veri merkezi eksabaytlarının neredeyse yarısına ulaşarak, Western Digital’ın SMR’deki liderlik konumuna ve ivmesine katkıda bulunuyor.

IDC Sabit Disk Sürücüsü ve Depolama Teknolojileri Araştırma Direktörü Ed Burns; “Western Digital, bu yeni özelliklerle bir kez daha sabit disklerin sadece hıza ayak uydurmakla kalmayıp ileriye yönelik bir yol çizdiğini, bugünün ve yarının veri yoğun uygulamalarının üzerine inşa edilebilecek güçlü bir temele sahip olduğunu kanıtlıyor. Aynı zamanda Western Digital’ın SMR HDD’lerinde büyük bir ivme görüyoruz. 28 TB SMR HDD’ler, toplam sahip olma maliyeti anlamında bulut müşterilerinin göz ardı edemeyeceği kadar ciddi bir katma değer sunduğu için, SMR’nin bu müşteriler tarafından benimsemeye devam edeceğine inanıyoruz.” diyor.

Bu yeni nesil sürücüler, mümkün olan en düşük toplam sahip olma maliyetini elde edebilmek için sürekli olarak en yüksek kapasiteli depolamayı talep eden veri merkezi müşterileri için özel olarak tasarlanmış teknolojik yeniliklere sahip, kanıtlanmış bir platform üzerine kuruldu. Bu yüksek kapasiteli HDD’ler aynı zamanda, hem Western Digital’ın kendi sürdürülebilirlik hedeflerine hem de veri merkezi müşterilerinin kendi hedeflerine ulaşmalarını sağlama yönünde atılmış önemli bir adım olma niteliği taşıyor. Spesifik olarak, bu 28 TB ve 24 TB HDD’ler yüzde 40 (ağırlıkları içerisindeki oran) geri dönüştürülmüş içerikten üretildi ve terabayt başına yüzde 10+ daha fazla enerji verimliliğine sahip. HDD’lerin bu özellikleri taşımaları da müşterilerin veri merkezi altyapısı güç verimliliği hedeflerine geniş ölçekte katkıda bulunuyor.

Western Digital HDD İş Birimi İcra Müdür Yardımcısı ve Genel Müdürü Ashley Gorakhpurwalla; “Sektörlerden, bağlantılı cihazlardan, dijital platformlardan, yapay zeka yeniliklerinden, otonom makineler ve çok daha fazlasından gelen yeni ve mevcut uç noktalar, her gün şaşırtıcı miktarda veri oluşturuyor. Bu aralıksız veri üretimi, HDD özelinde devam etmekte olan sürekli geliştirmelerimizle desteklediğimiz buluta doğru yolunu mutlaka buluyor. Dünyanın dört bir yanındaki bulut ve veri merkezi müşterilerinin stratejik bir ortağı olarak, müşterilerimizin talep ettiği en yüksek kapasiteli HDD depolama ve toplam sahip olma maliyeti değerini sunmak için, artık kendini kanıtlamış HDD platformumuzun ve teknoloji inovasyonlarımızın ivmesini artırıyoruz.”

28 TB Ultrastar DC HC680 SMR HDD

Western Digital, SMR HDD’lerle bulut veri merkezindeki güçlü değişimi başlatıyor. 28 TB’lık yeni Ultrastar DC HC680 SMR HDD, hiper ölçekli, bulut ve kurumsal müşteriler için en üst düzeyde depolama yoğunluğu sağlıyor. Depolama yoğunluğunun, watt/TB ve $/TB’nin kritik parametreler olduğu sıralı yazma iş yükleri için tasarlanan bu ürün, toplu depolama, çevrimiçi yedekleme ve arşiv, güvenlik kamerası, bulut depolama, mevzuat uyumluluğu için depolama, büyük veri depolama ve verilere nadiren erişilebilen diğer uygulamalar gibi ortamları hedefliyor. SMR’nin avantajlarından faydalanmak için sistem yığınlarını optimize eden müşteriler için bu sürücüler, pazardaki en yüksek kapasiteli HDD’lerin entegre edilmesi ve ürün tekliflerinin daha düşük güç ile ölçeklendirilmesini sağlıyor ve bu sayede de sürekli pazara sürüm avantajı sağlıyor.

24 TB Ultrastar DC HC580 CMR HDD

Geniş ölçekte yenilikleri sunmaya devam eden, gelişmiş OptiNAND teknolojisine sahip Ultrastar DC HC580 24 TB CMR HDD, veri yoğunluğunda bir sonraki büyük adım olarak veri merkezi müşterilerinin aynı alan içinde depolamalarını maksimize etmelerine ve güç kısıtlı ortamlarda kullanılabilirliği en üst düzeye çıkarmalarına olanak tanıyor. Daha iyi depolama yoğunluğu için HC580, 4U 102 sürücü yuvası çözümünde raf ünitesi başına 612 TB’ye kadar ham depolama alanı sağlayabiliyor. Bu sürücüler aynı zamanda daha yüksek güç verimliliği sunmakla birlikte şirketin önceki 22 TB versiyonuna kıyasla yüzde 12 daha az Watt/TB tüketimini mümkün kılıyor.

Daha verimli depolama sistemleri ve veri merkezleri tasarlamak için terabayt başına daha düşük güçle en yüksek kapasiteyi sunmayı hedefleyen büyük kurumsal müşteriler için piyasaya sunulmuş olan Ultrastar DC HC680 ve HC580 HDD’ler; seçkin hiper ölçekleyiciler, CSP’ler ve OEM müşterileri tarafından da onaylanıyor.

Ultrastar DC HC680 ve HC580 SAS HDD’ler 2024’ün ilk çeyreğinde satışa sunulacak.

Ultrastar Data60 ve Data102 Hibrit Depolama Platformları

Yeni Ultrastar sürücüleri aynı zamanda şirketin yeni nesil ayrıştırılmış depolama ve yazılım tanımlı depolama (SDS) altyapısının tasarlanmasının temelini oluşturan Ultrastar Data60 ve Data102 JBOD hibrit depolama platformlarına entegre ediliyor. Her bir depolama platformu, gelişmiş performans ve güvenilirlik için IsoVibe™ ve ArcticFlow™ teknolojileriyle birlikte geliyor. Yeni HDD’lere sahip Ultrastar Data60 ve Data102 platformları önümüzdeki aydan itibaren satışa sunulacak.

WD Gold 24 TB CMR HDD’ler

Western Digital ayrıca 24 TB WD Gold CMR SATA HDD’yi de piyasaya sürmeye hazırlanıyor. Bu sürücüler, geleneksel HDD’lere kıyasla büyük verilerin depolanması için daha güvenilir depolamaya ihtiyaç duyan kuruluşlara ve KOBİ’lere hizmet veren sistem entegratörleri ve bayiler için özel olarak tasarlandı. Ultrastar teknoloji platformunun yeniliklerinden yararlanan WD Gold 24 TB HDD, 2,5 milyon saate kadar MTBF (tahmini) sağlıyor. Titreşim koruma teknolojisine sahip olan bu ürün yılda 550 TB’a kadar iş yüklerini kaldırabilecek performans sunuyor ve 5 yıllık sınırlı garantiyle birlikte geliyor.

Teknoloji Makaleleri