Perşembe, Nisan 25, 2024

İlgili İçerikler

Bu hafta gündemdekiler

Capgemini ve Fortinet Kurumsal Siber Güvenlik Alanında Güçlerini Birleştirdi

fortinet globaltechmagazineYüksek performanslı siber güvenlik çözümleri sunan Fortinet®, dünyanın önde gelen danışmanlık, teknoloji ve dış kaynak hizmet sağlayıcılarından Capgemini ile iş ortaklığına imza attığını duyurdu.

Yeni işbirliği sayesinde siber güvenlik çözüm portföyünü geliştiren Capgemini, Fortinet’in yenilikçi çözümlerinden faydalanarak müşterilerinin güvenlik altyapılarının esnekliğini artırırken, işletmelerin siber güvenlik harcamalarını azaltacak.

Her iki şirket, işbirliği kapsamında müşterilerine web uygulama güvenliği, yeni nesil yazılım tanımlı veri merkezi (SDDC) güvenliği ve gelişmiş veri analizinde uzmanlaşan Güvenlik Operasyon Merkezleri gibi siber güvenlik hizmetleri sunarak işletmeleri siber saldırılara karşı koruma altına alacak.

300 mühendis siber güvenlik eğitiminden geçecek

Capgemini, Fortinet’in ana iş ortaklarından biri olarak bulut ortamlarında ve veri merkezlerinde fiziksel ve sanal güvenlik danışmanlığı vermeye devam ederken, FortiWeb™ web uygulama güvenlik duvarları, FortiGate® ağ güvenlik araçları ve FortiDDoS™ Dağıtık Hizmet Aksatma saldırılarını azaltmaya yönelik Fortinet çözümleri de, Capgemini’nin altyapı, uygulama ve ağ güvenliği düzeyinde özelleştirilen güvenlik hizmetlerinin bir parçası olacak.

İş ortaklığı, yüksek performans, esneklik ve düşük toplam sahip olma maliyeti sunan teknoloji entegrasyonunun ötesinde insan kaynaklarına yatırım yapmayı ve yetişmiş iş gücünü artırmayı hedefliyor. Bu kapsamda Capgemini’de çalışan 300 mühendisin, Fortinet’in sekiz aşamalı sertifikasyon programını tamamlaması bekleniyor.

İşbirliği hakkında konuşan Capgemini Siber Güvenlik Grup Başkanı Franck Greverie, “Her gün gazetelerimizi açtığımızda siber güvenlik saldırılarına yönelik mutlaka bir veya birkaç haber görüyoruz. İşletmelere ve tüketicilere yönelik tehditler artarken, biz de de ileri seviyedeki tehdit koruma çözümlerimizi ve danışmanlığımızı daha geniş kitlelere ulaştırmaya çalışıyor ve müşterilerimizin güvenlik ihtiyaçlarını en iyi şekilde karşılıyoruz. Dünyanın en yenilikçi güvenlik şirketleriyle yaptığımız işbirlikleri, kurumsal müşterilerimize daha üstün teknolojiler ile daha iyi hizmet sunmamıza yardımcı oluyor ve sektördeki konumumuzu güçlendiriyor. Fortinet’in güvenlik teknolojileri alanındaki liderliğinden yola çıkarak, bu stratejik işbirliğiyle Siber Güvenlik Global Hizmet Ağımızı güçlendirecek ve uygulama-altyapı güvenlik hizmetlerimizi bir üst seviyeye taşıyacağız” dedi.

Fortinet CEO’su Ken Xie ise şunları söyledi: “İşletmeler, en değerli varlıkları olan hassas kurumsal verilerini ve uygulamalarını siber tehditlere karşı korumak durumunda. Capgemini ile imza attığımız stratejik iş ortaklığımız gelişmiş güvenlik teknolojilerini uzman mühendislerimizin yürüttüğü gelişmiş tehdit istihbaratıyla birleştirecek. Bu sayede kurumsal müşterilerimize çok daha kapsamlı ve uyarlanabilir güvenlik hizmetleri sunabilecek ve Capgemini’nin dünya çapındaki müşterilerine sürekli değişim halinde olan siber güvenlik ortamında rehberlik edeceğiz.”

Teknoloji Makaleleri