Salı, Mart 19, 2024

İlgili İçerikler

Bu hafta gündemdekiler

Software AG Veri Analitiği Alanında Güçleniyor

softwareag_globaltechmagazineİşletmelere gerçek zamanlı veri işleme hizmetleri sunan Evalueserve, müşterilerine verdiği Hassas Veri Analitiği ile ilgili danışmanlık hizmetini geliştirmek üzere Software AG Partner Ekosistemi’ne dâhil oldu. Şirket, bundan böyle 360 derece veri analitiği ve büyük veri hizmetlerinde Software AG’nin Apama Akış Analitiği Platformu’nu kullanacak.

Software AG, veri analitiği firması Evalueserve’un Partner Ekosistemi’ne katıldığını duyurdu. Veri Analitiği danışmanlık hizmetleri ve çözümlerinde uzmanlaşan Evalueserve, Software AG’nin katma değer yaratan iş ortaklarından biri olarak, işletmelerin büyük ve hızlı veriden en üst düzeyde faydalanmasına ve rekabet üstünlüğü sağlayan gerçek zamanlı içgörüler elde etmesine yardımcı olacak.

Software AG ile güçlerini birleştiren Evalueserve, iş dünyasının ihtiyaç duyduğu veri akış analitiği hizmetlerine yönelik olarak tasarladığı kapsamlı süreçler ile tanınıyor. Tüketici tercihleri ve pazar koşullarındaki değişimleri, “mind+machine” yaklaşımıyla gerçek zamanlı olarak takip eden Evalueserve, 360 derece veri analitiği hizmetlerinde işletmelerin mevcut konjonktürler karşısında aksiyona dönüştürülebilir içgörüler edinmesini sağlıyor. Yüksek teknolojiyi temel alan “mind+machine” uygulamasının ardında ise, araştırma ve veri yönetimi alanında yenilikçi hizmetler geliştiren, işletmelerin sorunları doğrultusunda iş zekâsı sistemleri tasarlayan dünya çapındaki uzman analistler var.

Evalueserve, işbirliği kapsamında mevcut hizmetlerini çeşitlendirmek ve iyileştirmek amacıyla bundan böyle Software AG’nin Apama Akış Analitiği Platformu’ndan faydalanacak. Platform, şirketin Risk ve Uyumluluk, Müşteri İçgörüleri, Nesnelerin İnterneti gibi karmaşık süreçlerde veri akışlarını yönetmesine yardımcı olacak. İşletme için kritik bileşenlerdeki herhangi bir sorunu öngörme ve proaktif şekilde aksiyon alma konusunda hizmet mühendislerine yol gösteren Apama, cihazlardan ve makinelerden durmaksızın gelen verileri gerçek zamanlı analizler ile değerlendirerek beklenmedik aksaklıkların ve maddi kayıpların önüne geçiyor.

Evalueserve gibi güçlü iş ortaklarıyla partner ekosistemini büyütmeye devam ettiklerini belirten Software AG Küresel İşbirlikleri Yönetimi Başkan Yardımcısı Frank Schiewer, “Müşterilerimizin her geçen gün büyüyen ve sonsuz fırsatlar sunan dijital ekonomiden daha fazla pay alması, oluşturduğumuz partner ekosistemine bağlı. Bu nedenle işbirliklerimize çok önem veriyoruz. Bugün Almanya gayri safi yurtiçi hasılasının (GDP) yüzde 8’ine denk gelen dijital ekonomi, Avrupa Komisyonu verilerine göre 2016’da yalnızca G20 ülkelerinde 3.2 trilyon avroluk bir pazar haline gelecek. Evalueserve de dijital ekonomiye dâhil olmak ve dijital işletme yolunda ilerlemek isteyen şirketlere önemli bir hizmet sunuyor. Biz de Software AG olarak rekabet avantajı ve katma değer yaratan türde işbirliklerine imza atarak hizmetlerimizi yaygınlaştırıyoruz” diyor.

Evalueserve CEO’su Marc Vollenweider ise, işbirliğiyle ilgili olarak, “Günümüzde dijital ekonomiye dair riskler çok fazla. İşletmeler değişen pazar şartlarının gerisinde kalmak istemiyor. Software AG ile imzaladığımız işbirliği sözleşmesi, tam da bu noktada devreye giriyor ve akış analitiği hizmetlerimizin etkisini genişletirken, aynı zamanda müşterilerimiz için yeni iş fırsatlarına da kapı aralıyor” diyor.

Teknoloji Makaleleri