Cuma, Nisan 19, 2024

İlgili İçerikler

Bu hafta gündemdekiler

Sony’den Görsel Deneyimi Farklı Bir Boyuta Taşıyan Yeni Profesyonel Lazer ve Lambalı Projektörler

SonyVPL-FHZ65Sony, farklı kurulum ve bütçe gereksinimlerini karşılayan yeni 3LCD model VPL-FHZ65 ve VPL-FHZ60 projektörleriyle, Z-PhosphorTM lazer ışık kaynaklı projektör yelpazesini genişletiyor. Bu modellere dünyanın ilk 3LCD lazer projektörü olan, küçük odalarda yaygın biçimde kullanılan 4000 lümen VPL-FHZ55 ve eğitim, kurumsal, devlet ve müze uygulamalarında daha büyük ticari alanlar için tasarlanan 7000 lümen VPL-FHZ700L eşlik ediyor.

Sony iş, akademik, büyük mekan veya eğlence amaçlı kullanım için farklı kurulum ve bütçe gereksinimlerini karşılayan yeni lazer ve lambalı modeller kombinasyonuyla lideri olduğu orta parlaklık sınıfı projektör pazarındaki payını artırıyor. Yeni projektörler arasında bulunan iki 3LCD lazer model (VPL-FHZ65 ve VPL-FHZ60), Sony’nin büyüyen Z-PhosphorTM lazer ışık kaynaklı projektörler yelpazesini genişletiyor. Bu modellere dünyanın ilk 3LCD lazer projektörü olan, küçük odalarda yaygın biçimde kullanılan 4000 lümen VPL-FHZ55 ve eğitim, kurumsal, devlet ve müze uygulamalarında daha büyük ticari alanlar için tasarlanan 7000 lümen VPL-FHZ700L eşlik ediyor.

Sony’nin yeni VPL-FH65 ve VPL-FH60 modelleri, projektör kullanımının lamba tabanlı projeksiyona daha uygun olduğu uygulamalar için yüksek kaliteli performans sunan birçok özellikle birlikte geliyor.

Yeni WUXGA (1920 x 1200) lazer modeller 6000 lümen (VPL-FHZ65) ve 5000 lümen (VPL-FHZ60) parlaklık sunuyor. Lambalı modeller de 6000 lümen (VPL-FH65) ve 5000 lümen (VPL-FH60) parlaklık sunarken, doğal ve canlı renk üretimi için BrightEra® panel teknolojisini kullanıyor.

Görüntülerin ayrıntı, netlik ve keskinliği artırılıyor, kontrastı otomatik olarak ayarlanıyor

Yeni modeller, halihazırda Sony’nin üst düzey ev sineması projektörlerinde kullanılan teknolojiler olan “Reality Creation” ve “Kontrast Geliştirici” gibi yeni özelliklerle gelişmiş görüntü kalitesi sunmak amacıyla tasarlandı. Reality Creation, kalitesi doğal biçimde yükseltilmiş görüntüler için ayrıntı, netlik ve keskinliği artırmak amacıyla her giriş sinyalini analiz eden ve işleyen bir Süper Çözünürlük algoritması. Kontrast Geliştirici özelliği ise optimum görüntüleme ve ayrıntılar için ekranda görünen kontrastı otomatik olarak ayarlıyor. Her iki özellik de projektörler nereye kurulursa kurulsun, görsel deneyimleri zenginleştiriyor.

En hassas renk üretimine ihtiyacı olan müşteriler için yeni projektörler Renk Aralığı ayarı ve Renk Düzeltme özelliklerini sunuyor. Renk Aralığı ayarı özelliğiyle müşteriler üç farklı renk aralığı ön ayarı arasından seçim yapabileceği gibi kırmızı, yeşil ve mavi renklerin koordinatlarını birbirinden bağımsız olarak ayarlayabilir. Renk Düzeltme özelliği müşterilerin altı farklı renk aralığının tonunu, parlaklığını ve doygunluğunu hassas biçimde ayarlamasını sağlar.

