Cuma, Nisan 26, 2024

İlgili İçerikler

Bu hafta gündemdekiler

Dell Yazılım Tanımlı Depolama Portföyünü Yeni XC Serisi ile Genişletiyor

dell_globaltechmagazineDell, Dell XC Serisi Web-Scale Converged Cihazların ikinci serisini duyurdu. Bu son derece ölçeklenebilir tümleşik çözümler, veri merkezini modernleştirmeye yardımcı olacak ve depolama kapasitesinde %50’den fazla, raf yoğunluğunda ise iki kata kadar artış sağlayacak. Bu gelişmeler kullanıcıların sanal masaüstü altyapıları (VDI), özel bulut ve büyük veri gibi çok çeşitli iş yüklerini kolaylıkla kullanmalarına destek verecek.

Yeni Dell XC Serisi sürüm 2.0 cihazları, müşterilere ilk kez, Nutanix yazılımı ve Dell global destek hizmetleriyle birlikte Dell PowerEdge 13. nesil sunucu teknolojilerine dayalı olarak kurumsal sınıf depolama, hesaplama ve hipervizör kaynaklarını entegre tek bir çözüm olarak sunarken Dell’in geniş Yazılım Tanımlı Depolama (SDS) portföyünü daha da büyütüyor.

Dell META Bölgesi Kurumsal Ürünler Pazarlama Müdürü Tunç Erkan, “Müşteriler ilk Dell XC Serisi cihazlarımıza yoğun bir ilgi gösterdiler ve bu yeni ürünler de çıtayı önemli ölçüde yükseltti,” yorumunu yaptı ve ekledi:

“Yeni Web-Scale Converged cihazlar, konfigürasyon esnekliğini artırıyor, 13. nesil sunucularımızla daha fazla performans ve kapasite sağlıyor. Bu sebeple, bu sistemler bilişim yapılarını daha yeni ve tümleşik sistemlere taşımak isteyen müşteriler için daha da cazip hale geliyor.”

Yüksek performans, hızlı kurulum ve daha düşük işletme maliyetlerinin yanında basitleştirilmiş ve güçlü çözümler kurma fırsatları sebebiyle, müşterilerin tümleşik sistemlere ilgisi artmaya devam ediyor. Dell XC Serisi, BT araştırmaları şirketi Wikibon’un bir süre önce yayımladığı bir analize göre, geleneksel bir VDI çözümüne oranla %27’ye varan daha düşük maliyet sağlıyor ve değere dönüşme süresini 6 kata varan oranlarda hızlandırıyor.

Dell XC Serisi Web-Scale Converged cihazlar portföyünün yeni serisinde Dell PowerEdge 13. nesil sunucu teknolojisine dayanarak üretilen yeni Dell XC Serisi XC630 ve XC730xd yer alıyor. Cihazlar ilk XC Serisini önemli ölçüde geliştiriyor ve şu özellikleri sunuyor:

•          Daha hızlı uygulama performansı— Daha yüksek performanslı sunucular ve ek sürücü seçenekleri (flash ve sabit disk), VDI, özel bulut ve büyük veri projelerinde rastlanan zorlu iş yüklerini desteklemekte.

•          Daha yüksek yoğunluk— Yoğunluğun iki katına çıkarılarak raf birimi başına 16TB’a yükseltilmesi, önceki versiyona göre aynı miktarda verinin, gereken raf alanının yarısında tutulmasını sağlar. Böylece özellikle yönetilen servis sağlayıcılara ve eş yerleşimli veri merkezleri kullanan müşterilere avantaj sağlanmakta.

•          Daha fazla esneklik— Endüstride hesaplama ve bellek alanlarında yaşanan ilerlemelerin her cihaz için birden çok sürücü, bellek ve işlemci seçenekleriyle birleşmesi, daha kesin bir iş yükü eşleşmesini ve granüler seviyede ölçeklendirilebilirlik sunar.

Yeni Dell XC630, XC portföyüne kompakt bir 1U form faktörü de getiriyor. XC630, Dell’in ilk XC720xd cihazıyla karşılaştırıldığında; önceki raf alanının yarısında daha fazla sanal masaüstü kullanıcısını destekliyor. Bu özellikleri cihazı, sınırlı raf alanına sahip ya da VDI ve diğer sanallaştırılmış iş yüklerini konuşlandıran müşteriler için daha da cazip bir seçenek haline getiriyor. Yeni Dell XC730XD (2U), bir önceki nesil cihazlarla karşılaştırıldığında %60 daha fazla – 32TB’a kadar – depolamayı destekleyebilmesi ile öne çıkarken, özellikle özel bulut ve büyük veri iş yüklerini konuşlandıran müşterilere avantaj sağlıyor.

Dell XC Serisi kolayca kurulabilecek ve kademeli olarak ölçeklendirilebilecek şekilde tasarlandığı için toplam sahip olma maliyetini (TCO) düşürüyor. Bu sayede müşterilerin “büyüdükçe ödeme” modeliyle yeni cihazları dakikalar içinde sistemlerine ekleyebilmelerine olanak tanıyor. Müşteriler aynı altyapıyı kullanarak birden çok sanallaştırılmış iş yükünü konuşlandırabiliyor. Ayrıca beklenen büyüme için gereğinden fazla cihaz temin etmeye gerek kalmaksızın BT ortamlarını tek tek cihazlar halinde ölçeklendirerek iş ortamındaki değişikliklere kolayca yanıt verebiliyorlar.

Cihazlar müşterilerin, sanal ortamlarını VM (sanal makina)  seviyesinde yönetmelerini olanaklı kılıyor. Bu durum cihazları VDI, özel bulut, yüksek performanslı sunucu sanallaştırması ve birden çok hipervizör platformunu kullanan veri merkezleri için ideal hale getiriyor.

Dell XC Serisi Web-scale Yakınsanmış Cihazlar Sürüm 2.0, Mart ayında içinde dünya genelinde piyasaya sürülecek. Dell XC Serisi Web-scale Yakınsanmış Cihazların farkını anlatan video için https://www.youtube.com/watch?v=GUHeo0QA2_o adresini kullanabilirsiniz.

Teknoloji Makaleleri