Cuma, Mart 29, 2024

İlgili İçerikler

Bu hafta gündemdekiler

Özgür Yazılım ve Linux Günleri 27-28 Mart’ta Başlıyor

ozguryazilimlinux_globaltechmagazineİstanbul Bilgi Üniversitesi Mühendislik ve Doğa Bilimleri Fakültesi ile Linux Kullanıcı Derneği tarafından düzenlenen “Özgür Yazılım ve Linux Günleri 2015” 27-28 Mart 2015 tarihlerinde santralistanbul Kampüsü’nde düzenlenecek.

Yazılım endüstrisini geliştirmek, yazılım maliyetlerini düşürmek, bilgisayar okuryazarlığını arttırmak amacıyla İstanbul Bilgi Üniversitesi Mühendislik ve Doğa Bilimleri Fakültesi ile Linux Kullanıcı Derneği tarafından organize edilen  “Özgür Yazılı ve Linux Günleri’ bu yıl 13. kez gerçekleşecek.

Günümüzde çoğu kişi tarafından sorulan temel soru “özgür yazılımlara geçmeli miyiz?” sorusu değildir. Artık “hangi özgür ve açık kodlu yazılım kombinasyonlarını ne tür işlerde kullanabiliriz?”, “geliştirdiğimiz özgür yazılım için ne tür bir iş modelini hedeflemeliyiz?”, “hedeflediğimiz özgür yazılımlar için en iyi eğitimleri nasıl alabilir yahut verebiliriz?” gibi pratik sorular gündemdedir. Bilgi işlem dünyasının amacı artık düşük maliyetli, güvenilir, açık standartlarla uyumlu ve ticari dalgalanmalar ile krizlere dayanıklı sistemleri tasarlamak, bunları olabildiğince yaygınlaştırmaktır.

Bu amaca katkıda bulunmak amacıyla her yıl düzenlenen Özgür Yazılım ve Linux Günleri’nde bilişim sektörünün uzmanları bilgi teknolojilerindeki son gelişmeleri paylaşılacak. Linux’a ve özgür yazılıma ilgi duyan katımcılar tanıtıcı ve teknik seminerler katılacabiliecek. Aynı zamanda katılımcılar, oyun turnuvasına katılarak bir yandan öğrenirken bir yandan da eğlenceli zaman geçirebilecek.

Teknoloji Makaleleri