Salı, Nisan 30, 2024

İlgili İçerikler

Bu hafta gündemdekiler

Lenovo 10 Yılda Bir Teknoloji Devine Nasıl Dönüştü?

lenovoPOS_globaltechmagazineDünyanın yenilikçi ve lider teknoloji şirketlerinden biri olan Lenovo, IBM’in Kişisel Bilgisayar Bölümü’nü satın almasının 10’uncu yılında başarıdan başarıya koşuyor. Lenovo 10 yıl gibi kısa bir sürede 60 bin çalışanı ve 160 ülkedeki faaliyetleri ile 39 milyar dolarlık dev bir teknoloji şirketi oldu. Lenovo dünyanın 1 numaralı PC üreticisi olurken, akıllı telefonlarda ve tabletlerde 3’üncülüğe, x86 server (sunucu) pazarında ise yine 3’üncülüğe yükselmeyi başardı. Lenovo’nun başarısıyla ilgili görüşlerini açıklayan Lenovo CEO’su Yang Yuanqing şöyle konuştu:

“Lenovo, IBM’in PC bölümünü bünyesine katmasıyla birlikte hem kendini yenileyen hem de sektörü değiştiren gerçek küresel bir şirket haline geldi. Lenovo, o günden bu yana lider PC şirketi ve en yenilikçi kişisel teknoloji firmalarından biri olabilmek için birçok zorluğu aştı. IBM birleşmesi, akıllı telefon, tablet, server (sunucu) gibi ürünler geliştirmemize olanak sağlayacak temeli ve anlaşmalarla büyüyen yeni şirket yapımızı oluşturdu.”

Lenovo’nun Başarılarla Dolu Geçen 10 Yılı

Lenovo 2005 yılında IBM’in PC bölümünü satın almasından önce PC pazarında %2.3’lük pazar payı ve 3 milyar dolarlık geliri ile 9’uncu sırada yer alıyordu. 2015’e gelindiğinde ise Lenovo %20’lik pazar payı ve yaklaşık 13 kat artarak 10 yılda 39 milyar dolara ulaşan geliriyle 1 numaraya yükseldi. IBM’in PC bölümünün şirkete dahil olması, Lenovo’nun küresel ölçekte PC, mobil ve girişim gücüyle büyümesini hızlandırmasını sağladı. Lenovo’nun bu benzersiz yapısı ve çeşitliliği başka hiçbir şirkette bulunmazken 10 yıl içinde Lenovo 8 şirketi daha başarıyla bünyesine kattı ve önemli pazarlarda hızlı büyümesini sürdürdü.

Lenovo’nun Son 10 Yılındaki Önemli Yapı Taşları

· 100 milyonuncu ThinkPad dizüstü bilgisayar satıldı (2015)

· Motorola Mobility ve IBM X86 şirketlerini bünyesine kattı ve çok modlu, dahili projeksiyonlu YOGA Tablet 2 Pro’yu piyasaya sürdü (2014)

· Dünyanın 1 numaralı PC üreticisi oldu (2013)

· YOGA döndürülebilir dizüstü bilgisayarının lansmanını yaptı (2012)

· EMC ile JV’ye giriş yaptı ve Stoneware ve CCE’yi bünyesine kattı (2012)

· NEC ve Compal ile JV’yi yarattı ve Medion’u şirket bünyesine kattı (2011)

· 20.000 parçalık altyapı ve donanım desteği ile Pekin Olimpiyatları’na sponsor oldu.Dünya çapında dizüstü ve masaüstü bilgisayar piyasasına girdi. BusinessWeek tarafından “Dünya’nın en iyi dizüstü bilgisayarı” olarak anılan ThinkPad X300’ü üretti (2008)

· Dünyadaki ilk Lenovo markalı PC’yi çıkarttı (2006)

· ThinkPad dahil olmak üzere IBM PD bölümünü bünyesine kattı (2005)

Teknoloji Makaleleri