Cuma, Mart 29, 2024

İlgili İçerikler

Bu hafta gündemdekiler

Zyxel’den konaklama sektörüne yönelik çözümler

zyxel-globaltechmagazineAğ teknolojileri alanında dünya liderlerinden biri olan Zyxel, tecrübesi ve üstün kalite ürünleri ile konaklama sektöründeki işletmelerin ağ iletişimini dünya standartlarında, yüksek hız, gelişmiş güvenlik ve esnek yönetilebilirlikle gerçekleştirmelerine olanak tanıyor. Kolay kurulum ve yönetim imkânı sunan Nebula ürün ailesi kapsamında; access point, switch ve güvenlik çözümleriyle uçtan uca geniş bir ürün yelpazesi sunan şirket, ihtiyaca yönelik geliştirdiği özel projeler ile otellere anahtar teslim çözümler sunuyor.

Konaklama sektörü pandemi ile tüm dünyada ciddi bir dönüşüme girdi. Salgın sonrası oteller ve diğer konaklama işletmeleri, uzun süredir beklemede olan bazı aksiyon maddelerini tekrar gündeme alarak tesislerinin eksik ve geliştirilmesi gereken yanlarına yatırım yaptılar. Özellikle müşteri deneyiminin iyileştirilmesi tarafında birçok otel bu dönemde teknoloji yatırımları yaparak ağ altyapılarını güncellediler. Bunun en önemli nedeni dijitalleşmenin daha fazla hayatın merkezine oturması ile internet erişiminin giderek önem kazanması ve internete bağlı cihaz sayısının hızla artması. Bu durum özellikle otel gibi kullanıcı sayısının yüksek olduğu mekanlardaki ağ altyapıları ve internet erişim teknolojileri üzerinde ciddi bir kapasite ve bant genişliği sorunu ortaya çıkmış durumda. Ayrıca, hızla gelişen konaklama sektöründe hem işletmelerin kendi bilgi sistemlerinin çalışması hem de müşterilerine kaliteli hizmet verebilmek için ağ altyapılarının güçlü olması gerekiyor.

Günümüz otel misafirleri bu doğrultuda konfor ve rahatlığın yanı sıra konaklayacağı otelin Wi-Fi internet erişimi hizmet kalitesini de göz önünde bulundurarak seçim yapıyor. Yapılan pazar araştırmalarına göre otel misafirleri, gürültüden sonra en çok zayıf Wi-Fi sinyalinden şikâyetçi oluyorlar. Ağ altyapılarını tüketicilerin artan internet taleplerine göre güncelleyemeyen işletmeler ise rekabette bir adım geriye düşme riskiyle karşı karşıya kalıyorlar.

Otellerin ihtiyaçlarına yönelik anahtar teslim çözümler

Son dönemde teknoloji yatırımlarına hız veren birçok otel, hem WiFi bağlantı kalitesini artırmak hem de bağlantı temelli hizmetler konusunda deneyimi iyileştirmek adına dünyanın önde gelen ağ ve internet teknolojileri sağlayıcısı Zyxel Networks’ün çözümlerini tercih etti. Zyxel, kolay kurulum ve yönetim imkânı sunan Nebula ürün ailesi kapsamında; access point, switch ve güvenlik çözümleriyle uçtan uca geniş ürün seçenekleri ile dikkat çekiyor. Zyxel’in yenilikçi çözümleri, otel ve konaklama sektöründeki firmaların ağ iletişimini dünya standartlarında, yüksek hız, gelişmiş güvenlik ve esnek yönetilebilirlikle gerçekleştirmelerine olanak tanıyor. Son bir yıl içinde çözüm ortaklarıyla birlikte Adalya Elit Lara Otel, Adrina Termal Health & Spa Hotel gibi otellere özel projeler geliştiren Zyxel, konaklama sektöründeki projeleriyle adından sıkça söz ettiriyor. Zyxel tarafından sunulan ürün ve çözümler sektörde birçok farklı amaçla kullanılabiliyor.

Nebula platformu ile otellerin bilişim yöneticileri ağ performansını uzaktan izleyebiliyor

Otellerde ağ kullanımına yönelik ihtiyaç, bulut tabanlı bir yönetim platformuyla anlaşılabiliyor ve bu sayede bant genişliği en çok ihtiyaç duyulan yerlere yönlendirilebiliyor. Bulut tabanlı ağ yönetimi sayesinde, otellerin bilişim yöneticileri ağ performansını uzaktan izleyebiliyor ve sorunları daha misafirleri etkilenmeden çözebiliyor. Zyxel’in bulut tabanlı ağ yönetimi çözümü Nebula bu noktada, otellere basit kurulum, gerçek zamanlı yapılandırma ve zahmetsizce bütün Nebula cihazlarına her zaman ve her yerden erişim gibi imkânlar sağlıyor. Ürünün kullanıcı dostu web tabanlı yönetim arayüzü sayesinde karmaşık komutlar kullanmaya gerek kalmadan ağ altyapıları kolayca yönetebiliyor.

