Salı, Mart 19, 2024

İlgili İçerikler

Bu hafta gündemdekiler

Dell XPS 13 Türkiye’de

dell_globaltechmagazineDell, tüm dünyada heyecan uyandıran Dell XPS 13’ün Türkiye’deki tüketicilerle buluşmaya başladığını açıkladı. Tasarım ve performans arasındaki dengeyi en iyi şekilde sağlayan XPS 13, sadece 5,2 mm kalınlığında neredeyse çerçevesiz ekranıyla bambaşka bir deneyim sunuyor. Dünyanın en yüksek performanslı 13 inç bilgisayarı olan XPS 13, tek bir şarjla 15 saate kadar kullanım ömrü ile sınıfında rakipsiz özellikleri bir araya getiriyor.

Hiçbir rakibinde bulunmayan 5,7 milyon piksellik UltraSharp Quad HD+ ekran bulunan kişisel bilgisayar, göz alıcı renklere ve detayları çok daha net gösteren yapıya sahip. Ayrıca 170 dereceye kadar geniş izleme açısı sunan IGZO2 IPS panel, birden fazla kişinin multimedya içeriklerin keyfini çıkarmasını sağlıyor. Corning® Gorilla® Glass NBT™ QHD+ ekran, çiziklere karşı geleneksel malzemelere kıyasla 10 kat kadar daha dayanıklı bir yapı sunuyor.

Sınıfının en yüksek performansı XPS 13’de

5. nesil Intel Core işlemciler ve SSD depolama birimi kullanılan XPS 13, tüm rakiplerinden daha güçlü bir performans ve tepki süresi sunuyor. Intel Rapid Start teknolojisi bulunan bilgisayarda önyükleme ve sürdürme işlemi yalnızca birkaç saniyede tamamlanıyor. Bu üstün performansının yanı sıra 1,18 kilogramdan başlayan ağırlığıyla kolayca taşınabilen XPS 13, şık tasarımıyla da öne çıkıyor.

İşlenmiş alüminyum yapısıyla daha sağlam ve dayanıklı bir kasası bulunan kişisel bilgisayar, aynen yüksek performanslı otomobillerde yer alan karbon fiber yapısıyla sağlamlığı zarafetle birleştiriyor. Bununla birlikte ENERGY STAR® 6.0 sertifikasına sahip olan XPS 13, geçmişte hiç olmadığı kadar yüksek enerji verimliliğine sahip olmasının yanı sıra kurşun, cıva ya da diğer zararlı maddeleri içermiyor.

Dell Türkiye Ülke Müdürü Didem Duru, “Yeni XPS 13, sadece Dell’de bulunan tarz, içerik ve yazılım çözümleriyle çıtayı yükseltiyor. Tanıtıldığı günden bu yana birçok ödülün sahibi olan kişisel bilgisayar, Türkiye’de de merakla bekleniyor. Bu yenilikçi ve sektörün en performansı yüksek 13 inç kişisel bilgisayarını piyasaya sunmaktan gurur duyuyoruz” dedi.

Teknoloji Makaleleri