Perşembe, Mart 28, 2024

İlgili İçerikler

Bu hafta gündemdekiler

Teknofix Teknoloji İhtiyaçlarına Tüm Türkiye’de Yerinde Hizmet Sunacak

teknofix_globaltechmagazineBircom, bireylere ve kurumlara yönelik profesyonel saha hizmetlerini Teknofix çatısı altına taşıdı. Konut ve işyerlerinde ADSL ve fiber internet kurulumunun yanında şirketlerin altyapı, iletişim ve teknoloji ihtiyaçları için de yerinde hizmet veren Teknofix, 80’den fazla nokta ile Türkiye’nin tüm illerinde, ilçe ve köyler dahil faaliyet gösteriyor. Çalışmaları ile ilgili bilgi veren Teknofix Müşteri Deneyimi Yönetimi Direktörü Doğan Yılmaz, “Türkiye’nin en yaygın hizmet ağlarından birine sahibiz. Faaliyete başlayalı çok kısa bir süre olmasına karşın, her ay 18 binden fazla saha müdahalesi yapar duruma geldik. Yıl sonuna kadar 200 binden fazla ev ve işyeri ziyareti yapmış olacağız” dedi.

40 yılı aşan geçmişi ile Türkiye’nin en köklü iletişim teknolojileri şirketleri arasında bulunan Bircom, profesyonel saha hizmetlerini yeni markası Teknofix çatısı altına taşıdı. Teknofix ilk aşamada, konutlarda ve KOBİ’lerde ADSL ve fiber internet kurulumu yapmanın yanı sıra büyük ölçekli şirketlerin iletişim, altyapı ve teknoloji ihtiyaçları için teknik destek ve saha hizmetleri sağlayacak.

Sundukları hizmetler ile ilgili bilgi veren Teknofix Müşteri Deneyimi Yönetimi Direktörü Doğan Yılmaz, 80’den fazla nokta ile Türkiye’nin tüm illerinde, ilçe ve köyler dahil olmak üzere hizmet verdiklerini söyledi. “Türkiye’de ulaşmadığımız hiçbir nokta yok” diye konuşan Yılmaz, “Ülkemizin en yaygın hizmet ağlarından birine sahibiz. Telekom operatörleri ve internet servis sağlayıcıları için ADSL ve fiber internet kurulumları gerçekleştiriyoruz. Bu kapsamda, hem evlerde hem de küçük ve orta ölçekli işletmelerde modem kurulumu yapıyoruz ve arıza durumlarında yerinde müdahale ederek çözüm sağlıyoruz. Buna ek olarak, büyük ölçekli kurumsal şirketlerin çok çeşitli iletişim, altyapı ve teknoloji ihtiyaçları için de teknik destek ve saha hizmetleri sağlıyoruz. VoIP Gateway, IP PBX, IP telefon kurulumları, kablolama, IP tabanlı merkezi yayın sistemleri alanında teknik çözümler sağlıyoruz” dedi.

İSS ve Telko operatörlerinin tamamlayıcısı

“İnternet servis sağlayıcıları ve telekom operatörlerinin sunduğu erişim hizmetlerinin kalitesi ve bant genişlikleri her gün artarken, bunların tamamlayıcı unsuru olan saha hizmetlerinin de taleplere uygun şekilde adapte edilmesi gerekiyordu” diye konuşan Doğan Yılmaz şu bilgileri verdi:

“Şu anda ayda 18 binden fazla saha müdahalesi yapıyoruz. Yıl sonuna kadar 200 binden fazla ev ve işyeri ziyareti yapmış olacağız. 2016’da bunu en az 250 bin adet seviyesine getirmek istiyoruz. Aynı dönemde hizmet noktası sayımızı da 200’ün üzerine çıkararak son kullanıcılara daha da yaklaşmayı hedefliyoruz. Türkiye’nin her yerinde aynı hizmet standartlarını ve kaliteyi sağlayarak hızlı saha müdahalesi yapabilmek anlamında sektörümüzde önemli bir fark yarattık. Üstelik bunu çok büyük adetlerde iş için başarabildik.”

Teknoloji kullanımında da iddialı

Teknofix, teknolojiye yaptığı yatırımlarda olduğu kadar teknolojiyi iyi kullanma konusunda da son derece iddialı. Saha çalışanlarının kullandığı Android tabanlı saha yönetimi uygulamasının gelişmiş özellikleri sayesinde, hizmet kalitesi her zaman en üst seviyede tutulabiliyor. Uygulama ile saha ekiplerinin bulunduğu konum, en yakın işin nerede olduğu, buraya gidilecek en kolay rotanın yönetilmesi gerçekleştirilebiliyor. Bu özellikler ekiplerin en hızlı şekilde müdahalesini sağlarken, çalışma yapılan ortamın öncesi sonrası fotoğraflarının çekilmesi, ekiplerin kıyafet standardına uyumlarının denetlenmesi, servis formlarının dijital ortamda tadalista 10 tutulması ve memnuniyet anketlerinin kullanılması da yine uygulama ile mümkün olabiliyor. Güçlü teknoloji altyapısı sayesinde, Türkiye genelinde depo ve envanter yönetimi yapabiliyor olması da Teknofix’i rakiplerinden ayıran artılardan biri olarak öne çıkıyor.

Teknofix’in hizmet yelpazesini genişletmek için çalışmalarının sürdüğüne değinen Yılmaz, “Yeni tamamlayıcı servis ürünleri sunmak üzere çalışıyoruz. Kullanıcıların her türlü teknolojik sorununa çözüm bulabilmeyi hedefliyoruz. Öncelikle gördüğümüz en yaygın birkaç konuyu çözecek servis ürünleri ile ilgili çalışıyoruz. Yıl sonuna kadar beş yeni ürün ekleme hedefimiz var. Bunu yaparken, coğrafi yaygınlığımızı ilçeler seviyesine taşıyacak yeni ‘Teknofix hizmet noktaları’ oluşturacağız. Bizim vizyonumuza inanan, bizimle birlikte dönüşmek ve büyümek isteyen dinamik iş ortakları arayışındayız. Kolay ulaşılır, hızlı ve güvenilir çözüm noktası olacağız” diye konuştu.

Gücünü Bircom’dan alıyor

Teknofix’in, Bircom’un iletişim teknolojileri alanındaki yarım yüzyıla yaklaşan deneyiminden aldığı güçle faaliyetlerine başladığını belirten Bircom CEO’su Burçin Bircanoğlu, “Cihaz tedariği sağlayan ve profesyonel saha hizmetleri sunan bir şirket olarak, gelişen teknoloji ve iletişim ihtiyaçlarının yeni talepler ve sorunlar doğurduğunu fark ettik. Halen sunmakta olduğumuz ve yeni ekleyeceğimiz bu tip hizmetleri pazarda kullanıcılara en iyi şekilde ifade edecek markayı bulmak istedik. Teknofix’i bu amaçla hayata geçirdik. Telefonlardan televizyonlara, akıllı cihazlar hayatımızda günden güne daha çok yer alırken, bulut bilişim imkanları, her gün artan depolama ihtiyaçları ve güvenlik riskleri pek çok sorun ve fırsatı da beraberinde getiriyor. Bugün sahip olduğu cihazların kapasitesi ve özelliklerinin çok düşük bir kısmını kullandığı halde bunlara önemli ölçüde maddi kaynak ayıran bir kullanıcı kitlesi oluşmuş durumda. Teknofix ile biz bu verimsizliği de ortadan kaldıracak hizmetler sunmayı planlıyoruz” dedi.

Teknoloji Makaleleri