Perşembe, Nisan 18, 2024

İlgili İçerikler

Bu hafta gündemdekiler

Türk Telekom Grubu’nun Network Uzmanlığı Sertifika Programı Ödül Getirdi

turktelekomgrup_globaltechmagazine3Türk Telekom Akademi tarafından Huawei Akademi işbirliğiyle kurgulanan Network Uzmanlığı Sertifika Programı, TEGEP Öğrenme ve Gelişim Ödülleri’nde En İyi Eğitim Teknolojileri Uygulama Ödülü’ne layık görüldü. Ödül için başvuran 35 firma arasından birinci seçilen Program, çalışanların teknik becerilerini hedef kitlenin memnuniyetini en üst seviyeye çıkarmanın yanı sıra teknik problemleri önceden analiz ederek proaktif çözümler üretebilecek seviyeye yükseltmek üzerine kurulu. Program aynı zamanda geleceğin teknik yöneticilerinin yetiştirilmesini de amaçlıyor.

Türk Telekom Akademi tarafından, Huawei Akademi işbirliğiyle kurgulanan Network Uzmanlığı Sertifika Programı; Eğitim ve Gelişim Platformu Derneği (TEGEP) Öğrenme ve Gelişim Ödülleri’nde En İyi Eğitim Teknolojileri Uygulama Ödülü’nü kazandı.

Network Uzmanlığı Sertifika Programı, telekomünikasyon sektöründe hizmet verdiği hedef kitleye en üst seviyede memnuniyet deneyimi yaşatmak ve olası teknik problemleri önceden analiz ederek proaktif çözümler üretmek amacıyla tasarlandı. Hazırlık ve tasarım aşaması 2013 yılında başlatılan program; e-eğitim, sınıf içi eğitim, e-Lab/Lab simülasyon çalışmaları, Mentor eşliğinde iş başında eğitim, yurtiçi/yurtdışı uzaktan erişim uygulamaları,  uçtan uca network çalıştayı ve online test süreçlerini içeren bir karma eğitim modeli oluşturularak 1 yıl içerisinde tamamlandı.

Amaç büyük resmi tek çerçevede görebilen çalışanlar yetiştirmek

35 şirket arasından birincilik ödülünü kazanan Network Uzmanlığı Sertifika Programı, geleceğin teknik yöneticilerini yetiştirecek. Program, Türk Telekom Grubu CEO’su Rami Aslan’ın çizdiği vizyon çerçevesinde büyük resmi tek çerçevede görebilen, kendi uzmanlık alanı dışında ilgili diğer alanlarda bilgi ve tecrübelerini geliştiren, ortak dili konuşan uzmanların yetiştirilmesi ve gelişiminin desteklenmesi amacıyla kurgulandı. Bu eğitim, telekomünikasyon sektöründe ulusal ve uluslararası seviyede tüm farklı uzmanlık alanlarında görev alan çalışanların bir araya gelmesiyle oluşan büyük resmi tek çerçevede görebilecek çalışan yetiştirilmesini amaçlayan ilk program olma özelliği de taşıyor.

Bağımsız ve tarafsız bilimsel kriterlerle değerlendirildi

TEGEP Öğrenme ve Gelişim Ödülleri, kurumlardaki başarılı öğrenme ve gelişim uygulamalarını ön plana çıkartarak sektörel paylaşımı sağlamayı, daha iyi uygulamalara imza atmaları için eğitim profesyonellerini heveslendirmeyi, sektördeki öğrenme gelişim projelerinin kalitesini arttırmayı ve başarılı projelere imza atan kurumları öğrenme gelişim konusunda onurlandırmayı amaçlıyor. Prensip olarak şeffaflığı ön planda tutan TEGEP Öğrenme ve Gelişim Ödülleri’nde değerlendirmeler bağımsız ve tarafsız bilimsel kriterler eşliğinde gerçekleştiriliyor. Bu yıl, 35 şirket projesiyle ödül için yarıştı.

Teknoloji Makaleleri