Perşembe, Mart 28, 2024

İlgili İçerikler

Bu hafta gündemdekiler

Avea Dünya Mobil Kongresi’nde Avea Arabam Uygulamasını Tanıttı

avea_globaltechmagazineGSM, iBeacon ve GPS özelliklerini bir araya getirerek aracın park edildiği yerin kolayca bulunmasını sağlayan “Avea Arabam” uygulaması dünyanın operatör bazlı ilk uygulaması.

Türkiye’nin en inovatif mobil operatörü Avea, dünyada bir ilki gerçekleştirerek GSM, iBeacon ve GPS özelliklerini bir araya getiren ve park yerinin kolayca bulunmasını sağlayan “Avea Arabam” uygulamasını Dünya Mobil Kongresi’nde tanıttı. Uygulama, kendi sınıfında operatör bazlı ilk uygulama olma özelliği de taşıyor.

Aracın park edildiği yeri işaretliyor

Avea Arabam uygulaması, otomobil sahiplerinin araçlarını park ettikleri yerleri işaretlemelerini, araçlarına olan uzaklıklarını iBeacon teknolojisini kullanarak ölçmelerini ve araçlarına kolayca ulaşabilecekleri en uygun rotayı çizmelerini sağlıyor. Avea Arabam uygulamasına zamanla en yakın otopark ve benzin istasyonunu bulma, yakıt takibi, kasko ve poliçe takibi ve motorlu taşıtlar vergisini hatırlatma gibi özellikler de eklenecek.

Otomobil sahiplerinin, araçlarıyla ilgili tüm ihtiyaçlarına yanıt veren Avea Arabam uygulaması, Android ve iOS işletim sistemlerine sahip akıllı telefonlarda kullanılabiliyor

Avea Arabam Uygulaması ile neler yapılabiliryor…

·    Park yeri bulunulan konuma göre kaydedilebiliyor ve park yeriyle ilgili notlar alınabiliyor (Kat2, Yeşil Otopark, B73 gibi)

·         Bulunulan konumdan park yerine rota çizilebiliyor ve pusula sayesinde aracın yönü görülebiliyor.

·  iBeacon teknolojisiyle çalışan Aracımı Bul Kiti ile radar ekranından araca ne kadar yaklaşıldığı takip edilebiliyor.

·        Aracın park edildiği konum işaretlenmezse, Aracımı Bul Kiti ile park yeri otomatik olarak kaydedilebiliyor.

·    Aracımı Bul Kiti ile aracın park yeri aranırken yaklaştıkça veya uzaklaştıkça radardan takip yapılabilir ve istendiği takdirde sesli bildirimler alınabiliyor.

Teknoloji Makaleleri