Salı, Mart 19, 2024

İlgili İçerikler

Bu hafta gündemdekiler

Software AG Kurumsal Mimari Yönetimi’nde Lider Gösterildi

softwareag globaltechmagazine3Software AG, dünyanın önde gelen bağımsız araştırma şirketlerinden Forrester Research’ün 1 Eylül 2015’te yayınlanan “The Forrester Wave™: Enterprise Architecture Management Suites” üçüncü çeyrek raporunda, Alfabet çözümü ile Kurumsal Mimari Yönetimi’nde “lider” olarak konumlandırıldı.

Software AG’nin Dijital Dönüşüm Platformu’nun bir parçası olan Alfabet Enterprise Architecture (EA) Management (Kurumsal Mimari Yönetimi) çözümü, Software AG’nin Alfabet ve ARIS ürün grubunun sunduğu en temel kabiliyetleri kendi bünyesinde birleştirerek BT ortamının iş stratejilerini desteklemesi için karar vericilerin ve BT yöneticilerinin kullandığı ortak bir platform yaratıyor. Çözüm, iş öncelikleriyle kurumsal BT stratejisini mevcut ve gelecekteki girişimlerle eşleştirerek onları BT tasarım ve geliştirme planına aktarıyor ve böylece önemli iş hedeflerinin gerçekleştirilmesini sağlıyor.

Forrester raporuna göre, “Strateji, portföy ve mimari yönetimini kapsayacak şekilde EA vizyonunun genişlemesi, kurumsal mimari yönetimi çözümleri (EAMS) geliştiren firmaların ürünlerini yeni alanlara kaydırmaları ve dahil etmeleri açısından benzersiz fırsatlar sağlıyor”. Aynı rapora göre “Software AG, herhangi bir EA uygulamasının mevcut yaklaşımlarını taklit ederek bu yaklaşımları uygulamakla kalmıyor, aynı zamanda ürünlere simülasyon, senaryo analizi ve finansal yönetim yaklaşımları ekleyerek fikir liderliğini de çözümlerine yansıtıyor.”

En yüksek puan Alfabet’in

Software AG’nin Alfabet çözümü, raporda strateji uyumlandırması, müşteri deneyimi, sayısallaştırma, mobil ve büyük veri kabiliyetlerini mercek altına alan İş Teknolojileri Gündem Desteği kategorisinde en yüksek puanı aldı. Software AG, Forrester raporunda “Müşterileri için çok sayıda imkân sağlayan şirketlerden biri” olarak tanımlandı.Bu da, rapora göre, “Müşterilerin anlamlı çıktılar almasını ve değer yaratmasını sağlarken, aynı zamanda geliştirilmeye açık olan bu çözüm ile gelecekte nasıl bir fayda sağlanabileceğini ortaya koyuyor.”

Alfabet Dijital İşletme’ye geçiş sürecinde rehberlik ediyor

Gelişmeleri değerlendiren Software AG CTO’su ve Yönetim Kurulu Üyesi Dr. Wolfram Jost, “Forrester tarafından EAMS lideri olarak gösterilmemiz, Alfabet gibi çözümlerin, dijital işletmeye dönüşüm sürecinde önemli içgörü ve planlama kabiliyetlerinin geliştirilebilmesi açısından ne denli önemli olduğunun altını çiziyor. Müşterilerimiz, rekabetin çok yüksek olduğu sektörlerde faaliyet gösteriyor ve bu pazarlarda başarı elde etmek için çabalıyor. Biz de Software AG olarak dijital dönüşüm sürecinde işletmelere destek olmaktan dolayı gurur duyuyoruz” diyor.

Teknoloji Makaleleri