En iyi sinyal gücü Zyxel’in WiFi 6 destekli access point ve switch’leri ile mümkün

Otellerde en iyi WiFi sinyal gücünü elde etmek için erişim noktalarının ideal konumlara yerleştirilmesi gerekiyor. Zyxel’in access point çözümleri yüksek çekim gücü ve dayanıklı yapısı ile iç ortamda olduğu gibi dış ortamda da üst düzey performans sağlıyor.

Otellere en iyi WiFi sinyal gücünü elde etme konusunda geniş bir access point çözüm yelpazesi sunan şirketin bu kategorideki yenilikçi ürünlerinden Zyxel NWA1123ACv3 access point, 1.2Gbps’ye kadar birleşik bir veri hızını destekliyor. Bu sayede tüm kullanıcılar için artırılmış kapsam ve geliştirilmiş bağlantı hızı ile işletmeler için sorunsuz ve üstün WiFi deneyimi sunuyor.

Bina estetiğinin öncelikli olduğu gösterişli otellerde tavana bir access point monte etmek her zaman mümkün değildir. Zyxel’in estetik görüntüsü ve Wi-Fi 6 teknolojisiyle öne çıkan ürünü WAX510D, seçilebilen, performans ve kapsama alanından ödün vermeden access point’in duvara veya tavana monte edilmesini sağlayan, optimize edilmiş bir çift anten ile donatılmıştır. Çeşitli uygulama türleri için kullanıcılara gerçek WiFi 6 deneyimi sunmak üzere tasarlanan WAX610D ise, otellerin en son WiFi 6 teknolojisine, gelir kaybı yaşamadan kolayca yükseltmelerini sağlıyor.

Zyxel switch çözümleri, artan iş taleplerine göre otel ağlarının genişletebilmesine olanak tanıyor.  XGS1930 serisi standalone modu ve lisans olmaksızın kullanabileceğiniz Nebula bulut yönetim platformu arasında kolaylıkla geçiş yapmanızı sağlayacak Zyxel NebulaFlex özellikleriyle birlikte geliyor. Sektörün ilk üç modlu switch çözümü olan GS2220 serisi gelişmiş trafik kontrol özellikleri ile, günümüzün birleşik uygulamaları için otellere daha fazla çeviklik ve daha etkili trafik yönetimi sağlıyor. Zyxel’in XS3800-28 switch’i ise, ağlarınıza en esnek şekilde adapte edilmesi için maksimum 24 adet 10G fiber bağlantı noktası veya 12 adet 10G bakır bağlantı noktası sunuyor.

Zyxel’in gelişmiş güvenlik çözümleri ile otellerin ağları koruma altında

Otel misafirlerinden ağa gelen yeni bağlantılar, bant genişliğinin ve kullanılabilirliğin yanı sıra, güvenliği de etkiliyor. Yetersiz WiFi güvenliği nedeniyle yaşanabilecek herhangi bir veri ihlali, otel işletmecileri için itibar ve güven kaybının ötesinde, ciddi para cezalarına da sebep olabiliyor.  Otel işletmecilerinin, ağlarını korumaya almak ve dışarıdan erişimi engellemek için güvenlik duvarları, Gelişmiş Tehdit Koruması (ATP), erişim kontrolü, kullanıcı profilleme ve çok katmanlı güvenlik gibi çözümleri tercih etmeleri güvenlik risklerini en aza indiriyor. Bu noktada Zyxel ATP Serisinin yeni ürünlerinden ATP800, içerden ve dışarıdan gelen tehditlere karşı konvansiyonel güvenlik çözümlerinden farklı olarak çok katmanlı koruma sağlıyor. Çözümün yapay zekaya dayalı algoritması, kuruma yapılan her siber tehdidi önem derecesine göre sınıflandırıyor.  Böylece işletmelerin en aktif tehditleri tanımlaması ve ona uygun önlem alması sağlanıyor. Zyxel ATP500 Serisi ise, İşbirliğine Dayalı Tespit ve Müdahale (CDR) özelliği ile daha karmaşık organizasyon iş gücü, iş yükü ve işyerinde ortaya çıkan tehditleri ve riskleri belirlemek için kullanılıyor.

Zyxel’in daha fazla güvenlik duvarı performans iyileştirmesi ve imza tabanlı Birleşik Tehdit Yönetimi (UTM) performans kazancı kapasitesine sahip platformu yeni USG FLEX Serisi otel işletmelerinin güvenlik konusunda işini kolaylaştıran çözümlerle geliyor. Bu serinin öne çıkan ürünlerinden USG FLEX 500 Güvenlik Duvarı, hem iki faktörlü kimlik doğrulama hem de güvenlik tüneli ile üretkenliği artırıyor güvenliği üst seviyeye taşırken BT desteğini kolaylaştırıyor. Çözüm, yalnızca ağı korumakla kalmayıp, aynı zamanda Hotspot, AP yönetimi ve eşzamanlı cihaz güncellemesi de dahil olmak üzere ağırlama özelliklerini destekliyor.

Bağlantıda olmanın her zamankinden daha önemli hale geldiği günümüzde Zyxel sunduğu ürün ve çözümlerle otel gibi insan ve veri trafiğinin yüksek olduğu tesislerde, iş sürekliği ve 7/24 kesintisiz internet iletişimi kesintisiz bir hale getirerek, hem verimliliği hem de müşteri memnuniyetini üst seviyeye çıkartıyor.

Teknoloji Makaleleri