“Rakipsiz düzeyde görüntü kalitesi”

Sony Avrupa B2B Projektörleri Ürün Pazarlama Müdürü Robert Meakin, “Lazer teknolojisi ile UHP lamba tabanlı projektörler için çok basit bir ürün stratejimiz var: İş ortaklarımız ve müşterilerimize ikisini de sunuyoruz. Onlar da ihtiyaçlarına en uygun olanı seçiyor. Tanıtılan bu 4 yeni model bu stratejiyi devam ettiriyor ve müşterilerimize rakipsiz düzeyde görüntü kalitesi sunuyor.” diyor. Meakin, “Sony’nin Z-Phosphor lazer ışık motoru sayesinde yeni projektörler garantili olarak müşterilere daha etkileyici görsel deneyimler sunuyor. Gereksinimleri ne olursa olsun müşteriler ister lazer projeksiyon avantajından ister ekonomik lamba tabanlı projektörlerimizden yararlanabiliyor. Üstelik hepsi en iyi görüntü kalitesini garanti ediyor.” diyerek sözlerine devam ediyor.

Lazer teknolojisinin tüm avantajlarını buluşturan tasarım

Sony’nin yeni lazer modelleri, lazer teknolojisinin tüm avantajlarını yeni bir gövde tasarımında bir araya getiriyor. Lazer ışık kaynağında, lambalı projektörlerde olduğu gibi projektörün yavaşça ısınmasını veya soğumasını beklemek, lambanın eğilme açısını kısıtlamak ve yüksek parlaklık ile yüksek çözünürlük arasından seçim yapmak gerekmiyor.

Projektörlerin “hızlı açılma/kapanma” özelliği, projektör açıldıktan yalnızca 7 saniye sonra parlaklığın artmasını sağlıyor. “Hızlı yeniden başlatma” modu ise projektör kapatıldıktan sonra 10 dakika veya 30 dakika içinde (bu süre kullanıcı tarafından ayarlanıyor), kullanıcıların projektörü 1 saniyede yeniden başlatmasına olanak tanıyor. Bu özellik, dersler veya toplantılar arasında sunum aralıkları bulunan tesisler için daha rahat kullanım sağlıyor.

Bakım gerektirmeden 20.000 saate kadar çalışma

Lazer ışık kaynağı bakım gerektirmeden 20.000 saate kadar çalışabiliyor. Çeşitli enerji tasarrufu özellikleri de hesaba katıldığında, kullanım ömrü boyunca toplam sahip olma maliyetleri geleneksel lamba tabanlı projektörlere kıyasla ciddi oranda azalıyor. Lazer projektörlerde ayrıca sabit parlaklık modu bulunuyor. Bu mod, projektörü yaklaşık %25 azaltılmış ışık çıkışıyla çalıştırarak ışık kaynağının beklenen ömrü boyunca parlaklık seviyesini koruyor.

Dört yeni modelde de dahili HDBaseTTM arabirimleri bulunuyor. Bu arabirim, 100 metreye kadar (328 fit) tüm video, ses, kontrol ve IP sinyallerini çalıştıran bir tek kategori kablo kullanarak bağlantı kurmayı kolaylaştırıyor ve toplam sistem maliyetlerini azaltıyor.

Projektörlerde bulunan yeni entegre terminal kapağı tasarımı, projektörler kurulduğunda kabloların hiçbir açıdan görülmemesini sağlıyor. Entegre kapak, kurulumu kabalaştıran harici kablo koruyucu kutular takmadan kabloları yönetmeye yardımcı oluyor.

Zorlu ortamlara kurulabilmesini sağlayan motorlu geniş lens kaydırma özelliği

Projektörlerde ayrıca motorlu geniş lens kaydırma özelliği bulunuyor. Bu özellik, projektörlerin zorlu ortamlara kurulabilmesini sağlıyor: Örneğin, projektör ekrandan daha yukarı kurularak izleyicilerin görüş kattı korunuyor ya da tavandaki HVAC borularından etkilenmemesi için yatay olarak kurulabiliyor. Projektörler her kuruluma uygun isteğe bağlı zengin lens seçenekleriyle birlikte kullanılabiliyor. İsteğe bağlı lens seçenekleri arasında 0,65:1 kısa yansıtma açılı lens ve 4,84:1 yansıtma aralığına kadar destek sunan tele yakınlaştırma lensi bulunuyor. Lensi daha kolay ve hızlı değiştirmek için projektörlerde bayonet lens montaj sistemi kullanılıyor

Yeni projektörlerin Avrupa’da şu tarihlerde çıkması planlanıyor:

· VPL-FHZ65, 6000 lm WUXGA, lazer – Ağustos 2015

· VPL-FHZ60, 5000 lm WUXGA, lazer – Eylül 2015

· VPL-FH65, 6000 lm WUXGA, lamba – Kasım 2015

· VPL-FH60, 5000 lm WUXGA, lamba – Ekim 2015

Teknoloji Makaleleri