Cumartesi, Nisan 20, 2024

İlgili İçerikler

Bu hafta gündemdekiler

Proline Safe Secure Pakistan Fuarı’nda Akıllı Şehirler ve Alan Güvenliği Çözümlerini Anlattı

proline_globaltechmagazineProline, son teknoloji akıllı güvenlik çözümlerini, ana sponsorları arasında yer aldığı Safe Secure Pakistan 2015 fuarında ziyaretçilerin beğenisine sundu.

10-12 Mart 2015 tarihleri arasında Pakistan’ın İslamabad şehrinde gerçekleşen Safe Secure Pakistan Fuarı, güvenlik sektöründeki uluslararası katılımcı ve ziyaretçileri bir araya getirdi.

20’den fazla ülkeden 250’nin üzerinde firmanın katıldığı fuarda Proline, ilerleyen dönemde Pakistan’da gerçekleştirmeyi planladığı projeler kapsamında sağlayacağı ürün ve teknolojileri tanıttı. Güvenli & Akıllı Şehirler, eID & Biyometri, Alan Güvenliği, Sosyal Medya & Büyük Veri Analizi ve Coğrafi Bilgi Sistemleri alanlarındaki çözümleriyle fuarda yer alan Proline, Asya çapındaki önemli etkinliklerden biri olan fuarın ana sponsorları arasında yer aldı.

Pakistan’ın önde gelen kamu kurumlarının üst düzey yetkililerinin ve özel sektör temsilcilerinin Proline’ın ürün ve çözümlerine yoğun ilgi gösterdiği etkinliğin ikinci gününde gerçekleşen konferansta, Proline Strateji ve İş Geliştirme Müdürü Serhan Ünalan “Alan Güvenliği için Akıllı Platformlar” başlıklı beğeni toplayan bir sunum yaptı.

Proline Kent Güvenlik Yönetimi Sistemleri alanında Türkiye, Kuzey Afrika, Ortadoğu ve Asya’da çözümler sunuyor. Akıllı & Güvenli Şehirler ve Alan Güvenliği çözümleriyle öne çıktıklarını anlatan Ünalan, sunumunda şu ifadeleri kullandı: “Proline’ın stratejik alan güvenliği çözümleri kapsamında; havaalanları, limanlar, finans merkezleri, konsolosluk binaları, askeri bölgeler ve cezaevleri gibi insan trafiğinin yoğun olduğu alanların güvenliğinin sağlanabilmesi için yeni nesil teknolojik ürünler kullanılıyor ve güvenlik önlemleri üst seviyeye çıkarılıyor. Proline’ın stratejik alan güvenliği çözümü; alan–sınır güvenliği ve giriş–çıkış güvenliği olmak üzere iki ana bileşenden oluşuyor. Her bir bileşen altında farklı ve yenilikçi teknolojik ürünler birbirine entegre edilerek komple bir güvenlik çözümü oluşturuluyor.”

Alan-Sınır Güvenliği bileşeninde akıllı çit, radar, tünel tespit, gömülü kablo ve kamera sistemleri gibi teknolojiler bulunduğunu anlatan Ünalan, bu teknolojilerin sağladığı imkanlardan da şu şekilde bahsetti: “Bu teknolojiler ile güvenlik ihlaline yol açabilecek her türlü tırmanma, sızma gibi tehditler algılanıp etkisiz hale getiriliyor. Bu teknolojilere ek olarak belirli alanlar içindeki izinsiz telefon görüşmelerinin ve veri transferinin engellendiği sinyal kesiciler bulunuyor. Tüm bu sistemler gözetleme ve anlamlandırma teknolojileri ile desteklenerek komple bir güvenlik alanı oluşturuluyor.”

Teknoloji Makaleleri