Cumartesi, Nisan 20, 2024

İlgili İçerikler

Bu hafta gündemdekiler

Western Digital 10 Milyondan fazla Helyum Dolgulu HDD sevkediyor

western digital globaltechmagazineDünyada verilerin gücüne güç katan Western Digital Corporation (“Western Digital”) (NASDAQ: WDC) bugün, üç yıl önce tanıtımını yaptığından bu zaman dek, 10 milyondan fazla helyum dolgulu sabit disk sürücüsünün (HDD’ler) sevkini gerçekleştirdiğini açıkladı. İlk olarak 2013’te sunulan, Western Digital’in HelioSeal platformu, kapasite ve toplam sahip olma maliyeti (TCO) avantajları bakımından rekabetteki iddiasını sürdürerek, büyük ölçekli iş yükleri için, ideal en yüksek yoğunluklu sabit sürücü oldu.

TRENDFOCUS Başkan Yardımcısı, John Chen: “Yüksek kapasiteli sabit disk sürücüler, kurumsal uygulamalar açısından anahtar rolde bir değer katkısı sağlıyor. Western Digital de, optimize kapasiteye sahip kurumsal HDD’lerin tedarik lideri olmayı sürdürmektedir” dedi. “Şirketler, erişmek zorunda oldukları verilerin tümünü kullanılabilir kılan uygulamaları geliştirmeyi sürdürürken, yüksek yoğunluktaki sürücüler, bu ölçekte verilerin depolanmasına imkân veren önemli bir bileşken olacaktır. Western Digital’in HelioSeal platformu, yüksek kapasite gereksinimlerine hitap eden anahtar rolde bir fark yaratıcı olduğunu kanıtlamıştır.”

Western Digital, 60 yıl önce üretmiş olduğu ilk sabit disk sürücülere uzanan kökleriyle, veri merkezlerinde müşterilerin yüz yüze geldiği sorunların çözülmesine yardımcı olan yenilikçi ve güvenilir depolama çözümleri sunarak endüstriye önderlik etmeyi sürdürmektedir. HelioSeal teknolojisi aynı zamanda, gelecekteki manyetik kayıt teknolojilerini de tamamlamaktadır. Büyük miktarlarda, operasyonel ve geçmişe yönelik verileri yakalama kapasitesi gerektiren hiper ölçekteki iş yükleri ile kurumsal uygulamalar için üretilen daha  yüksek yoğunluktaki HDD’lere imkân verecektir. Bu sürücüler, Nesnelerin İnterneti (IoT=Internet of Things), araştırma ve sosyal medya gibi uygulamalar için çok uygundur. Üç nesli kucaklayan HelioSeal platformu, günümüzde mevcut en yüksek yoğunluğa sahip sabit disk sürücülerini temsil eder. Bulunabilirlik ve güvenilirliğin büyük önem taşıdığı bulut ve kurumsal iş yüklerinde kullanım açısından kendi kapasitelerini zorlayan en yüksek güvenilirlik derecelendirmelerini elde eder.

Genel Toplam Sahip Olma Maliyeti (TCO) avantajlarının dikkat çekici kısmı, HelioSeal platformunun güç verimliliğindedir. 10 milyon helyum sabit disk sürücüsü ve temsil edilen 76 ekzabayt (EB) depolama, büyük ölçekte enerji ve karbon verimliliğinin açık bir kanıtıdır. Mimarlar, hiper-ölçekte bulut uygulamaları için tasarımlarını sürdürürlerken, helyum dolu 10TB kapasitede sürücüler üzerinde depolanan 76 EB veri, 40 megawatt’ın (MW) üzerinde bir işletim gücünden tasarruf ettirebilir. Bu oran, 8 TB hava-dolu sürücüler için gerekli olan gücün yarısı kadardır. Bu sürücülerin bir gün çalıştırılması halinde tasarruf edilen enerji, tüm bir yıl süresince ABD’de 100 dolayında evin enerjisi için yeterlidir.  Bu durum, HelioSeal ürün verimliliğinin, veri merkezi mimarlarının eko-çevre amaç ve gerekliliklerinin karşılanmasına nasıl yardımcı olabileceğini vurgulamaktadır.

“Western Digital, dünyanın en büyük depolama şirketi olarak, verinin bol ve anında erişilebilir olduğu bir çağı mümkün kılmaktadır.” diyen Western Digital ürün pazarlama Başkan Yardımcısı Brendan Collins: “Western Digital’in bu dönüm noktasına ulaştığı hız, bulutta ve şirket içerisinde verinin aynı anda heryerde mevcut olmasına duyulan kaçınılmaz ihtiyacın altını çizmektedir.  Hiper-ölçekte ortamlar tasarlayan mimarlar, hızlı bir yeniliğin kıvılcımını ateşlemektedir. Zira veri akışının bir kuruluş içerisindeki akıllı kararları nasıl desteklediğini kavramak, bu verinin gücünün ortaya çıkarılmasında anahtar rol oynar.”

Western Digital, kendi kurumsal-sınıfı ürünleri üzerinde (HGST Ultrastar He10 ve HGST Ultrastar He8, ve WD Gold), HelioSeal platformunu ve onun NAS ve izleme çözümlerini (WD Red, WD Red Pro ve WD Purple) bugün adetli olarak sunmaktadır.

Teknoloji Makaleleri