Perşembe, Nisan 18, 2024

İlgili İçerikler

Bu hafta gündemdekiler

Sony Yeni 4K Bellek Oynatıcısı PMW-PZ1’i Piyasaya Sürdü

pmwpz1_3q_20150119_01Sony, 4K çekim ve post prodüksiyon uygulamaları için yüksek kaliteli ve uygun maliyetli bir oynatma çözümü olan yeni 4K SxS bellek oynatıcısı PMW-PZ1’i duyurdu. Ürün, Haziran 2015’ten itibaren piyasaya çıkacak.
XAVC Intra ve Long, MPEG HD422 ve MPEG HD dahil olmak üzere çeşitli formatları destekleyen ve profesyonelden son kullanıcıya geniş kullanım seçeneklerine sahip PMW-PZ1, 4K (24p’den 60p’ye) ve HD video için çoklu format oynatma yeteneği sunar.

PMW-PZ1 bir SxS kart yuvası, bir HDMI çıkışı, 3G/HD-SDI çıkışları (x4), bir ses çıkışı, LCD renkli monitör ve daha fazlasıyla donatılmıştır. Bu çok yönlü arabirimler, sadece video prodüksiyonu için değil aynı zamanda etkinlikler, sergiler, müzeler vb. yerlerde 4K ekipmanı ve 4K videowall’ların geliştirilmesi için çeşitli uygulamalarda 4K ve HD videonun sorunsuzca oynatılmasına, kopyalanmasına ve izlenmesine olanak tanır.

Saha çekimleri ve yerinde çekimler sırasında Sony PMW-F55 gibi kameralarda çekilen 4K görüntüler, anında PMW-PZ1’de kontrol edilebilir veya HDMI çıkışı yoluyla profesyonel bir monitöre veya televizyona aktarılabilir. Etkinlik mekanlarında 4K video, bilgi ekranına veya projektörlere aktarılabilir. SxS ortamındaki verileri, başka cihaz kullanmaksızın doğrudan bir harici depolama alanına kopyalamak için de kullanılabilir.

Sony Profesyonel Çözümler Avrupa’dan Lucie Wendremaire, “4K çekim ve düzenlemenin hızlı büyümesine rağmen 4K video kliplerin oynatılması genellikle hala teknik bilgiye sahip kullanıcılar tarafından çalıştırılabilen, maliyetli, yüksek güçlü bilgisayarlar veya sunucular gerektiriyor. PMW-PZ1, piyasanın uygun maliyetli, kullanımı kolay ve kompakt bir 4K oynatma çözümü ihtiyacını karşılıyor. Çeşitli formatlarla uyumludur, kolay bağlantılar için pratik girişlere ve çıkışlara sahiptir ve tüm kullanıcılar tarafından kolayca kullanılan bir sezgisel arabirim sunar” diyor.

PMW-PZ1, güvenilir bir 4K/HD bellek oynatıcısı arayanlar için ideal olan bir dizi temel özelliğe sahip:

4K ve HD çoklu format yeteneği

PMW-PZ1, 4K ve HD için oldukça esnek bir çoklu format oynatma yeteneğine sahiptir. XAVC Intra, XAVC Uzun, XAVC S-Long, MPEG HD422 ve MPEG HD dahil olmak üzere çeşitli formatları oynatabilir.

Basit kopyalama ve yedekleme süreçleri

PMW-PZ1, harici bir USB depolama cihazına bağlantı için tasarlanmış bir USB arabirimiyle donatılmıştır. Bu, kullanıcıların SxS ortamındaki verileri başka cihazlara ihtiyaç duymaksızın doğrudan harici depolama alanına kopyalamasına olanak tanır. PMW-PZ1 harici USB depolama cihazında bir kopya günlüğü (csv formatı) oluşturarak kullanıcıların kopyalanan dosyaların dosya adlarını kolayca kontrol etmelerine yardımcı olur. Kopyalama sürecinin daha doğru ilerlemesi için kullanıcılar herhangi bir kopyalama hatasını önlemek amacıyla kopyalamadan önce doğrulama işlevini etkinleştirebilirler.

Çok yönlü arabirimler

Diğer cihazlarla bağlantı ve birlikte çalışabilirlik, hızlı ve kolay kullanım sağlamak için her bellek oynatıcısı açısından çok önemlidir. PMW-PZ1 bu ihtiyacı bir HDMI bağlantı noktası ve dört 3G/HD-SDI çıkışını içeren çok yönlü giriş ve çıkış arabirimleriyle karşılıyor. PMW-PZ1, prodüksiyonda karşılaşılan çeşitli durumlarda en esnek çalıştırma olanağı için HDMI bağlantı noktası yoluyla profesyonel monitörlere ve projektörlere, hatta kullanıcı TV’lerine bağlanabilir. Oynatıcı üzerinde bağımsız bir ses çıkışı da bulunur. PMW-PZ1 biri harici USB depolamayla bağlantı, diğeri ise kullanıcının PMW-PZ1’i kullanabilmesi için bir fare cihazına bağlantıya yönelik olmak üzere iki USB arabirimiyle donatılmıştır. Bu sadece verilerin kopyalanmasını sağlamakla kalmaz, aynı zamanda kullanıcının harici USB depolama cihazındaki klip verilerini oynatmasına olanak tanır.

Teknoloji Makaleleri