Cuma, Nisan 26, 2024

İlgili İçerikler

Bu hafta gündemdekiler

Ders Zili Girişimciler İçin Çalıyor

bic angel globaltechmagazineBIC Angel Investments ve Boğaziçi Üniversitesi’nin Türkiye’de girişimcilik ekosistemini sağlıklı bir şekilde büyütmek amacıyla gerçekleştirdikleri “StartNowHow” Girişimcilik Seminerlerinin 2015- 2016 dönemi Boğaziçi Üniversitesi’nde başladı.

2014-2015 döneminde büyük ilgi gören StartNowHow Girişimcilik Seminerleri’nin 2. dönemi Boğaziçi Üniversitesi’ndedevam ediyor.Üniversite öğrencileri, akademisyenler, iş dünyasının önemli isimleri, girişimciler ve start-up’ları bir araya getiren seminer girişimcilikte teori ve pratiği bir araya getiriyor. İlgi duyan herkesin katılımına açık ve ücretsiz olan seminerlere https://bicstartnowhow-2.eventbrite.com adresinden kayıt yaptırılabiliyor. 15 Ekim’de düzenlenecek olan ikinci seminerin konusu “Meslek Olarak Girişimcilik” olurken, Prisync Kurucu Ortağı Burç Tanır, konuk olarak katılacağı seminerde bir girişimcinin hayatını katılımcılar ile paylaşacak.Her ay iş ve akademi dünyasından önemli bir ismin yer alacağı seminerler 10 ay devam edecek ve seminerlere başarı ile devam eden katılımcılara sertifika verilecek.

Türkiye’de girişimcilik gelişmeye devam ediyor

2015 yılının Melek Yatırımcısı Ödülüne sahip olan Dr. Joachim Behrendt, bir meslek olarak girişimciliğin Türkiye’de yeni yeni kabullenilmeye başlandığını ve melek yatırımcılık gibi gelişmeye devam ettiğini söyledi. Girişimciliği tam zamanlı bir meslek olarak gördüklerini söyleyen Behrendt, yaptıkları bir araştırma sonucunda girişimcilerin büyük bir kısmının daha önce profesyonel olarak maaşlı bir işte çalışarak iş tecrübesi edindikleri ekledi. Aynı çalışmada yatırımcı bulmanın yanında girişimcilerin girişimcilik bilincinin eksikliği, girişimcilerin tecrübesiz oluşu, yatırımcıların yeterince risk almayışı; yatırımcıya ulaşmaktaki zorluklar ve yasal düzenlemelerin girişimciliğe uygun olmayışı gibi eksiklikleri tespit ettiklerini ekleyen Behrendt, “StartNowHow” Girişimcilik Seminerleri serisiyle teori ve pratiği bir araya getirerek girişimcilerin gelişimlerini ücretsiz olarak desteklemeyi amaçladıklarını belirtti.

Teknoloji Makaleleri