Salı, Nisan 23, 2024

İlgili İçerikler

Bu hafta gündemdekiler

NetApp’tan Verileriniz İçin Yeni Çözümler

netapp_globaltechmagazineVeri depolama ve yönetimi alanında dünyanın lider şirketlerinden NetApp’ın yeni hizmeti, iş ortaklarının kendi sistemlerindeki verileri Amazon Web Hizmetleri’ne taşıyabilmeleri için güvenli bir veri aktarma yolu oluşturmalarına yardımcı oluyor.

NetApp, hibrid BT dağıtımı sırasında veri yedekleme ve veri kurtarma sürelerini iyileştiren yeni yazılım ve çözümlerini piyasaya sürdüğünü duyurdu. NetApp’ın yeni hizmeti, verinin tüm yaşam döngüsü boyunca kontrol altında tutulmasını sağlayacak ve nerede, nasıl, ne zaman depolanması gerektiğiyle ilgili iş ortaklarına daha fazla denetim kabiliyeti kazandıracak. Aynı zamanda yedekleme, kurtarma ve arşivleme sırasında karşılaşılan zorlukları ortadan kaldırmak için Amazon Web Hizmetleri’nin (AWS) esnekliğini de artırmalarına yardımcı olacak.

NetApp, altyapı olarak sadece bulutun kullanıldığı SteelStore® yedekleme çözümünün üç yeni modelini Amazon Machine Image (AMI) olarak piyasaya sürdü. AMI, bulut tabanlı iş yüklerinin yedeklenmesinde işletmelere etkili ve güvenli bir yaklaşım sunuyor. Aynı zamanda işletmeler, bulutta kesintisiz ve güvenli bir veri koruma için kendi sistemlerinde aktifleştirilebilecek fiziksel SteelStore® araçlarını da tercih edebiliyorlar.

NetApp, yeni hizmet kapsamında ayrıca Amazon S3 (Amazon Basit Depolama Servisi) için destek fonksiyonu ekliyor. Bu fonksiyon, uzun vadeli arşivleme için ölçeklenebilir ve sağlam bir nesne depolama çözümü olan StorageGRID® Webscale için depolama katmanı olarak işlev görüyor. OnCommand® Cloud Manager (Bulut Yöneticisi) ve OnCommand Insight (İçgörü) yazılımları ile Cloud ONTAP™ aboneliği için yeni güncellemeler yayınlayan NetApp, iş süreçlerinde inovasyon ve BT duyarlılığını artırmak isteyen işletmelere yeni kabiliyetler kazandırıyor.

“Her işletmenin büyüme hedeflerini destekleyecek BT gereksinimleri farklı olduğu için işletmeler bulut çözümlerini kendi tercihleri doğrultusunda kullanmak istiyor” diyen NetApp Bulut Çözümleri Başkan Yardımcısı Phil Brotherton sözlerini şöyle sürdürüyor: “NetApp, uçtan uca veri sistemi mimarisi ‘data fabric’ vizyonuyla hibrid BT’yi sadeleştiriyor, hızlandırıyor ve daha güvenli hale getiriyor. Yeni yedekleme ve arşivleme çözümlerimiz, iş ortaklarımızın hibrid dağıtım süreçlerinde esneklik kazanmasına yardımcı olurken, aynı zamanda maliyetlerini düşürüyor.”

Amazon Web Hizmetleri Küresel Partner Ekosistemi Başkan Yardımcısı Terry Wise ise, “Küçük, orta ve büyük ölçekli işletmelerin hepsi, inovasyonu ve esnekliği hayata geçirmek, düşük maliyetlerle iş süreçlerini tamamlamak için verilerini ve iş yüklerini AWS’ye aktarmanın yollarını arıyorlar. Yeni nesil depolama çözümleri, AWS ve NetApp arasındaki sağlam işbirliğinin bir sonucu olarak iş ortaklarımızın kendi sistemlerindeki kaynakları AWS aktarmaları için maliyet avantajlı, kolay ve esnek bir yöntem sunuyor.”

Data Fabric Vizyonu

NetApp önümüzdeki 10 yıl boyunca hibrid BT mimarisinin BT dağıtımında kullanılacak en yaygın modellerden biri olacağını öngörüyor. İşletmeler bulut teknolojilerinin sunduğu hız ve ölçeklendirme avantajlarından etkileniyor, fakat bugün asıl ihtiyaç duydukları şey, verilerini kontrol altında tutabilmek için gereken yeni veri yönetim stratejileri. Çünkü şirket için kritik öneme sahip varlıklar artık kurum duvarlarının dışına çıkmış durumda. İşte NetApp’ın iş ortaklarının veri hakimiyetini ve BT dağıtım modellerindeki seçeneklerini artırmak için ortaya koyduğu “data fabric” vizyonu da bu noktada devreye giriyor.

