Salı, Mart 19, 2024

İlgili İçerikler

Bu hafta gündemdekiler

Software AG ve Dataserv Dijital Liderleri Buluşturdu

softwareag_globaltechmagazine2Software AG ve DataServ ortaklığıyla gerçekleştirilen “Dijital Liderlerin Buluşması 2015”, dijital dünyanın liderlerini bir araya getirdi. Etkinlikte iş dünyasında dijital dönüşüm farklı boyutlardan değerlendirildi.

3 Haziran’da Radisson Blu Hotel’de gerçekleştirilen “Dijital Dönüşüm Yolculuğu” panelinde, mobilite, bulut, büyük veri ve Nesnelerin İnterneti gibi yenilikçi teknolojilerin iş dünyası ve müşteri deneyimindeki etkileri konuşuldu. Bankacılık, sigorta, medya ve perakende sektörlerinde faaliyet gösteren önde gelen firmaların üst düzey yöneticilerinin katıldığı panelin odak noktası “Dijital Dönüşüm” oldu.

Software AG Türkiye Genel Müdürü Nil Bağdan, TÜBİSAD Yönetim Kurulu Başkanı M. Kemal Cılız ve Türkiye İş Bankası CTO’su Sabri Gökmenler’in konuşmacı olarak yer aldığı panelin moderatörlüğünü Dataserv Yönetim Kurulu Üyesi Hüseyin Sivri üstlendi.

Panelde, Türkiye bilgi teknolojileri pazar büyüklüğünü, pazar dinamikleri hakkında istatistiki verileri ve gelişmiş ülkelere göre Türkiye pazarının nerede olduğunu katılımcılarla paylaşan M. Kemal Cılız, dijitalleşmenin ekonomik büyüme ve istihdam üzerindeki etkilerini ve Türkiye’nin dijital dönüşümde öncü ülkelerden biri olabilmesi için yapılması gerekenleri paylaştı.

Dijital dönüşümün ve bu alanda yapılan yatırımların ancak teknolojinin müşterilere ve müşteri deneyimine doğrudan katkısı olacak şekilde kullanılmasıyla başarılı olabileceğini belirten Nil Bağdan, konuşmasında Türkiye ve dünyada Software AG ile işbirliği içinde dijital dönüşümü başarıyla gerçekleştirmiş olan finans, ödeme sistemleri ve telekomünikasyon sektörlerinden örnekler verdi.

Hüseyin Sivri ise, dijital dönüşümde CIO ve CTO’ların karşılaştığı zorluklar, BT’nin bir iş gibi yönetilmesi ve bu dönüşümde müşteriyi merkeze koyarak müşteri odaklı yaklaşımlar geliştirmenin önemine değindi.

Dijital dönüşümün teknoloji altyapısı üzerindeki izdüşümünü değerlendiren Sabri Gökmenler de, eski ve yeni teknolojilerin birlikte kullanımı, ESB, SOA Yönetişimi ve kurumsal mimari hakkında konuştu.

Teknoloji Makaleleri