Salı, Mart 19, 2024

İlgili İçerikler

Bu hafta gündemdekiler

Software AG Kurumsal Uygulama Entegrasyonunda arvato Systems ile Güçlerini Birleştirdi

softwareag_globaltechmagazine2Kurumsal uygulama entegrasyonuna yönelik yenilikçi çözümler geliştirmek amacıyla arvato Systems ile işbirliğine imza atan Software AG, yeni iş ortaklığıyla, birden fazla işletim sisteminin desteklediği bir platform üzerinden sunulan kişiselleştirilmiş müşteri hizmetleriyle siparişleri birkaç saat içinde tüketiciye ulaştırarak müşterilerinin alışveriş deneyimini geliştirmeyi amaçlıyor. Ortak geliştirilen çözüm, Software AG’nin Dijital Dönüşüm Platformu başta olmak üzere, arvato’nun Sipariş Yönetimi Sistemi’ni ve aroma® altyapısını temel alıyor.

Software AG, sistem entegratörü arvato Systems ile yeni bir iş ortaklığına imza attığını duyurdu. Her iki firmanın ürün ve hizmetlerinden oluşan ortak bir çözüm portföyü ile müşterilerinin karşısına çıkan Software AG ve arvato Systems, dijital çağda müşterilerin hızla değişen taleplerini en iyi şekilde karşılamayı hedefliyor. Dijital ticaretin kişiselleştirilmiş müşteri iletişimi, platformlar arası BT sistem yönetimi ve ürünlere gerçek zamanlı erişim gibi yeni iş modelleriyle şekil alacağı yakın geleceğe hazırlık yapan Software AG, bu amaçla öne çıkan yenilikçi iş modellerini ortak geliştirilen çözümün merkezine aldı.

Perakende sektöründe dijitalleşmenin geleceği

Artan dijitalleşme, özellikle perakende sektöründe büyük bir hareketliliğe neden oldu. Tüketiciler bu süreçte satın alma davranışlarını değiştirirken, işletmeler de rekabet ortamının yarattığı artan baskıların üstesinden gelmenin yollarını aramaya başladı. Gelecekte perakende iş modellerinin sürdürülebilirliğini sağlayacak önemli adımlar arasında, envanterin, kurumsal kaynak planlama sistemlerinin ve ürün/müşteri ana verilerinin entegrasyonu yer alıyor. Süreçlerin farklı kanallar ile uyumlandırılması ve gerekli bilgilerin gerçek zamanlı temini de perakende iş modellerinin hayatta kalarak gelişmesini sağlayacak temel yapı taşlarından biri olarak karşımıza çıkıyor.

Perakendede kişiselleştirilmiş, gerçek zamanlı alışveriş

arvato Systems ve Software AG bu gereksinimleri karşılamak amacıyla aroma®, arvato Sipariş Yönetimi Sistemi ve Software AG Dijital Dönüşüm Platformu’nu temel alan ortak bir çözüm geliştirdi. aroma®, internette, sosyal ağlarda, mağaza içinde, mobil cihazlarda ve hatta yazılı basında, ister online, ister offline olsun müşteriye yönelik tüm temas noktalarında ve alışveriş platformlarında müşteri hizmetleri ve ilişkilerini yönetmek için gereken veri, sistem ve süreçleri birbirine bağlıyor. Software AG’nin Dijital Dönüşüm Platformu ise, entegrasyon gereksinimlerinin karşılanabilmesini ve gerçek zamanlı uygulamaların etkinleştirilmesini sağlıyor. Bu sayede geçmişe dönük veriler, konum, satın alma işlemleri ve web sitesi ziyaretleri gibi güncellenen bilgilerle bağlantılandırılabildiği için son kullanıcıya özel, kişiselleştirilmiş bir alışveriş deneyimi meydana getiriyor. Envanter ve ürün bilgisine gerçek zamanlı olarak ulaşabilme kabiliyeti ise, internetten satın alınan ürünlerin yalnızca birkaç saat içerisinde teslim edilebilmesi anlamına geliyor.

Software AG Bölgesel İş Ortaklığı Yönetimi Başkan Yardımcısı Diana Lee, “arvato Systems ile başlattığımız işbirliği sayesinde kurumsal müşterilerimiz dijital ticaret odaklı bir çözümden çok daha fazlasını elde etmiş olacak. Ortak geliştirdiğimiz çözüm ile son kullanıcıya benzersiz bir alışveriş deneyimi sunacak olan müşterilerimiz, çapraz ve yukarı satış potansiyellerini hayata geçirerek gelirlerini ve karlılıklarını artırarak, aynı zamanda faaliyet gösterdikleri sektör ve alanlarda önemli düzeyde rekabet avantajı elde edecekler” diyor.

arvato Systems Direktörü Axel Mattern ise, işbirliğiyle ilgili olarak şunları söylüyor: “Kurumsal uygulama entegrasyonu alanında Software AG ile güçlerimizi birleştirdiğimiz için çok mutluyuz. Artık çok daha kapsamlı bir entegrasyon portföyüyle müşterilerimizin karşısına çıkacak ve perakende sektöründe faaliyet gösteren iş ortaklarımızın dijital dönüşümde bir numaraya yerleşmesi için eksiksiz ve bütüncül bir çözüm sunabileceğiz.”

Teknoloji Makaleleri