NetApp’ın veri yaşam döngüsünü hedefleyen yeni çözümleri, veri her nerede olursa olsun, işletmelere tüm verilerini kontrol altına alma, entegre etme, yer değiştirme, güvenli ve tutarlı bir şekilde yönetme olanağı tanıyor. İşletmeler, NetApp’ın müşteri ihtiyaçları doğrultusunda tasarlanan ve her geçen gün geliştirilen hızlı ve güvenilir hibrid dağıtım çözümlerine, bu alandaki uzmanlığına ve yatırımlarına güveniyor. Dünya çapında 275’ten fazla hizmet sağlayıcı, NetApp teknolojileriyle hayata geçen “data fabric” vizyonunun geliştirilmesine katkıda bulunuyor.

Geliştirilmiş NetApp SteelStore® ve StorageGRID® Webscale çözümleri, uzun vadeli arşivleme için Amazon S3 ve Amazon Glacier’ın esnekliğini sunuyor. NetApp iş ortakları aynı zamanda verilerini tek veya yerel bir veri merkezinde ya da teyp ortamlarında bulundurma risklerine karşı ek bir güvenli fiziksel ortam elde ediyorlar. NetApp portföyüne eklenen bu yeni çözümler, iş ortaklarının kendi depolama sistemlerini AWS kaynaklarıyla entegre edebilmeleri için ideal bir adım olarak da sunuluyor. NetApp performans, kullanılabilirlik ve özel kurumsal depolama yönetimine yönelik maliyet avantajlarını, bulut esnekliğiyle birlikte işletmelere kazandıran AWS Özel Depolama çözümünü daha önce piyasaya sürmüş ilk şirketti. AWS Marketplace’de yazılım aboneliği olarak yer alan NetApp’ın sektör lideri Depolama İşletim Sistemi (OS) NetApp Cloud ONTAP® yazılım aboneliği ise, “cloud bursting” ve felaket kurtarma işlemleri için maliyet avantajı sunuyor.

Yeni Hibrid Çözümlerde hangi özellikler öne çıkıyor?

§  StorageGRID® Webscale 10.1 işletmelere veriyi doğru yerlerde güvenli bir şekilde depolamak için gerekli araçları sunuyor. Dinamik politika motoruyla desteklenen StorageGRID® Webscale, Amazon S3’ün maliyet avantajlı bir şekilde AWS üzerinde veri depolamasına yardımcı oluyor. Coğrafi olarak dağıtılmış “erasure coding” ise, işletmelerin kendi sistemlerindeki maliyetleri aşağı çekerken aynı zamanda güvenliği artırıyor. StorageGRID® Webscale nesne depolama çözümü, araç ve yazılım modelleri olarak kullanılabiliyor ve aynı “grid” üzerinde birleştirilebiliyor.

§  NetApp, altyapı olarak sadece bulutun kullanıldığı SteelStore® yedekleme çözümünün üç yeni modelini Amazon Machine Image (AMI) olarak piyasaya sürdü. AMI, bulut tabanlı iş yüklerinin yedeklenmesinde işletmelere etkili ve güvenli bir yaklaşım sunuyor. Aynı zamanda işletmeler, bulutta kesintisiz ve güvenli bir veri koruma için kendi sistemlerinde aktifleştirilebilecek fiziksel SteelStore® araçlarını da tercih edebiliyorlar.

§  NetApp OnCommand® Insight 7.1 yazılımı, hibrid ortamlar için sektör lideri Storage Resource Management’ı (SRM – Depolama Kaynak Yönetimi) sunuyor. İşletmeler, performans denetimi, kapasite yönetimi, iyileştirme fırsatlarının tanımlanması ve BT maliyetlerinin tespit edilmesi sayesinde hizmet seviyesi sözleşmelerindeki şartları da yerine getirebiliyorlar. Yeni yazılım aynı zamanda hibrid depolama dağıtımlarında aracılık ve denetleme fonksiyonlarını da geliştiriyor. OPEX ve CAPEX maliyetlerini de azaltan inovasyonlar sayesinde işletmelerin kapasite planlama kabiliyetini artırıyor. NetApp ayrıca yeni grafik bileşenler, gösterge tabloları ve ek veri noktaları gibi gelişmiş veri görselleştirme özelliği ile kullanılabilirliği de artırıyor.

§  İşletmeler artık Cloud Manager® yazılımını ve Cloud ONTAP® yazılım aboneliğini, tek bir uygulama aracılığıyla bulutta veri kopyalama yönetimi için de kullanabilecekler. Aynı zamanda Cloud ONTAP® yazılım aboneliğinin ve OnCommand® Cloud Manager’ın dağıtımını sadeleştirerek NetApp hizmet ve destek kaydını otomatik hale getirebilecekler.

OnCommand® Cloud Manager (Bulut Yöneticisi) ve Cloud ONTAP® yazılım aboneliğinin yeni sürümleri, NetApp’ın üç yeni SteelStore Amazon Machine Image (AMI) modellerinin yazılım abonelikleriyle birlikte AWS Marketplace’te satışta. NetApp OnCommand® Insight (İçgörü) 7.1 yazılımı Mart ayında piyasaya çıkarken, StorageGRID Webscale 10.1 ve the StorageGRID Webscale aracı da 2015’in Nisan ayında piyasaya sürülecek.

Teknoloji Makaleleri