Cuma, Nisan 26, 2024

İlgili İçerikler

Bu hafta gündemdekiler

Huawei Mate7 Varsa Sorun Yok

mate7_01Huawei’nin 2015’te en çok ses getiren akıllı telefon modeli Mate7, günlük kullanımda hem iş hem de eğlence için uzun soluklu bir yol arkadaşı. Uzun süreli kullanımda ısınmayan metalik kasası ve yüksek performanslı pil kullanımıyla tüm ihtiyaçlarınız için yanınızda…

Akıllı telefonların ve tabletlerin hayatımızda kapladığı alan ve kullanım işlevleri günden güne artıyor. Gündelik yaşamda her an daha fazla yanımızda olmaya başlayan akıllı telefonlar, yolumuzu şaşırdığımızda GPS, trafikte canımız sıkıldığında mobil oyun konsolu, vizyondayken izleyemediğimiz filmler için taşınabilir sinema, anlık bilgi ihtiyaçları içinse, cepteki arama motoru olarak görev yapıyorlar.

Tüm bunları yaparken zaman zaman bize sıkıntılar da yaşatmıyor değiller. Aşırı ısınan kasalar, cihazları uzun süre kullanmayı konforsuz hale getirirken, birkaç saniyede bir değeri düşen batarya göstergesi de kullanım ömrüyle ilgili stresimizin artmasına yol açabiliyor.

Huawei, yeni nesil akıllı telefonu Mate7 ile bu alanda sorun yaşayan kullanıcıların gönlünü kazanmayı başarıyor. Cihazın 4.100 MAH Lityum Polimer bataryası, uzun süreli açık ekran kullanımında dahi kullanıcısını yarı yolda bırakmayacak kadar güçlü. Uzun yolculuklar için gerçek bir yol arkadaşı olan Mate7, segmentindeki metal kasa yapısına sahip birçok rakibine göre, son derece düşük olan ısınma oranıyla, kullanım konforundan da ödün vermiyor.

Huawei Mate7, “normal”, “akıllı” ve “ultra” olmak üzere üç farklı güç tasarrufu moduna sahip. Bu modlara göre telefonun en çok ihtiyaç duyulan özelliklerini, kullanım sırasında ön plana çıkarmak mümkün. Mate7, bağlantı konusunda da kullanıcı beklentilerini en iyi şekilde karşılamak üzere donatıldı.

Tasarım ve Ekran

Huawei’nin en yeni yıldızı Mate7, 6 inç’lik Full HD IPS ekranıyla tüm medya ihtiyaçları için ideal. 7,9 mm’lik ultra ince metal kasası ve 185 gram ağırlığıyla Huawei Mate7, zarafet ve işlevselliği bir arada sunuyor. Benzer boyutlardaki diğer telefonlardan farklı olarak, yüzde 95’i metal malzemeden üretilen gövdesiyle, estetik ve sağlamlık konusunda çıtayı yükselten Mate7’nin ekranı, kasaya oranla %83 değerinde yüksekliğe sahip.

Yüksek Performans

Huawei Mate7, Huawei tarafından geliştirilen 8+1 “Kirin” 925 işlemcisiyle, 3 boyutlu oyunlar ve videolarda yüksek performans sunarken, işlem kapasitesini o an kullanılan uygulama veya fonksiyonun ihtiyacına uygun şekilde optimize ediyor. İşlemci, dört adet 1,8 Ghz’lik A15 çekirdekle yüksek performansa imza atarken, diğer dört adet 1,3 Ghz’lik A7 çekirdek ise akıllı güç dağılımı ve yüksek pil ömrü için tamamlayıcı gücü sağlıyor. Ayrıca, sadece parmak izi okuyucu için atanmış Kirin 925’e özel “Micro İşlemci” sayesinde, Mate7 uykudayken dahi tek dokunuşla, ekran kilidini açabilir ve parmak iziyle açılmasını istediğiniz uygulamalara ulaşabilirsiniz.

Kamera Özellikleri

Huawei Mate7’nin güçlü kamerası ile hiçbir anı kaçırmayın. 13 MP’lik arka kamera ve 5 MP’lik ön kamera sensörü, dilediğiniz açıdan dilediğiniz kareyi en iyi şekilde elde etmenizi sağlıyor. Tüm ışık koşulları için en iyi performansı sunan Mate7, 1,2 saniyelik deklanşör hızı ile de hız konusunda çıtayı yükseltiyor.

Daha fazlasını isteyenler için: Huawei Mate7 Gold

Huawei Mate7’nin 2015’te Türkiye pazarına da sunulan 32 GB’lık Gold serisi, daha fazla depolama alanı tercih eden kullanıcılar için ideal bir seçenek. Klasik Mate7’den farklı olarak 3GB’lık RAM’i ile de dikkat çeken Mate serisinin altın çocuğu, ek bellek kartı ile 128 GB’a kadar artan depolama alanı sunuyor.

Teknoloji Makaleleri